alienus Napisano 29 Sierpnia 2021 Share Napisano 29 Sierpnia 2021 Hmmm. te linie podziału na ogonie to trochę mało równoległe. A tak w ogóle, albo zjecie znieksztalaca albo ten kadłub to nie w osi jest wogole weź no narysuj prosta kreskę na kartce (ale od linijki) i połóż na nim samolot i zobacz czy on prosty jest po sklejeniu. No ten tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 29 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2021 (edytowane) Szczerze. to robię go na szybko. Ten plastik mistera to porażka. Więcej, nie kupuje taniego chłamu. Bo szkoda, na takie rzeczy czasu. Edytowane 30 Sierpnia 2021 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 30 Sierpnia 2021 Share Napisano 30 Sierpnia 2021 No widać że to szajs model, jedyny plus taki że poćwiczysz szpachlowanie, szlifowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 30 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2021 (edytowane) Zabawa.Pęndzlem zwariuje...Szybkie foty. http://www.historicalwings.com/?page_id=1057 Zaglądalem tu, ale bez odcinania na skrzydłach, bo nie miałem ochoty,przycinać trójkątów, na odcinaniu camo . Bitewnie . Ale powiem,że aero aero, bez tego zesrać się można. Edytowane 31 Sierpnia 2021 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 31 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2021 (edytowane) Boki kadluba to hellblau czy jasnoszary?BoSieGubie Edytowane 31 Sierpnia 2021 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 31 Sierpnia 2021 Share Napisano 31 Sierpnia 2021 (edytowane) Hellblau. Tako jako i spód. A rozcieńczasz te pactry wodą przed malowaniem czy jedziesz na grubo ? Edytowane 31 Sierpnia 2021 przez alienus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 31 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2021 (edytowane) ModelColor Vallejo . Spód skrzydel A85. Rozcienczam thinnerem vallejo i A0 pactry i wodą,bo to akryle. Edytowane 31 Sierpnia 2021 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 2 Września 2021 Autor Share Napisano 2 Września 2021 Poprawione.HellBlau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 5 Września 2021 Autor Share Napisano 5 Września 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 5 Września 2021 Autor Share Napisano 5 Września 2021 (edytowane) Odcinanie słabo, jak spód latawca.Porażka Edytowane 5 Września 2021 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 5 Września 2021 Autor Share Napisano 5 Września 2021 (edytowane) Mi wystarczy Edytowane 5 Września 2021 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 5 Września 2021 Share Napisano 5 Września 2021 Grunt to dobra zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 5 Września 2021 Autor Share Napisano 5 Września 2021 (edytowane) Kalki poprawią wygląd modelu. Pod kieckę, niemce,nie mam zamiaru zaglądać. Edytowane 5 Września 2021 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 6 Września 2021 Autor Share Napisano 6 Września 2021 (edytowane) Trudno było z ogonem, z tymi kalkami, bo wyginały się jak salsa na parkiecie,ale dałem radę. Sposób na kalki, już swój obyłem. Tzn. Nakładam z wacika mokrego na model, a następnie na mokro układam. Nie ma rewelki jak za taką cenę, dla mnie do nauki w sam raz. Teraz, to tylko taśma malarska i odcinanie oszklenia kabiny. Najpierw podkład,następnie odcień, w kolorze górnego kadłuba. Jeszcze podwozie, kalki skrzydeł góra i dół,nóżki i koła. W zestawie brak "czopka" pod skrzydłami, bo tego w wypraskach nie ma . Pytanie ! Czy spray clear gloss deco colour z puszki, nie zaszkodzi kalkom ? Myślę, aby dać wash po clear glossie czy odwrotny zabieg ? Przyda się suchym pędzlem, zrobić okopcenie lekkie na skrzydłach czarnym model color, na wysokości łączenia skrzydeł z kadłubem. Edytowane 6 Września 2021 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 7 Września 2021 Share Napisano 7 Września 2021 7 godzin temu, MayonesEXG7 napisał: Trudno było z ogonem, z tymi kalkami, bo wyginały się jak salsa na parkiecie,ale dałem radę. Sposób na kalki, już swój obyłem. Tzn. Nakładam z wacika mokrego na model, a następnie na mokro układam. Nie ma rewelki jak za taką cenę, dla mnie do nauki w sam raz. Teraz, to tylko taśma malarska i odcinanie oszklenia kabiny. Najpierw podkład,następnie odcień, w kolorze górnego kadłuba. Jeszcze podwozie, kalki skrzydeł góra i dół,nóżki i koła. W zestawie brak "czopka" pod skrzydłami, bo tego w wypraskach nie ma . Pytanie ! Czy spray clear gloss deco colour z puszki, nie zaszkodzi kalkom ? Myślę, aby dać wash po clear glossie czy odwrotny zabieg ? Przyda się suchym pędzlem, zrobić okopcenie lekkie na skrzydłach czarnym model color, na wysokości łączenia skrzydeł z kadłubem. Wash dajesz na lakier bezbarwny i w zależności od tego jaki efekt chcesz uzyskać robisz to na bezbarwny matowy, półmatowy lub błyszczący. Na błyszczącym najlepiej usuwa się nadmiar washa z błyszczącego a najtrudniej matowego lakieru bezbarwnego. Jak już ukończysz prace nad washem możesz go spokojnie zabezpieczyć np półmatowym bezbarwnym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek80 Napisano 7 Września 2021 Share Napisano 7 Września 2021 Z okopceniami jedź od początku wydechu silnika aż do końca skrzydła. Tylko poszukaj zdjęć jak powietrze te spaliny "układa". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 7 Września 2021 Autor Share Napisano 7 Września 2021 1 godzinę temu, Wojtek80 napisał: Z okopceniami jedź od początku wydechu silnika aż do końca skrzydła. Tylko poszukaj zdjęć jak powietrze te spaliny "układa". Tak chce zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 7 Września 2021 Autor Share Napisano 7 Września 2021 (edytowane) Nada się do washa? Tylko to mam. Edytowane 7 Września 2021 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek80 Napisano 7 Września 2021 Share Napisano 7 Września 2021 Według mnie to nie bardzo. Jak chcesz to wyciągnąć z puszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 7 Września 2021 Autor Share Napisano 7 Września 2021 Co polecasz dla pędzla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 7 Września 2021 Share Napisano 7 Września 2021 Godzinę temu, MayonesEXG7 napisał: Co polecasz dla pędzla? Wash nakłada się pędzlem to raz a dwa wash to mocno rozcieńczona farba i zapuszcza się nią linie podziałowe i zakamarki a potem usuwasz jego nadmiar szmatką albo wacikiem i możesz robić to albo na sucho albo na wilgotno tak aby całego nie zmyć. Możesz użyć w celu zrobienia washa rozcieńczonej w białym spirutusie albo beznzynie do zapalniczek farby olejnej albo akwareli rozcieńczonej normalnie w wodzie. Możesz tez kupić gotowe washe np firmy AK albo Modellers World czy Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 7 Września 2021 Autor Share Napisano 7 Września 2021 Washa, już na Panzer4 testowalem. Mam jedynie AK 0.66 Afrika Korps. Nada się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorStachu Napisano 7 Września 2021 Share Napisano 7 Września 2021 Ja do samolotów nie daje brązowego tylko czarnego o ile na czołgach to rozumię brązowy to na samolotach nie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 7 Września 2021 Share Napisano 7 Września 2021 (edytowane) Do wszelkich lini podziału bardzo dobrze sie sprawdza tamiya panel line accent , tam sa chyba trzy kolory, szary, brązowy i czarny, tylko wymagaja dobrego lakieru przed, np vallejo matt w puszce nie sprawdzał się u mnie , przy zmywaniu nadmiaru miejscowo lakier rozpuszczał się , to juz lepiej kup normalny lakier pod pędzel, dobrze rozcieńczony, kładziony cieńkimi warstwami bez smug na pewno będzie lepszy niż odpowiednik z puszki Edytowane 7 Września 2021 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 7 Września 2021 Share Napisano 7 Września 2021 Jak dasz mu wyschnąć z dzień to nic nie powinno się dziać złego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi