Skocz do zawartości

Academy Panther G Late 1/35

mic43

Rekomendowane odpowiedzi

Model już na wykończeniu, ale zanim uznam go za zakończonego i pochwalę się w galerii chętnie dowiem sie co można, Waszym zdaniem,  poprawić lub dodać. 

Nie ma jeszcze wszystkich narzędzi, lin, anteny itp.

Pozdrawiam i będę wdzięczny za sugestie.

IMG_20210617_184819625.thumb.jpg.a058dc2d1468aac12bc05cc5686881b7.jpgIMG_20210617_184846105.thumb.jpg.d60049ea0ee23f3dadd5d3e330c9d679.jpgIMG_20210617_184918307.thumb.jpg.886d7005a294013ce845665bf49a9a23.jpgIMG_20210617_184937179.thumb.jpg.39a03f0d14ad6aa0c1b4b94de950007c.jpgIMG_20210617_185004419.thumb.jpg.4db7a3f8677da0e241393f04120b49ba.jpgIMG_20210617_185015366.thumb.jpg.aaaa7038eeaf2df2c2a71b856ab9f78c.jpg

Edytowane przez mic43
  • Like 1

30 minut temu, Markuz napisał:

Uciekło ci gdzieś zapięcie lewara.

Reszta mi się podoba.

Faktycznie, teraz widzę. Kurde za nic już go nie znajdę. 

A poza tym , coś tu jeszcze można ulepszyć? Coś się  rzuca w oczy? Bo po pół roku zabawy z tym modelem już moge nie dostrzegać jakiś kiepskich rozwiązań.

22 godziny temu, mic43 napisał:

Model już na wykończeniu, ale zanim uznam go za zakończonego i pochwalę się w galerii chętnie dowiem sie co można, Waszym zdaniem,  poprawić lub dodać.

Pytanie podstawowe jak wierny ma być to model w porównaniu z oryginałem?

Drugie też ważne pytanie jaki zakres poprawek/przeróbek części w modelu i malowania wchodzi w grę?

No i trzecie pytanie bo może Twoje pytanie dotyczy tylko malowania i kosmetyków (brudzenia, błocenia itp.)

Pozdrawiam

Krzysztof

35 minut temu, meser262 napisał:

Pytanie podstawowe jak wierny ma być to model w porównaniu z oryginałem?

Drugie też ważne pytanie jaki zakres poprawek/przeróbek części w modelu i malowania wchodzi w grę?

No i trzecie pytanie bo może Twoje pytanie dotyczy tylko malowania i kosmetyków (brudzenia, błocenia itp.)

Pozdrawiam

Krzysztof

Nie musi być bardzo wierny. Chodzi mi o samo brudzenie i efekty jakie można by dodać oraz ogólne uwagi co do malowania i weatheringu. 

Dzieki za odpowiedź. 

Chciałbym pomalować jakoś wizjery na wiezy, ale nie wiem który dokładnie fragment był przezroczysty, tylko ten mały paseczek na górze? W internecie te wizjery wyglądają jakoś inaczej, są większe. Może last production miało inne? Z góry dzięki za pomoc.

IMG_20210620_115622477.jpg

Wcześniej, przeglądając w sieci modelarzy, rzadko trafiałem na taki kamuflaż. Nie podchodziło do mnie, takie malowanie. Ale tutaj jest, przyjemne dla oka.

Sam mam Zvezdę aus D. 296 sztuk gąsek, naliczyłem ,U jednego z forumowiczów, 400 w skali 1:48 sztuk to masakra. Sam, będę miał kocioł, z tym. A jak się kleiło Tobie tracki ?

Edytowane przez MayonesEXG7

10 godzin temu, MayonesEXG7 napisał:

Wcześniej, przeglądając w sieci modelarzy, rzadko trafiałem na taki kamuflaż. Nie podchodziło do mnie, takie malowanie. Ale tutaj jest, przyjemne dla oka.

Sam mam Zvezdę aus D. 296 sztuk gąsek, naliczyłem ,U jednego z forumowiczów, 400 w skali 1:48 sztuk to masakra. Sam, będę miał kocioł, z tym. A jak się kleiło Tobie tracki ?

Gąski w porządku, taki standard chyba, nie trzeba składać ogniwa z kilku części. Zawsze jest trochę stresu czy wszystko się ładnie zejdzie, ale tutaj osłony boczne i tak zakrywają górną cześć. 

Linę plecioną można, gdzieś zarzucić na pancerz:

Eureka XXL -Liny holownicze z żywicznymi końcówkami do Pz.Kpfw.V Panther Ausf. G numer katalogowy EU-ER-3501 skala 1:35

eureka-xxl-zestaw-lin-holowniczych-z-ywicznymi-zakoczeniami-panzer-v-panther-ausf-.jpg

eureka-xxl-zestaw-lin-holowniczych-z-ywicznymi-zakoczeniami-panzer-v-panther-ausf-g.jpg

Np. tak jak w Jagdpanther:

677a7e07ec2577e3431ad867047415bd_104047.jpg

Edytowane przez robertmodelarz
  • Thanks 1

3 godziny temu, mic43 napisał:

Gąski w porządku, taki standard chyba, nie trzeba składać ogniwa z kilku części. Zawsze jest trochę stresu czy wszystko się ładnie zejdzie, ale tutaj osłony boczne i tak zakrywają górną cześć. 

W zvezdzie, widać, że będą dwa kawałki szły, na jeden track, gdzieś tam momentami, patrząc na ramki z trackami,ale do klejenia pantery, jeszcze mi zostało staroci, do zrobienia, ale model ładny.

Czy próbowałeś te aero, z małym kompresorskiem z allegro, koszt 200zł z przesyłką już, raczej wliczając, Bo malowanie ręczne to udręka i czasowo w dupę parę godzin.?

Godzinę temu, MayonesEXG7 napisał:

W zvezdzie, widać, że będą dwa kawałki szły, na jeden track, gdzieś tam momentami, patrząc na ramki z trackami,ale do klejenia pantery, jeszcze mi zostało staroci, do zrobienia, ale model ładny.

Czy próbowałeś te aero, z małym kompresorskiem z allegro, koszt 200zł z przesyłką już, raczej wliczając, Bo malowanie ręczne to udręka i czasowo w dupę parę godzin.?

Miałem kiedyś, kupiłem jakiś używany zestaw kompresor plus aero za ok 70 pln. 200 pln bym nie dał, lepiej zainwestować w penoprawny kompresor z butlą i do tego jakiś chińczyk aero za 50 pln

Sąsiad ma z 10 sztuk kompresorów od lodówek.Ciche ale musiałbym 6kg gaśnicową butle..i tak jak napisałeś aero od 50zł i tyle. Miałem dostać w prezencie ale jakoś wolę coś kupić,bo się nie doczekam,od niego hehe.Też o tym myślałem,ale może jeszcze się go namówi.