dawid xd Napisano 27 Maja 2008 Autor Share Napisano 27 Maja 2008 (edytowane) Co myślicie o takiej szafeczce na narzędzia ?.Przyczepionej do biurka. http://img294.imageshack.us/my.php?image=beztytuuyq4.jpg Edytowane 27 Maja 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Przyczepionej do pirka.Do czego przyczepionej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 dawid xd- najlepszym sposobem na zorganizowanie sobie warsztatu pracy będzie przejrzenie tego wątku http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=6064 Tam zabaczysz co jest najbardziej potrzebne i jak sobie urządzić stanowisko pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 Witam.Chciał bym się zapytać czy na początek modelarstwa wystarczy?? Farby: Pactra Africa Yellow (M) Pactra White (M) Pactra Clear Red Pactra Black (M) Pactra Marine Green Pactra Pale Green Pactra Yellow (G) Pactra Aluminium (M) Pędzle Okrągłe: Pędzel retuszerski Italeri okrągły 1 Pędzel retuszerski Italeri okrągły 0 Pędzel retuszerski Italeri okrągły 000 Pędzel retuszerski Italeri okrągły 8 Pędzel retuszerski Italeri okrągły 4 Pędzle płaskie: Pędzel retuszerski Italeri płaski 8 Pędzel retuszerski Italeri płaski 000 Pędzel retuszerski Italeri płaski 1 Pędzel retuszerski Italeri płaski 0 Szpachlówka Revell Plasto Nożyk modelarski Excel Obcążki Italeri Pinceta ( z domu) Klej Contacta Professional ........................................................................................................... Czy jeszcze coś by się przydało???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elcin Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Co do pędzli to masz niezły komplet, ja (aż sie wstyd przyznam) poza zwykłymi kupionymi w jakimś papierniczym mam jedną italerke 00. Szpachlówka Revella to dobry wybór, jakbys kupił sobie Wamodowską to mógłbyś sie porządnie zniechęcić (cena mniejsza jakość nawet jeszcze mniejsza niż cena). Obcążki mi sie jeszcze nie przydały, no może do trzymania małych rzeczy ale do tego używam penset. Na klejach sie nie znam ja mam Chematika i nie narzekam. Co do farbek no to będziesz miał problem bo do każdego modelu raczej trzeba dokupować osobne (mieszaniem raczej sie nie uda dobrego wyniku uzyskać). Ja zwykle ide sobie do składnicy i kupuje, no ale ja mieszkam we Wrocławiu W twoim przypadku, otwierasz pudełko, patrzysz w instrukcji jakie potrzeba farbki, konsultujesz sie na forum czy aby na pewno takie (czasami kłamią w instrukcjach) i zamawiasz paczke farbek w sieci. To tyle ode mnie. Doświadczenie mam może niewielkie ale zawsze staram sie pomóc. A no i najważniejsze, że chęci są!! Powodzenia i czekam na Twój pierwszy Warsztat modelarski (na prawde nie ma sie co wstydzić, koledzy modelarze służą radą ;) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swistak1541804957 Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 dawid xd posłuchaj... Niby mieszkasz w mniejszym miasteczku ale zbliżają się święta więc może pojedziesz do większego miasta. Tam można dokonać zakupu niektórych rzeczy. Przyznam, że sam byłem w niedzielę w Castoramie i tam dorwałem 2 fajne kompleciki. Pierwszy to takie małe pudełeczko z 3 różnymi uchwytami i 13 ostrzami do uchwytów- Zapłaciłem SZEŚĆ ZŁOTYCH Z GROSZAMI Drugi to zestawik 4 pęset. Od prostej do różnych dziwnych. Zapłaciłem DWA ZŁOTE Z GROSZAMI. No i jeszcze sobie kupiłem kilka arkuszy papieru ściernego. Cena arkuszu była coś koło 60 groszy. Także warto nieraz się rozejrzeć po marketach budowlanych Mam nadzieję, że pomogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_6_6_6 Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Tez niedawno zacząłem zajmowac sie modelarstwem plastikowym i mój zestaw wygląda tak: Pedzel ITALERI płaski 6 Pędzel ITALERI okrągły 6 Pędzel ITALERI 10/0 Pędzel ITALERI okrągły 0 Pędzel ITALERI okrągły 3 Klej TAMIYA (bardzo dobry) pare farbek do wash'a, rozcieńczalnik WAMOD A farbek na razie nie kupuj, kup najpierw model i zobacz jakie ci sa potrzebne, co jakis czas bedziesz musial jakies kolory dokupować, bo w kazdym modelu sa jakies inne kolory których nie bedziesz miał;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Bartek_6_6_6 nie za duże te pędzle ? 10? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_6_6_6 Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Nie;] on jest malutki, na nim jest napisane 10/0, nie wiem dlaczego tak, na wszystkich innych jest jedna cyfra a na nim tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monty Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Tez niedawno zacząłem zajmowac sie modelarstwem plastikowym i mój zestaw wygląda tak:Pedzel ITALERI płaski 6 Pędzel ITALERI okrągły 6 Pędzel ITALERI 10/0 Pędzel ITALERI okrągły 0 Pędzel ITALERI okrągły 3 Klej TAMIYA (bardzo dobry) pare farbek do wash'a, rozcieńczalnik WAMOD A farbek na razie nie kupuj, kup najpierw model i zobacz jakie ci sa potrzebne, co jakis czas bedziesz musial jakies kolory dokupować, bo w kazdym modelu sa jakies inne kolory których nie bedziesz miał;) Dziwne bo mój zestaw wygląda dokładnie tak samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_6_6_6 Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Dziwne bo mój zestaw wygląda dokładnie tak samo... No coś ty;D Co za dziwny zbieg okoliczności;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Swistak No to gratuluję wydania 2 zł na komplet pincet ,ale niestety z przykrością wielką muszę stwierdzić iż przytoczony tu zestaw pincet czy też pęset jak kto woli nie nadaje się do niczego ,metal o ile to można nazwać metalem (plastik byłby bardziej sztywny) jest tak giętki że jak by zrobili z niego auto to przy kopnięciu złożyło by się na pół ,więc przy pierwszym ściśnięciu się przekonasz czym to pachnie . Ja osobiście prawie nie używam tego typu sprzętu bardziej ufam moim pięknym i zgrabnym paluszkom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egon Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Taki zestaw pędzelków wystarczy(nie wszystkie się przydadzą). Sam kupiłem córeczce do szkoły i domu (a najmniejsze zachachmęciłem ) A cena promocyjna http://www.szal-art.pl/pedzle-i-szpachelki/zestawy-pedzli/produkt/komplet-15-pedzli-z-naturalnego-wlosia-drewniany-trzonek.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi