misiek14pl Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Ja myślę że kolegaP@wel chce zrobić jakąś dirame zdrogą polną ,zgadza sie P@wel miałem racje ? Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 11 Listopada 2008 Autor Share Napisano 11 Listopada 2008 Tak jest, masz rację. Będzie dioramka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Dawno tu nie zaglądałęm i... efekty świetne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 13 Listopada 2008 Autor Share Napisano 13 Listopada 2008 A dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 A jakiego kolorku można się spodziewać na tym modelu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 No raczej połączenia kolorów szarego i biełego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 20 Listopada 2008 Autor Share Napisano 20 Listopada 2008 Zastanawiam się właśnie nad białym lub czerwonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 23 Listopada 2008 Autor Share Napisano 23 Listopada 2008 Witam! Scania schnie sobie po szpachlowaniu, a ja się wziąłem za dioramę. Sposób jej wykonania jest następujący: Jak wyżej widzieliście kawałki styropianu z grubsza ukształtowały mi teren. Następnie za pomocą jakiegoś starego noża rozprowadzałem gips łatając wszelkie nierówności. Potem zrobiłem ślady kół. Następnie gdy już wszystko wyschło posmarowałem wikolem i posypałem piaskiem (błotko)i trocinami (trawka). Potem malowałem. Trawę pomalowałem plakatówkami i przyciemniałem olejami. Natomiast droga to mat revella nr. 84. Wydaje mi się, że trawa ma taki dziwny kolor. Proszę o komentarze. Mówcie co się wam nie podoba i co by tutaj zmienić. A oto zdjęcia: Tutaj tuż po posypaniu trocinami. A tu po malowaniu. Krzaczki będą miały jeszcze listki i też zostaną pomalowane. I w ogóle cała dioramka będzie jeszcze poddawana zabiegom kosmetycznym. Wiem, że może was już zanudzam i chcielibyście zobaczyć już trochę więcej efektów przy Scanii, ale szpachlowanie to nie taka prosta sprawa . Na szczęście już się z tym uporałem i w najbliższym czasie możecie się spodziewać trochę większej ilości zdjęć ciągnika. cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 Bardzo ciekawy pomysł na wykonanie, ładnie to wygląda jeszcze jak stanie na niej model będzie git. Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 Trochę trawa za równa pomiędzy kołami, ale ogólnie bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 (edytowane) Witam, dioramka jest bardzo ładna sorry za pomyłke Pozdrawiam Michał Edytowane 24 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 Witam, dioramka jest naprawde c.d.n jak na mój gust Pozdrawiam c.d.n oznacza ciąg dalszy nastąpi. Wiec nie rozumiem za bardzo twojego posta. NO ale ta droga bardzo fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 14 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2008 Widzę, że podstawka się podoba. To dobrze Postępy małe ale zawsze coś. Co o tym sądzicie ba ja nie wiem. Chyba się za bardzo nie przyłożyłem do wykonania tylnych świateł Mówcie co poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 Jak dla mnie są super............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 Według mnie światła pomalowane są nawet dobrze, wprawdzie nie są one idealne ( brak specjalnych farb) ale nie są najgorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 14 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2008 Wiem wykąpałbym je w Docie 3 czy Cleanluxie i wtedy by było git. Byłyby przynajmniej przezroczyste ale zrywanie ich odpada są przyklejone na contacte Revell'a a wiadomo jakie ten klej ma właściwości. Skończyłyby tak jak przednie A propos przednich świateł znacie może jakiś sposób na wykona nie ich bez elementów zestawowych które uległy zniszczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Ta dioramka całkiem całkiem, a nie próbowałeś śladów kół zrobić jakimiś starymi oponami?? Sam kiedyś tak robiłem w skali 1:35 ale wychodziło. Ten poysł z trocinami jako trawa to świetny pomysł ja robiłem ostatnio profesjonalną posypką ale szczerze mówiąc wyszło to paskudnie, a Tobie to właśnie wyszło tak równiótko i przedewszystkim jest pokryta cała powierzchnia. A co do mocowania tych świateł zamiast wykałaczki może lepiej wykorzystać drut miedziany 2,5mm2? Mam jeszcze pytanko z czego są te "krzaki" fajnie wyglądają - na pierwszy rzut oka dla mnie to jakieś korzenie? - zdrać sekret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Nie mam pojęcia, co się Wam podoba w tych lampach. Wrzuć je w kreta, pomaluj farbą typu clear, światła cofania zamiast pomalować na srebrno zostaw bezbarwne a klosz od wewnętrznej strony podklej folią aluminiową. Zamień tą wykałaczkę na kawałek ramki od modelu, nawet, jeżeli to pomalujesz to i tak będzie widać ze to tam nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2008 Wrzuć je w kreta, pomaluj farbą typu clear, światła cofania zamiast pomalować na srebrno zostaw bezbarwne a klosz od wewnętrznej strony podklej folią aluminiową. Chciałbym tak zrobić ale jak już wyżej napisałem boję się je odrywać bo mogą się połamać. Pomyślę jeszcze nad tym. Tą wykałaczkę też zmienię. truckman Próbowałem robić ślady oponami ale nie udawało się. Ta szpachlówka strasznie się ciągnęła i na prawdę okropnie to wyglądało. Ślady zrobiłem przeciągając kilka razy kawałek polistyrenu o szerokości opony. Krzaczki są z korzeni tylko nie wiem czego (pewnie jakieś kwiatki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Witam Postępy małe ale zawsze coś. Pracuję obecnie nad owiewką przeciw słoneczną (tak to się nazywa ). Jej stan przed remontem był okropny wszędzie ślady kleju, połamana w różnych miejscach... Teraz wkleiłem już jedno światło i oszlifowałem ją. Oto efekt: Ubytki wypełnione polistyrenem teraz szpachlowanie i po szlifowaniu z jednym światłem (widać pęknięcia muszę to naprawić.) Światło nie jest przyklejone. Oryginał dla porównania Ujdzie? może macie jakiś inny pomysł. Tylko szczerze jak wy to widzicie. P.S Ciągle szlifuje jeszcze kabinę. Owiewki już przyklejone. Powoli przymierzam się do położenia podkładu. Trwają prace również nad nadkolami i tylnymi lampami. cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Jest .Po pomalowaniu będzie bardzo ładnie. Uatrakcyjni to z pewnością model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Nie wiem dla czego Italeri nie zrobiła tej osłony w całości ... Ja też mam podobny problem z tą osłoną Ta część przeźroczysta u mnie była strasznie zdeformowana ,tzw. strasznie wygięta . Nie wiem jak to wyjdzie ale miejmy nadzieje że jakoś będzie to wyglądać ... A Twoja wygląda raczej dobrze ,przydały by się małe poprawki szpachlą i będzie . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Dziękuje za komentarze Mam pytanie do specjalistów. Chodzi o te dolne światła. Czy występują one w każdym ciągniku, czy są opcjonalne podczas zakupu ciężarówki. W swojej Scanii zaszpachlowałem je i nie wiem czy robić nowe czy darować sobie. wiadomo jak są opcjonalne to kłopot z głowy. Może banalne pytanie ale chcę być pewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Nie jestem specjalistą ale chyba wszystkie maja, tym bardziej, zę nie znalazłem żadnego zdjęcia bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Wszystkie mają w standardzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi