Skocz do zawartości

Pytania o narzędzia

dawid xd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym państwu przedstawić zestaw narzędzi do planowanego kupna.Może coś odrzucić albo dodać?

Oto on:

Nóż AK-3 ,Szpachlówka Revell Plasto ,Klej Contacta Professional,

Pędzel retuszerski Italeri z trójkątnym trzonkiem 3

Pędzel retuszerski Italeri z trójkątnym trzonkiem 2

Pędzel retuszerski Italeri z trójkątnym trzonkiem 1

Pędzel retuszerski Italeri z trójkątnym trzonkiem 0

Pędzel retuszerski Italeri z trójkątnym trzonkiem 00

Pędzel retuszerski Italeri z trójkątnym trzonkiem 000

A48 - Clear (M)

Zestaw narzędzi Italeri (w nim znajduje się nożyk Excel,penceta,cążki,pilnik)

Za to wszystko jak obliczyłem to mi wychodzi 112zł.39gr.

Edytowane przez Gość

Witam chciał bym państwu przedstawić zestaw nażędziado planowanego kupna.Może coś odrzucić doda?

Zdecydowanie dodać. SŁOWNIK ORTOGRAFICZNY. Serio.

Czy Twoj post oznacza, ze rozpoczynasz przygode z modelami plastikowymi?

Jesli tak, to na poczatek, Twoj planowany zakup jest O.K. Co do ceny, nie wypowiadam sie, bo tu kazdy musi decydowac sam.

W miare uplywu czasu, sam zaczniesz dostrzegac, czego Ci jeszcze brakuje.

Ja np. dodalbym jeszcze papier scierny o roznych gradacjach, moze tez tubeczka kleju CA.

No i musisz tez uzbroic sie w cierpliwosc, przy nastepnych postach. Koledzy, ktorzy zechca Ci odpowiedziec, tez musza sie troche zastanowic.

Tak zaczyn przygodę z modelami.A to de go , że źle pisze to nie moja wina tylko przeglądarki firefox bo mi tam nic błędów nie podkreśliło.A tak to bym zmienił.

że źle pisze to nie moja wina tylko przeglądarki firefox
Wiesz co? Rece mi opadly... Nie wiem, czy mam sie smiac, czy plakac...

Spowodowalem wypadek drogowy. Ale to nie moja wina, tylko GPSu, bo mi nie powiedzial, ze nie mialem pierwszenstwa na skrzyzowaniu...

A więc Narzędzia-->opcje-->Zaawansowane ( i zaznacz sobie "sprawdź pisownię podczas wprowadzania tekstu.)

POZDRO!

PS:

Spowodowalem wypadek drogowy. Ale to nie moja wina, tylko GPSu, bo mi nie powiedzial, ze nie mialem pierwszenstwa na skrzyzowaniu... Rolling Eyes

Nie ma się czym chwalić inteligencie żartuje sobie

Panowie, panowie.

Reggy to "stary lis" (moze nie pustyni, ale zawsze). Jak by nasz nowy kolega zechcial to wszystko kupic, co tam reggy ma w swej jaskini (czego nie pokazal, smiem tylko przypuszczac) chybaby sie zniechecil do tego hobby.

Po postach dawida xd, dochodze do wniosku, ze jest on znacznie mlodszy od Was, stare byki! Pal szesc te byki w pisowni i metne tlumaczenia. Chocby na zachete poradzcie mu cos modelarskiego. Ja mam za malo doswiadczenia.

Moze w ogole zamknac dzial "Jak to zrobic?". Reggy, "machnie" od czasu do czasu jakis poradnik i starczy.

że źle pisze to nie moja wina tylko przeglądarki firefox
Wiesz co? Rece mi opadly... Nie wiem, czy mam sie smiac, czy plakac...

Spowodowalem wypadek drogowy. Ale to nie moja wina, tylko GPSu, bo mi nie powiedzial, ze nie mialem pierwszenstwa na skrzyzowaniu...

Lepiej sie smiac to bedzie weselej i sympatyczniej

No niestety mam tylko 13 lat. Więc trochę ciemny jeszcze jestem w tej dziedzinie .I nie wiem co ja taki jestem wszystko chcę naraz wiedzieć :(

Wiek nie oznacza zadnej bariery , mozesz miec 60 lat i robic błedy , a miec 10 i zgrabnie posługiwac sie jezykiem , dla chcacego nic trudnego , i wszystkich tajników modelarstwa na raz nie poznasz , cierpliwosci a wszystko wyjdzie.

Reggy przeczytał temat, raz za razem parskając spożywanym jogurtem . No ładnie tu sobie o mnie piszecie. Nie no spoko.

A co do pytania Dawida, te narzędzia co wypisałeś to idealny zestaw podstawowy. Wiem z rozmów na gg, że jesteś początkujący i pełny zapału, ale nie ma co się rzucać od razu na głęboką wodę i wydawać setki złotych. Kup prosty modelik, te narzędzia co wypisałeś i po prostu sklejaj. Wszystko przyjdzie z czasem.

Niby mówią, że To pierwszy jest taki duży wydatek potem są już mniejsze bo już nie muszę kupować narzędzi itp.

Pozdrawiam Dawid

Niby mówią, że To pierwszy jest taki duży wydatek potem są już mniejsze bo już nie muszę kupować narzędzi itp.

Pozdrawiam Dawid

Dopoki nie zauwazysz modelu ktory musisz miec, innego ktory przeciez tez zawsze chciales zlozyc...a potem masz 3 na warsztacie i 10 w poczekalni .

Przyda sie wtedy dobry terapeuta

Dla wyjaśnienia - ponieważ jestem już po kilku "konferencjach" na GG z Dawidem xg - mieszka on na wsi, więc porady typu "zajrzyj do drogerii", "kup w Nxxxo" itp. nic nie dadzą, bo po prostu nie ma on takiej możliwości.

Chłopak szuka porady w skompletowaniu potrzebnych rzeczy w jakimś sklepie internetowym, aby za jednym zamachem kupić to co potrzeba za zaliczeniem poczt. (nie posiada konta).

wawrzul według twojej teori ja jusz dawno powinienem siedzieć u czóbków

A co do narzedzi niech kolega twój zamowi sobie zestaw nożyków klej z igłą najlepiej revella potem można go wamodem napełniać ,dobra pincetę i zestaw małych pilników oeraz papier ścierny 500 i 1200 na początek mu

styknie.

Spokojnie. Nie kupuj wszystkiego na raz, tylko na początek to co będzie Tobie potrzebne, systematycznie. Jak Twoi rodzice zobaczą, że wydajesz miesięcznie na swoje hobby 50PLN a nie 150PLN, to jakoś to przeboleją. Chociaż z drugiej strony lepiej kupować pędzle Italerki i mieć tego typu hobby niż stać z piwem pod sklepem. Pędzelki Italeri to dobry pomysł, ale na Twoim miejscu kupił bym jeszcze jakieś tanie w jakimś hipermarkecie, albo sklepie papierniczym ( są takie komplety do 13 złotych).Przydadzą się Tobie dla oceny, który typ pędzla ( płaski szeroki, okrągły mały, okrągły duży itd.) będziesz najcześciej używał.

Nie mieszkam na wsi tylko w małym mieście wokoło mnie są same wioski.I jak bym miał jechać do takiego porządnego sklepu modelarskiego to muszę jechać z 200-250km.To już wole zamiast na autobus to wole na model na internecie.