robertmodelarz Napisano 14 Września 2021 Autor Share Napisano 14 Września 2021 (edytowane) Kolejne rozjaśnienie -kolorem bardzo jasnozielonym. Potem Sidolux, Kalki kładzione na płyny Wamodu. Numery taktyczne pozyskane z modelu czołgu Type 59 firmy TAKOM. Orzełki pochodzą z zestawu firmy Steel Scorpion STE-D35003. Po wyschnięciu minimum 8 godzin - ściąga się z nich folię zewnętrzną. Światełko zrobione z kleju Ammo Mig 2031 Niech schnie spokojnie do jutra............... Edytowane 14 Września 2021 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 14 Września 2021 Share Napisano 14 Września 2021 Osłonę wentylatora warto by było dospawać, to jest dość widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 14 Września 2021 Autor Share Napisano 14 Września 2021 (edytowane) 57 minut temu, Rack napisał: Osłonę wentylatora warto by było dospawać, to jest dość widoczne. Uwaga słuszna, zupełnie o tym zapomniałem oglądając walkaround ISU-122. Teraz to już po fakcie, wszystko już pomalowane. Będę o tym pamiętał- mam w planie kolejne pojazdy WP tj. ISU-152 Tamiya i ISU-122 Dragon. https://www.net-maquettes.com/pl/pictures/isu-122-walkaround/ Tak to powinno wyglądać: Edytowane 14 Września 2021 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Września 2021 Share Napisano 15 Września 2021 Bardzo lubię takie projekty. Ciekawi mnie efekt końcowy, więc zapytam jaki jest pomysł na finał? Czyli na którym etapie drogi na pomnik zachcesz pokazać tego kolosa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 15 Września 2021 Autor Share Napisano 15 Września 2021 (edytowane) 9 godzin temu, Grzes napisał: Bardzo lubię takie projekty. Ciekawi mnie efekt końcowy, więc zapytam jaki jest pomysł na finał? Czyli na którym etapie drogi na pomnik zachcesz pokazać tego kolosa? Będzie stan marszowy............... ISU-122s po filtrze Tak to wyszło-doklejone zapasowe gąsienice na przedni pancerz- pozostałości po Friulmodel ATL-54 : Edytowane 15 Września 2021 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Września 2021 Share Napisano 15 Września 2021 52 minuty temu, robertmodelarz napisał: Będzie stan marszowy............... Świetnie Mam nadzieję, widzowie też będą? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 15 Września 2021 Autor Share Napisano 15 Września 2021 5 minut temu, bulik58 napisał: Jak wygladaja te swiatelka teraz? Do końca chyba jeszcze nie wyschło, ma być krystaliczne. Teoretycznie klej schnie 24 godziny. Ma one jednak spory skurcz i trzeba uzupełniać klosz lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 15 Września 2021 Autor Share Napisano 15 Września 2021 Zobaczymy jak zupełnie wyschnie, jak będzie licho wyglądało to coś będę kombinował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 15 Września 2021 Autor Share Napisano 15 Września 2021 7 minut temu, bulik58 napisał: Tez kiedys kombinowalem z farbami itp. az w koncu wyczytalem gdzies o tym pisaku i teraz tylko on jest w uzyciu. A szkielka wklejam Revellem , bez obawy o zniszczenie. Ja do samolotów kiedyś kupiłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 15 Września 2021 Share Napisano 15 Września 2021 Próbowałem z tym Clearfixem i odpuściłem. Mi nie wychodziło tak jak chciałem. Odbłyśniki robię z polerowanego aluminium i daję szkiełko z folii do druku laserowego formowanej na gorąco. Tak zrobiłem w IS-2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 16 Września 2021 Share Napisano 16 Września 2021 Możesz szkiełko zrobić z przepołowione kulki z żelu pochłaniacza wilgoci z butów. Może wielkością kuleczki dopasujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 17 Września 2021 Share Napisano 17 Września 2021 12 godzin temu, Adamo722 napisał: Możesz szkiełko zrobić z przepołowione kulki z żelu pochłaniacza wilgoci z butów. Może wielkością kuleczki dopasujesz. Takie kulki potrafią zżółknąć po jakimś czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 17 Września 2021 Share Napisano 17 Września 2021 Kup soczewki od AK -> https://www.mojehobby.pl/products/WHITE-LENSES-2.7-MM.html tylko dobierz odpowiednią średnicę. Ze swej strony polecam któryś z zestawów Voyagera z soczewkami -> https://www.mojehobby.pl/products/General-Hyaline-Lenses.html ale tu też trzeba dopasować do modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 17 Września 2021 Share Napisano 17 Września 2021 2 godziny temu, martinello napisał: Kup soczewki od AK -> https://www.mojehobby.pl/products/WHITE-LENSES-2.7-MM.html tylko dobierz odpowiednią średnicę. Ze swej strony polecam któryś z zestawów Voyagera z soczewkami -> https://www.mojehobby.pl/products/General-Hyaline-Lenses.html ale tu też trzeba dopasować do modelu Kogoś chyba nieźle pogrzało z tymi cenami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 17 Września 2021 Autor Share Napisano 17 Września 2021 6 godzin temu, martinello napisał: Kup soczewki od AK -> https://www.mojehobby.pl/products/WHITE-LENSES-2.7-MM.html tylko dobierz odpowiednią średnicę. Ze swej strony polecam któryś z zestawów Voyagera z soczewkami -> https://www.mojehobby.pl/products/General-Hyaline-Lenses.html ale tu też trzeba dopasować do modelu Fajne szkiełka, niedługo cyrkonie AK i AmmoMig będzie oferował w zestawach waloryzacyjnych.Taniej wychodzi https://iga-tex.pl/pl/p/TERMO-Cyrkonie-2-mm/312 Na razie położyłem brązowy wash na elementy jezdne: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Września 2021 Autor Share Napisano 18 Września 2021 (edytowane) Dalsza wolna interpretacja: - lekki wash zrobiony brązowym i czarnym Panel Line Tamiya - musze jeszcze podmalować niedoróbki widoczne na zdjęciach. - na dół wanny i zawieszenie dam jeszcze odrobinę pigmentów dust i eath - jeszcze okopcenie wydechów Jutro finisz!!!!! Edytowane 18 Września 2021 przez robertmodelarz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Września 2021 Autor Share Napisano 18 Września 2021 4 minuty temu, bulik58 napisał: Po Uzywajac slowa ,, wolna interpretacja,, mialem na mysli iz bedzie to model nawiazujacy do zdjecia z cokolem lub ,, w drodze na cokol,,. Zdecydowanie w drodze na cokół. Jakiejś podstawki pewnie się doczeka, może kawałek bruku. Niestety nie mam miejsca na przechowywanie gabarytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 18 Września 2021 Share Napisano 18 Września 2021 45 minut temu, robertmodelarz napisał: Jutro finisz!!!!! Imponujące tempo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Września 2021 Autor Share Napisano 18 Września 2021 4 minuty temu, halset napisał: Imponujące tempo To prosty stary poczciwy Dragon -prosto z pudła!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 18 Września 2021 Share Napisano 18 Września 2021 8 minut temu, robertmodelarz napisał: Zdecydowanie w drodze na cokół. Jakiejś podstawki pewnie się doczeka, może kawałek bruku. Niestety nie mam miejsca na przechowywanie gabarytów. Z drugiej strony ciekawie zatytuowany wątek, to i to zobowiązuje troszkę, mółbyś go przedstawić na finałowym etapie , i tak już tych modeli pewnie skleiłeś dziesiątki , to tu można jednak coś więcej niż sam bohater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Września 2021 Autor Share Napisano 18 Września 2021 11 minut temu, Evildead napisał: Z drugiej strony ciekawie zatytuowany wątek, to i to zobowiązuje troszkę, mółbyś go przedstawić na finałowym etapie , i tak już tych modeli pewnie skleiłeś dziesiątki , to tu można jednak coś więcej niż sam bohater Jak to gdzieś jest dostępne to kupię, chyba najbliższe drodze ze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 18 Września 2021 Share Napisano 18 Września 2021 (edytowane) 9 minut temu, robertmodelarz napisał: Jak to gdzieś jest dostępne to kupię, chyba najbliższe drodze ze zdjęcia. No w polskich sklepach raczej nie ma, ale taki bruk to mózna samemu zrobić dośyć łatwo, słupy telegraficzne pewnie da się dokupić, płotki tez może sa z innych zestawów, róślinność też sporo opcji do wyboru Edytowane 18 Września 2021 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 18 Września 2021 Share Napisano 18 Września 2021 Żeby za daleko nie szukać , to tu masz przykład , jak można taki bruk samemu zrobić, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Września 2021 Autor Share Napisano 18 Września 2021 W płycie karton-gips to jeszcze nie rzeźbiłem w styrodurze tym bardziej. Dziękuję za info jak dorwę kawałek to zobaczę co to za tworzywo. Dzięki za info- na razie kończę model. Popytam, czy ktoś ma kawałek w mojej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 19 Września 2021 Autor Share Napisano 19 Września 2021 Takie coś znalazłem: https://allegro.pl/oferta/droga-brukowana-luk-1-35-zywica-11147996463?reco_id=3a1945cb-1952-11ec-8c75-b026284da560&sid=0e7a5475e04eefd78184d559df6fb9f87c889ad5ac94196dac75ac99722370c3&bi_s=archiwum_allegro&bi_c=Product&bi_m=reco& Wymiary 20 x 13 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi