P@wel Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 (edytowane) Jak się witałem to napisałem, że będe sklejał samoloty i będe je sklejał ale niedawno wygrzebałem swój stary modelik Scania italeri 1:24 (Millennium Truck).I chcę go odnowić. Zrobię z niej samochód do wywozu drewna z lasu. Mój tata jest lesniczym i wywozi drewno z lasu także potrzebnych informacji i zdjęć mi nie zabraknie Myślę, że z samochodem problemu nie będzie ale naczepę i dzwig trzeba robić samemu bo chyba żadna firma nie oferuje naczepy tego typu prawda? jak nie prawda i taką naczepę ktos widział w jakimś sklepie to proszę o opowiedź. No i piszcie jak wam się taki pomysł podoba. Pozdrawiam! P@wel Edytowane 14 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Maja 2008 Super Moderator Share Napisano 26 Maja 2008 Pomysł fajny i ciekawy. Może pokaż zdjęcia tego co masz, a koledzy ci podpowiedzą i pomogą co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 OOOOO właśnie tak jak napisał Kolega jawkers. Pokaż co masz i zobaczymy co się da zrobić. Najlepiej kupić naczepkę chłodnię lub plandekę - ale zostawić samo podwozie. Resztę zrobisz z polistyrenu . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 No ciekawy projekt się szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 26 Maja 2008 Autor Share Napisano 26 Maja 2008 OK. niedługo pokażę co mam. PS. Jak narazie nie dostałem jeszcze zamuwionego aerografu i bez niego raczej dużo nie zrobię no może niektóre elementy posklejam ale większosc i tak potrzebuje malowania więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 27 Maja 2008 Autor Share Napisano 27 Maja 2008 Więc to jest to co mam(czyli na szczęscie wszystkie części) Kiedyś ją pomalowałem na pomarańczowo I jeszcze jedno proszę bez komentarza na temat malowania itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 27 Maja 2008 Autor Share Napisano 27 Maja 2008 Zmieniam ten post ten poprzedni pomysł był niemozliwy do wykonania A co powiecie na ten Oczywiście chodzi o naczepę więc tak kupiłbym taką plandekę http://www.hobbysta.pl/curtainside-trailer-p-512.html I przerobił ją na taką do drewna co wy na to? No i doradzcie mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 mysle że ta naczepa nie wyjdzie bardziej burto firanke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 mysle że ta naczepa nie wyjdzie bardziej burto firanke Dlaczego nie????? Nawet ze Scani mozna zrobic Kamaza ze szpachla ale do rzeczy to kup ta naczepke queen of the volves (czy jak tam się to nazywa) i przerob ja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 Paweł, jeżeli byłbyś zainteresowany to mogę Ci odsprzedać naczepę z zestawu MAN with 20' Container. Naczepa wygląda tak że jest to sama rama a na niej postawiony kontener. W razie co odezwij sie na PW. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 30 Maja 2008 Autor Share Napisano 30 Maja 2008 paffko masz rację bo jak bym kupił tą co napisałem to pewnie i tak bym wykorzystał samą ramę. Zastanowie się i odpisze ci na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 30 Maja 2008 Share Napisano 30 Maja 2008 Co do tej naczepy to do przewozu drewna potrzebuje tylko tylni wózek zapewne. Ta od mana pod kontener jest 3 osiowa starego typu na resorach i to jeszcze w takiej dość niekonwencjonalnym zawieszeniu. Ta firanka to nic innego jak rama i buda. Rama i wózek naczepy w italeri mają wszystkie taki sam także obojętnie czy kupisz firankę, tą z burtami, czy nawet chłodnie. Jak chcesz to mogę wrzucić Ci fotki jednej i drugiej ramy jeśli Ci to pomoże. Pisząc tego posta wpadłem na pomysł: otóż takie "naczepy" do przewozu to najczęściej wózek dwuosiowy na bliźniakach, można by coś takiego zrobić na bazie wózka z amerykańskiego tracka, jeśli będziesz zainteresowany napisz to porobię zdjęcia i pokombinujesz bo mam też takiego traka na swoim plasto-złomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 30 Maja 2008 Autor Share Napisano 30 Maja 2008 Myślałem o taki wózku ale... truckman mozesz porobić zdjęcia zawsze to lepiej wiedzieć więcej taki sprzęt leśny można zobaczyć też tu http://www.lesniczek.pl/?chapter=id300 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 1 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2008 paffko jeśli chodzi o tą naczepę którą chciałeś mi odsprzedać to na razie dziękuję nie będę narazie kupował żadnej naczepy jak zrobię scanię to wtedy zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 paffko jeśli chodzi o tą naczepę którą chciałeś mi odsprzedać to na razie dziękuję nie będę narazie kupował żadnej naczepy jak zrobię scanię to wtedy zobaczymy. Spoko, nie ma problemu. Tylko proponowałem. Pozdrawiam i oczywiście czekam na relacje z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 Tego pana Leśniczka firma to jest koło mnie blisko mnie.Tylko widzę jak tiry jeżdżą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 Przeniosłem ten temat do warsztatu cywilnego, bo tu jakoś bardziej pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 2 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2008 (edytowane) paffko napisał Spoko, nie ma problemu. Tylko proponowałem. Pozdrawiam i oczywiście czekam na relacje z budowy No to ok relacja będzie tylko nie wiem kiedy bo jeszcze nie mam zamuwionego aerografu (poczta jak zwykle) Edytowane 4 Czerwca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek-astra Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 ja własnie przerobiłem firanke na naczepe do drewna (kłonnica) jest prawie gotowa jeszcze pare szczegółów no i oczywiscie fotki z ładunkiem naturalnym. Zestaw tworzy z mercedesem sk 1853 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 Można też kupić od razu taki wózek i nie bawić się w przeróbki: Wózek Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 4 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2008 Mam takie pytanie gdzie prowadzić relację w tym temacie czy zakładać nowy . Wiecie nie wiem za bardzo bo to pierwsze forum na którym piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 4 Czerwca 2008 Share Napisano 4 Czerwca 2008 Mam takie pytanie gdzie prowadzić relację w tym temacie czy zakładać nowy . Wiecie nie wiem za bardzo bo to pierwsze forum na którym piszę. Prowadź w tym temacie Nie ma sensu żebys zakładał nowy. Ewentualnie możesz zrobić edycje pierwszego posta i wpisać inaczej temat (np. Scania R620 Italeri + przyczepa do przewozu drewna etc.) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 4 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2008 Dięki paffko. Niedługo relacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 4 Czerwca 2008 Share Napisano 4 Czerwca 2008 No i gitara czekam na relacje, jakbyś cos potrzebował to się pytaj. Na pewno pomożemy z kolegami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 4 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2008 Właściwie to już mogę zaczynać relację. Trochę już zrobiłem. wnętrze kabiny widać trochę niedociągnięć ale to wszystko zniknie zapewniam narazie tylko tyle. cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi