copycat Napisano 1 Sierpnia 2021 Share Napisano 1 Sierpnia 2021 (edytowane) Model KV-1S w malowaniu 6 Gwardyjskiej. Dodatki to: -gąsienice Bronko, malowanie z instrukcji wymaga zmiany gąsienic, wyjaśnienie w warsztacie, -blaszki Eduard, -Figurki Miniart Edytowane 2 Sierpnia 2021 przez copycat wymieniłem kilka zdjęć 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 2 Sierpnia 2021 Share Napisano 2 Sierpnia 2021 Nie wiem czemu nikt nie pisze, bo model bardzo przyjemny. Mam co prawda wrażenie, że zęby błyszczą się zdecydowanie mocniej po lewej, ale może to kwestia światła. Laleczki zdecydowanie windują całą kompozycję do górę - zarówno ich wykonanie, jak i wpasowanie w całość jest świetne. Na moje niewprawne oko, bardzo dobra praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 2 Sierpnia 2021 Share Napisano 2 Sierpnia 2021 Cześć! Tak, jest bardzo ładny! Figurki wyglądają dobrze, podoba mi się też cieniowanie i "dym" - chociaż może lepiej sprawdził by się tu materiał z jeszcze drobniejszymi włóknami. Jeżeli mógłbym coś doradzić, to nie brać balsy na obudowę podstawy - inne rodzaje drewna będą wyglądać lepiej. I jak na zdjęciu widać już cień modelu na ścianie, to światło jest zbyt ostre, rozproszenie go da wtedy lepszy efekt - odejść dalej od okna itp. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 2 Sierpnia 2021 Share Napisano 2 Sierpnia 2021 2 minuty temu, pmroczko napisał: Jeżeli mógłbym coś doradzić, to nie brać balsy na obudowę podstawy - inne rodzaje drewna będą wyglądać lepiej Albo ściemnić kolor balsy bo jest za jasny, może polakierować, pomalować , sama balsa przecież często jest wykorzystywana w podstawkach wiec to raczej dobra opcja, ale może trzeba nad nią popracować jeszcze, może tego brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 2 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2021 Dzięki wszystkim. Co do cienia na ścianie. Może to kwestia, mojego monitora, ale za nic nie mogłem zrobić zadowalającej mnie sesyjki w domu. Mimo że do tej pory było ok. Więc poszedłem na zewnątrz. Trochę zdjęć z blendą, trochę w pełnym słońcu, cień na kartonie, zafarb w cieniu od drzwi, do tego dedykowany balans bieli dla zdjęć w cieniu. Te ostatnie wykasowałem. Wieczorem powtórka w niby studiu, tym razem z blendą i to są te ostatnie zdjęcia i z nich jestem najbardziej zadowolony. Pomalować balse, wiem wiem wiem. Po prostu przy moim tempie składania, póki co szkoda mi kasy na bejcę. Bo zanim dojdę do kolejnej podstawki to mi zaschnie w puszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 2 Sierpnia 2021 Share Napisano 2 Sierpnia 2021 Tempo jest OK, to nie jest obiad ze wspólnej miski. Świetny model, mimo że na zdjęciach widać walkę ze światłem, prezentacja jest bardzo plastyczna i chce się to oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 23 Września 2021 Share Napisano 23 Września 2021 Konkret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi