mic43 Napisano 17 Czerwca 2021 Share Napisano 17 Czerwca 2021 (edytowane) Model już na wykończeniu, ale zanim uznam go za zakończonego i pochwalę się w galerii chętnie dowiem sie co można, Waszym zdaniem, poprawić lub dodać. Nie ma jeszcze wszystkich narzędzi, lin, anteny itp. Pozdrawiam i będę wdzięczny za sugestie. Edytowane 17 Czerwca 2021 przez mic43 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 17 Czerwca 2021 Share Napisano 17 Czerwca 2021 Według mnie przy tak ubłoconych kołach trzeba więcej dodać na błotniki i tył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 17 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2021 No właśnie miałem taką myśl, ale nie jestem pewny, czy błoto miało szansę tam wpasć na te fartuchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 18 Czerwca 2021 Share Napisano 18 Czerwca 2021 Uciekło ci gdzieś zapięcie lewara. Reszta mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 18 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2021 30 minut temu, Markuz napisał: Uciekło ci gdzieś zapięcie lewara. Reszta mi się podoba. Faktycznie, teraz widzę. Kurde za nic już go nie znajdę. A poza tym , coś tu jeszcze można ulepszyć? Coś się rzuca w oczy? Bo po pół roku zabawy z tym modelem już moge nie dostrzegać jakiś kiepskich rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 18 Czerwca 2021 Share Napisano 18 Czerwca 2021 22 godziny temu, mic43 napisał: Model już na wykończeniu, ale zanim uznam go za zakończonego i pochwalę się w galerii chętnie dowiem sie co można, Waszym zdaniem, poprawić lub dodać. Pytanie podstawowe jak wierny ma być to model w porównaniu z oryginałem? Drugie też ważne pytanie jaki zakres poprawek/przeróbek części w modelu i malowania wchodzi w grę? No i trzecie pytanie bo może Twoje pytanie dotyczy tylko malowania i kosmetyków (brudzenia, błocenia itp.) Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 18 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2021 35 minut temu, meser262 napisał: Pytanie podstawowe jak wierny ma być to model w porównaniu z oryginałem? Drugie też ważne pytanie jaki zakres poprawek/przeróbek części w modelu i malowania wchodzi w grę? No i trzecie pytanie bo może Twoje pytanie dotyczy tylko malowania i kosmetyków (brudzenia, błocenia itp.) Pozdrawiam Krzysztof Nie musi być bardzo wierny. Chodzi mi o samo brudzenie i efekty jakie można by dodać oraz ogólne uwagi co do malowania i weatheringu. Dzieki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 18 Czerwca 2021 Share Napisano 18 Czerwca 2021 1 godzinę temu, mic43 napisał: Chodzi mi o samo brudzenie i efekty jakie można by dodać oraz ogólne uwagi co do malowania i weatheringu. OK - tak myślałem. Powodzenia Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 20 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2021 Chciałbym pomalować jakoś wizjery na wiezy, ale nie wiem który dokładnie fragment był przezroczysty, tylko ten mały paseczek na górze? W internecie te wizjery wyglądają jakoś inaczej, są większe. Może last production miało inne? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 20 Czerwca 2021 Share Napisano 20 Czerwca 2021 Może wystarczy tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 20 Czerwca 2021 Share Napisano 20 Czerwca 2021 O ile mnie nie myli to niemieckie szkło pancerne miało zielonkawy odcień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 20 Czerwca 2021 Share Napisano 20 Czerwca 2021 3 minuty temu, patrykd napisał: O ile mnie nie myli to niemieckie szkło pancerne miało zielonkawy odcień ja tam daję to, mam to wykorzystuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 20 Czerwca 2021 Share Napisano 20 Czerwca 2021 (edytowane) Wcześniej, przeglądając w sieci modelarzy, rzadko trafiałem na taki kamuflaż. Nie podchodziło do mnie, takie malowanie. Ale tutaj jest, przyjemne dla oka. Sam mam Zvezdę aus D. 296 sztuk gąsek, naliczyłem ,U jednego z forumowiczów, 400 w skali 1:48 sztuk to masakra. Sam, będę miał kocioł, z tym. A jak się kleiło Tobie tracki ? Edytowane 20 Czerwca 2021 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 21 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2021 10 godzin temu, MayonesEXG7 napisał: Wcześniej, przeglądając w sieci modelarzy, rzadko trafiałem na taki kamuflaż. Nie podchodziło do mnie, takie malowanie. Ale tutaj jest, przyjemne dla oka. Sam mam Zvezdę aus D. 296 sztuk gąsek, naliczyłem ,U jednego z forumowiczów, 400 w skali 1:48 sztuk to masakra. Sam, będę miał kocioł, z tym. A jak się kleiło Tobie tracki ? Gąski w porządku, taki standard chyba, nie trzeba składać ogniwa z kilku części. Zawsze jest trochę stresu czy wszystko się ładnie zejdzie, ale tutaj osłony boczne i tak zakrywają górną cześć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 21 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2021 Chce dodać jeszcze jakieś ślady po paliwie i oleju silnikowym, nie mam jednak pojęcia w którym miejscu powinno się je dodać, na płycie silnika? Gdzie były wlewy paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 21 Czerwca 2021 Share Napisano 21 Czerwca 2021 (edytowane) Linę plecioną można, gdzieś zarzucić na pancerz: Eureka XXL -Liny holownicze z żywicznymi końcówkami do Pz.Kpfw.V Panther Ausf. G numer katalogowy EU-ER-3501 skala 1:35 Np. tak jak w Jagdpanther: Edytowane 21 Czerwca 2021 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 21 Czerwca 2021 Share Napisano 21 Czerwca 2021 3 godziny temu, mic43 napisał: Gąski w porządku, taki standard chyba, nie trzeba składać ogniwa z kilku części. Zawsze jest trochę stresu czy wszystko się ładnie zejdzie, ale tutaj osłony boczne i tak zakrywają górną cześć. W zvezdzie, widać, że będą dwa kawałki szły, na jeden track, gdzieś tam momentami, patrząc na ramki z trackami,ale do klejenia pantery, jeszcze mi zostało staroci, do zrobienia, ale model ładny. Czy próbowałeś te aero, z małym kompresorskiem z allegro, koszt 200zł z przesyłką już, raczej wliczając, Bo malowanie ręczne to udręka i czasowo w dupę parę godzin.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 21 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2021 Godzinę temu, MayonesEXG7 napisał: W zvezdzie, widać, że będą dwa kawałki szły, na jeden track, gdzieś tam momentami, patrząc na ramki z trackami,ale do klejenia pantery, jeszcze mi zostało staroci, do zrobienia, ale model ładny. Czy próbowałeś te aero, z małym kompresorskiem z allegro, koszt 200zł z przesyłką już, raczej wliczając, Bo malowanie ręczne to udręka i czasowo w dupę parę godzin.? Miałem kiedyś, kupiłem jakiś używany zestaw kompresor plus aero za ok 70 pln. 200 pln bym nie dał, lepiej zainwestować w penoprawny kompresor z butlą i do tego jakiś chińczyk aero za 50 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 21 Czerwca 2021 Share Napisano 21 Czerwca 2021 Sąsiad ma z 10 sztuk kompresorów od lodówek.Ciche ale musiałbym 6kg gaśnicową butle..i tak jak napisałeś aero od 50zł i tyle. Miałem dostać w prezencie ale jakoś wolę coś kupić,bo się nie doczekam,od niego hehe.Też o tym myślałem,ale może jeszcze się go namówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 24 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2021 Jak nie ma sugestii co do dalszych prac, to chyba będę powoli kończył, nie mam za bardzo pomysłu co by tu jeszcze ulepszyć, poza linami od Eureki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi