Pan_na_Zulawach Posted July 10, 2021 Share Posted July 10, 2021 (edited) Taki mały, szybki projekcik, w ramach odpoczynku od gąsienic. Nie szukając zbyt mocno, nie znalazłem niestety żadnych dodatków do tego modelu. Jedyne co dodam, to lina holownicza, chyba, że w trakcie coś się jeszcze zmieni. Model z elementami wnętrza, które raczej nie będą widoczne i też zbytnio nie zamierzam tutaj tracić czasu. Sam model, cóż, to nie Dragon, gdzie wszystkie części są poustalane względem siebie i trzeba być zdolnym, aby wkleić coś inaczej. Z ramą przy składaniu było trochę kłopotów i taka moja refleksja po jej złożeniu: składanie setek kół do niemieckich czołgów jest chyba bardziej zajmujące. Na szczęście ten nudny etap jest już za mną. Pozdrawiam Marek Edited July 10, 2021 by Pan_na_Zulawach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_na_Zulawach Posted February 25, 2022 Author Share Posted February 25, 2022 W końcu model pokryty podkładem. Model kupiony z założeniem budowy prosto z pudła. Potem, gdy okazało się, że nie sprostam wygięciu rynienek z pancernych blaszek, że chętnie bym coś do niego dołożył, to okazało się, że nie ma żadnych dodatków, poza kołami. Więc jest, jaki jest, a szkoda, bo to całkiem ładny pojazd. Pozdrawiam Marek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_na_Zulawach Posted February 26, 2022 Author Share Posted February 26, 2022 Pomalowany. Pozdrawiam Marek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted February 26, 2022 Share Posted February 26, 2022 Żartujesz ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAW Posted February 26, 2022 Share Posted February 26, 2022 Mam nieodparte wrażenie, że zabrakło Ci farby... Ale czekam na dalsze kroki bo za tym musi się kryć coś przebiegłego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted February 26, 2022 Share Posted February 26, 2022 (edited) No to zaszalałeś, a gdzie Twój ulubiony chipping fluid ? Coś Tobie się tutaj nie udało,też dobrze że wróciłeś na forum, wszak wszyscy jedziemy na tym samym wózku, polemika mile widziana, ale generalnie to trochę za murzynami jesteś Edited February 26, 2022 by Evildead Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_na_Zulawach Posted February 26, 2022 Author Share Posted February 26, 2022 (edited) No nie, farby nie zabrakło i zapewniam Cię @Evildead, że fluidu tutaj poszło na dwie warstwy. Szczerze, to nie wiem, co z tego wyjdzie, mi się podoba taki powycierany. Edited February 26, 2022 by Pan_na_Zulawach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAW Posted February 26, 2022 Share Posted February 26, 2022 Przecież tu prawie nie ma z czego drapać... Będziesz robił wrak czy jakiś porzucony egzemplarz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted February 26, 2022 Share Posted February 26, 2022 (edited) 17 minut temu, Pan_na_Zulawach napisał: No nie, farby nie zabrakło i zapewniam Cię @Evildead, że fluidu tutaj poszło na dwie warstwy. Szczerze, to nie wiem, co z tego wyjdzie, mi się podoba taki powycierany. Żartujesz dalej, to nie mozliwe miałeś już lepsze pomysły, także też z nich skorzystałem:) ale z tym comebackiem cofasz się do opowieści z Brummbar Edited February 26, 2022 by Evildead Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_na_Zulawach Posted February 26, 2022 Author Share Posted February 26, 2022 @Evildead ja tam nie wiem, czy się cofam, czy tam się nie cofam, najważniejsze, że dobrze się bawię. @TAW nie, to nie jest porzucony egzemplarz, a pojazd z linii. Już nie będę więcej wycierał. Nie wiem, może farba nie spełniała norm ISO? Obserwujmy co dalej się wydarzy, bo też jestem ciekaw. Pozdrawiam Marek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted February 26, 2022 Share Posted February 26, 2022 (edited) Spoko jest , obserwujemy dalej Edited February 27, 2022 by Evildead Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted March 22, 2022 Share Posted March 22, 2022 Jakieś postępy w temacie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halset Posted March 22, 2022 Share Posted March 22, 2022 Swoją drogą, czy to nie jest mały czołg Grubera? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrykd Posted March 22, 2022 Share Posted March 22, 2022 Gruber miał działko 20mm i hyba Mg 34 inna wersja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bzdura Posted March 22, 2022 Share Posted March 22, 2022 Sprawa jest trochę bardziej skomplikowana - https://www.kfs-miniatures.com/1-35-hubert-budowa/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MayonesEXG7 Posted March 22, 2022 Share Posted March 22, 2022 4 minuty temu, Bzdura napisał: Sprawa jest trochę bardziej skomplikowana - https://www.kfs-miniatures.com/1-35-hubert-budowa/ Przydały by się figurki takie z Allo Allo to dioramy by się sypały, jak ta lala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_na_Zulawach Posted March 22, 2022 Author Share Posted March 22, 2022 11 godzin temu, Evildead napisał: Jakieś postępy w temacie ? Zastanawiam się, czy nie zrobić pojazdu z Afryki, a w przerwach dłubię trochę przy Elefancie Coś się niedługo zapewne ruszy. Pozdrawiam Marek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted March 22, 2022 Share Posted March 22, 2022 No i git , grunt to zmuły nie klepać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts