Krzychu126 Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 Witajcie!! Ostatnio gdy byłem na praktyce i mieliśmy nieoczekiwany wyjazd za miasto zobaczyłem Merola Sprintera... z naczepą!! Niestety mam tylko jedną fotę tego zestawu bo "praca goniła". Ok, oto ta maszyna: Pierwszy raz takie coś widziałem ale powiem że fajne fikuśne ustrojstwo O, i jeszcze pytanko: czy to jest taka wersja normalnie produkowana czy może jakaś garażowa samoróbka? Odrazu piszę że siodło wyglądało jak normalne od trucka tylko jakby trochę mniejsze i były też normalne przewody żółty, czerwony i czarny. Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 Ja też już kiedyś takiego widziałem więc żadna "garażowa samoróbka" nie jest A co do budowy to jest on złożony na bardzo podobnych podzespołach jak normalny truck i masz rację przewody są o mniejszym przekroju. Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Maja 2008 Super Moderator Share Napisano 29 Maja 2008 Bardzo ciekawe rozwiązanie. Może ta naczepa, to na zamówienie została wykonana.? Ciekawe, jakie na to trzeba mieć prawo jazdy, "B" z przyczepą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redline Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 Jako, że jest to ciągnik siodłowy z naczepą to wydaje mi sie, że C+E chociaż w stu procentach pewny nie jestem. Na zachodzie często widuje sie takie sprzęty. Raz widziałem Mercedesa Vario w stylu amerykańskim, czyli z długą kabiną i innymi bajerami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 Wszystko faje , ale ładowność już gorsza, niż w trucki. Najlepiej przewozić nim, długie, stalowe kątowniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 29 Maja 2008 Autor Share Napisano 29 Maja 2008 Ten właśnie po kątowniki i jakieś pręty przyjechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 Ciekawe czy robią te mietki z globem i z leżankami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 Ciekawe czy robią te mietki z globem i z leżankami Kurnik można do wszystkiego dorobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 Pod Poznaniem w Stęszewie przy drodze na Wrocław jest firma która takie zestawy produkuje. Oglądałem kiedyś Iveco z naczepą. Po założeniu plandeki to dopiero wyglądało "prawie" jak TIR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 Ja już kilka razy widziałem tego typu zestawy, ze skrzynią czy plandeką. Ciekawe rozwiązanie do przewozu lekkich gabarytów. Sens ma wówczas, jeśli jest użytkowany przez małą firmę o jakimś specyficznym profilu, wymagającym przewozu różnorodnych towarów i to pod warunkiem posiadania 2-3 różnych naczep, np. dłużyca, skrzynia, itp... W Polsce to rzadkość, ale za granicą już nie. Oczywiście kategoria C+E, bo zestaw + ładunek przekracza 3,5 tony. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 30 Maja 2008 Share Napisano 30 Maja 2008 Ja widziałem dwa takie. Raz widziałem właśnie sprintera z jakiejś firmy od klimatyzacji około 3 lata temu na hali ludowej (stulecia w zasadzie). Cały zabudowany i 3 osiowy. DO tego naczepa która była wyposażona w klimę, a na dworze było jakieś 35 stopni Piękny zestaw. Drugie takie widziałem na Master Trucku 2007. Kolesie z Rico właśnie wspomnianym Vario ciągnikiem w dubelkabinie przyjechali, a w naczepie mieli mobilne biuro i kierowców przesłuchiwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 30 Maja 2008 Share Napisano 30 Maja 2008 Też widziałem takie zestawiki . Najlepiej wyjechać w traskę (Zagranica, ja osobiście pierwszą taką kombinację widziałem w Polsce ) . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 Takie "cośie" bardzo często wykorzystują hurtownie/fabryki styropianu bo jest tam potężna objętość zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 2 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2008 Jakby nie było w drugiej hali tego zakładu było pełno styropianu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 A wszystko przyszło ze stanów a dokładniej z ich naczepami kempingowymi... kiedyś na Zakopiance widziałem pomykał Ford F350 HD na bliźnaku z tyłu i (wlukł czy wlókł?) za sobą naczepe kempingową 3 osiówke.... fajny widok zwłaszcza że to był "super-cab" z kominami puszczonymi za kabiną. Kiedyindziej widziałem Dodge`a Rama również jako ciągnik siodłowy, normalnie do paki miał przykręcone siodło... Jak będę w Dobczycach na polu namiotowym to zrobie Wam zdjęcia naczepy kempingowej o ile tam jeszcze stoi (robi wrażenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 4 Czerwca 2008 Share Napisano 4 Czerwca 2008 wlukł czy wlókł?"wlókł" (bo odmienia się na "wlokę", np. "wlokę ją za sobą")Jak będę w Dobczycach na polu namiotowym to zrobie Wam zdjęcia naczepy kempingowej o ile tam jeszcze stoi (robi wrażenie).Aż się nie mogę doczekać! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 10 Czerwca 2008 Share Napisano 10 Czerwca 2008 http://cgi.ebay.co.uk/Land-Rover-90-Defender-Fifth-wheel-Georg-fischer_W0QQitemZ160246330427QQihZ006QQcategoryZ31348QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem Tu macie aukcję z siodłem do Land-Rovera Defendera trafiłem przez przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 10 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2008 Do Defendera!!?? No no ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 Wspomniany merc z RICO: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 12 Września 2008 Autor Share Napisano 12 Września 2008 Wow fajna maszynka!!! Ja widziałem ostatnio Merola "kaczkę" z naczepką skrzyniową i też Merolka takiego jak na twoim zdjęciu ale to była pomoc drogowa i miał naczepę do przewozu samochodów... wyglądało to czadowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 No fajny Merolek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi