adize Napisano 25 Czerwca 2008 Share Napisano 25 Czerwca 2008 tornado, felgi sam malowałeś czy były już takie chromowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 25 Czerwca 2008 Share Napisano 25 Czerwca 2008 Ciekawi mnie dlaczego nie próbowałeś zastosować floku? Pierwotnie miałem wykleić podłogę flockiem lub tkaniną imitującą wykładzinę (taka sama jaką dałem w Trans Amie), jednak doszedłem do wniosku, że kalkomanie (głośniki i koniki na podłodze) na takim podłożu nie będą trzymać się. Po za tym faktura ścianek i podłogi jest odpowiednio chropowata przez co można śmiało obyć się bez oklejania ich. tornado, felgi sam malowałeś czy były już takie chromowane? Felgi były już chromowane, nakleiłem tylko na nie kalkomanie z dodatkowego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 25 Czerwca 2008 Share Napisano 25 Czerwca 2008 miqs masz dostęp do floku?? Ja gadałem z gościem jednym z którym udało mi się nawiązać kontakt zaśpiewał mi niecałe 100zł za woreczek... Jak byś miał w jakieś rozsądnej cenie to piszę się na to Ja kupowałem po 15 zeta i to tutaj z forum. Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 25 Czerwca 2008 Share Napisano 25 Czerwca 2008 A oto efekty moich dzisiejszych prac nad modelem Testarossy: Pomalowane części. Podwozie pomalowane na czarny półmat oraz wstępnie zeszlifowane pozostałe elementy. Pomalowałam również fotele i deskę rozdzielczą podkładem - mała przymiarka. Wstępnie zeszlifowana kasta. A to farby, którymi pomaluję wnętrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 25 Czerwca 2008 Share Napisano 25 Czerwca 2008 adize niezłe zestawienie barw używałem tych samych do wnętrza trucka Tu przykład Sorry za zdjecie ale pora... Ten jasny kolor wychodzi bardziej matowy niż ten brąz, na zdjęciu jest bok drzwi oczywiście trzeba go oszlifować itp. PS>Jak wiadomo kolor w realu i na foto to nie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 27 Czerwca 2008 Share Napisano 27 Czerwca 2008 Oto mini-aktualizacja: Muszę jeszcze zakupić chrom Alclad, aby pomalować felgi Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 28 Czerwca 2008 Share Napisano 28 Czerwca 2008 Witajcie Oto dalsze prace nad modelem: Silnik zamontowany na ramie. Wnętrze podczas szlifowania otworów od wypychaczy. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 28 Czerwca 2008 Share Napisano 28 Czerwca 2008 Jestem pod wrażeniem, powoli Ferrari zaczyna nabierać kształtów:) Oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Czerwca 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 28 Czerwca 2008 Witam. Ładnie to wszystko wygląda Adize. Też bym zaczął, budowe swojego modelu, tylko nie mam jak zamówić farb ze sklepu. Więc zacznę budowe innego modelu, a jak zakupię farby to zacznę budowę Ferrari. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 28 Czerwca 2008 Share Napisano 28 Czerwca 2008 adize - 5-ta fotka od góry - szkoda, że nie usunęłaś tego śladu po wypychaczu ... Poza tym ... no no... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Czerwca 2008 Share Napisano 28 Czerwca 2008 Niezłe tempo masz adize Ja narazie czekam na paczuszkę z zakupami z Hiro i dopiero wtedy będę dalek kontynuował prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stilgar Napisano 29 Czerwca 2008 Share Napisano 29 Czerwca 2008 kolejne dni dłubania i oto efekty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 29 Czerwca 2008 Share Napisano 29 Czerwca 2008 Ładnie wygląda nos, polecam bezbarwny i poleerke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 29 Czerwca 2008 Share Napisano 29 Czerwca 2008 adize - 5-ta fotka od góry - szkoda, że nie usunęłaś tego śladu po wypychaczu ... Poza tym ... no no... Mówisz masz W trakcie usuwania śladów. Następne części pomalowane podkładem. Fotele oraz deska rozdzielcza pomalowane wcześniej pokazanymi farbami. W rzeczywistości kolorki są ładniejsze . Stilgar, bardzo fajnie idą ci prace nad modelem, jednak tak jak napisał miqs najlepiej byłoby gdybyś model pokrył clearem, wyrównał lakier papierem wodnym i potem polerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stilgar Napisano 29 Czerwca 2008 Share Napisano 29 Czerwca 2008 Na clear i polerkę przyjdzie jeszcze czas. Narazie muszę się uporać z tym co sobie wymyśliłem... (choć już widzę, że nie będzie kolorowo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 30 Czerwca 2008 Share Napisano 30 Czerwca 2008 Witajcie Dziś malutki update'cik Zeszlifowane ślady po wypychaczach, o których mówił wuen. A tu deska pomalowana jeszcze jedną warstwą brązu - wcześniej był za duży połysk - teraz jest mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 30 Czerwca 2008 Share Napisano 30 Czerwca 2008 IHMO bardzo masz paprochy na siedzeniach i desce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 30 Czerwca 2008 Share Napisano 30 Czerwca 2008 Pewnie na żywo te paprochy są nie widoczne Ale jeżeli jest inaczej to popraw to, bo w Ferrari raczej skóra jest idealnie gładka. Kiedyś oglądałem jak sprawdali skóry do Bentleya, zaznaczali kółkami gdzie jest źle i były 2 kółka o średnicy 2-3 cm i skóra sie nie nadawała w całości Oczywiście były to jakieś drobne przebarwienia czy rysy, a nie dziury. Wracając jednak do modelu to mi się strasznie podoba i jestem pod wrażeniem tych pięknych pojazdów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 30 Czerwca 2008 Share Napisano 30 Czerwca 2008 Witam Rzeczywiście na fotce te paprochy są bardziej widoczne, jednak w rzeczywistości prawie ich nie widać, choć są niewielkie nierówności. Postaram się to jeszcze poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 2 Lipca 2008 Share Napisano 2 Lipca 2008 Kolejne prace przy 360-tce - wkładka z grillami okazało się, że siatka dorzucona do modelu jednak przydała się przeróbek ciąg dalszy... felgi według Revell'a zostały pozbawione środka po przeróbce powiercone tarcze hamulcowe w kolejce do przeróbki czekają mocowania zacisków hamulców, gdyż według Revell'a ma być tak... - przy okazji widać pomalowany silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 2 Lipca 2008 Share Napisano 2 Lipca 2008 Wszystko fajnie tylko mam nadzieję że malowanie tych wkładek z grillami poprawisz bo wygląda to okropnie A tak poza tym to bardzo fajnie to wszystko wygląda powodzonka w dalszych zmaganiach z modelem Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 2 Lipca 2008 Share Napisano 2 Lipca 2008 malowanie tych wkładek z grillami poprawisz bo wygląda to okropnie Nie ma takiej potrzeby - ten element będzie schowany a widać będzie tylko same grille i światła - po południu dołączę fotkę, która wszystko wyjaśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 2 Lipca 2008 Share Napisano 2 Lipca 2008 Oto obiecana fotka chyba jest ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 2 Lipca 2008 Share Napisano 2 Lipca 2008 A to zwracam honor Teraz wygląda profesjonalnie Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 2 Lipca 2008 Share Napisano 2 Lipca 2008 No jasne, że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi