robertmodelarz Napisano 19 Września 2021 Autor Share Napisano 19 Września 2021 Ten magik jest niezły w brukarce: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 19 Września 2021 Share Napisano 19 Września 2021 (edytowane) . Edytowane 19 Września 2021 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 19 Września 2021 Share Napisano 19 Września 2021 26 minut temu, robertmodelarz napisał: Ten magik jest niezły w brukarce: Można i tak, jak widać jest tu sporo możliwości wykonania, i na pewno większa satysfakcja samemu taki bruk zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 20 Września 2021 Autor Share Napisano 20 Września 2021 (edytowane) Tak ISU wygląda dziś. Czekam na podstawkę - kostka brukowa z allegro. Zakup styroduru + koszty wysyłki i rzeźbienie - na jedno wyjdzie. Edytowane 20 Września 2021 przez robertmodelarz 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee82 Napisano 20 Września 2021 Share Napisano 20 Września 2021 Super model wygląda. Bardzo fajna praca. 2 godziny temu, robertmodelarz napisał: Zakup styroduru + koszty wysyłki i rzeźbienie - na jedno wyjdzie Miałem jakiś czas temu podobne rozważania ponieważ po skończeniu obecnego modelu będę chciał również wykonać do niego podstawkę z kawałkiem drogi. Tak jak ty kalkulowałem co lepsze czy zakup gotowych podstawek czy może jakieś własnoręczne dłubanie. Wprawdzie widzę, że podjąłeś już decyzję ale u mnie stanęło na zakupie w lokalnym sklepie za 5 dyszek wałka z Green Stuff World, który imituje "kocie łby" ( akurat w moim wypadku padło na ten wzór). Stwierdziłem, że jeden zakup a będę mógł używać wielokrotnie dokupując potem tylko masę. Z tego co widziałem wprowadzili też już mniejsze rozmiary z rączką które są jeszcze tańsze. Pewnie widziałeś też i te produkty. Natomiast podstawka, którą wybrałeś jeśli w tej cienie co wrzucałeś link to również dobra cenowo opcja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 20 Września 2021 Share Napisano 20 Września 2021 (edytowane) Fajnie wygląda, tak surowo i nienachalnie ale groźnie. Jeśli jeszcze na tym etapie jest to możliwe to mógłbyś zapuścić wash w okrągłe klapy na tylnej płycie bo prawie ich nie widać. No i jeszcze jeśli idzie na bruk to gąsienice mogłyby się trochę świecić na wystających krawędziach i charakterystyczna wycierka od kół bez bandaży i na samych kołach. I jeszcze tu mam pytanie czy coś tu się z tym ogniwem stało czy jakieś złudzenie optyczne? Edytowane 20 Września 2021 przez TAW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 25 Września 2021 Autor Share Napisano 25 Września 2021 Podstawka wstępnie pomalowana akrylami. Potem wash i pigmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 25 Września 2021 Autor Share Napisano 25 Września 2021 (edytowane) W dniu 20.09.2021 o 20:09, TAW napisał: Fajnie wygląda, tak surowo i nienachalnie ale groźnie. Jeśli jeszcze na tym etapie jest to możliwe to mógłbyś zapuścić wash w okrągłe klapy na tylnej płycie bo prawie ich nie widać. No i jeszcze jeśli idzie na bruk to gąsienice mogłyby się trochę świecić na wystających krawędziach i charakterystyczna wycierka od kół bez bandaży i na samych kołach. I jeszcze tu mam pytanie czy coś tu się z tym ogniwem stało czy jakieś złudzenie optyczne? To kocica morderca gąsienic- na pogryzienie pójdzie "figowy"- krajowy dębowy listek: Edytowane 25 Września 2021 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 25 Września 2021 Share Napisano 25 Września 2021 2 godziny temu, robertmodelarz napisał: na pogryzienie pójdzie "figowy"- krajowy dębowy listek I to jest bardzo proste ale pomysłowe i skuteczne rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 25 Września 2021 Autor Share Napisano 25 Września 2021 (edytowane) Podstawka po bruzdingu. Koniki wyostrzyły kostkę kopytami, krówki w drodze na jarmark zrobiły na bruk kupkę i siku. Ze Stara 25, który z rzadka przejechał do pobliskiego sklepu GS- wyciekło trochę płynu BORYGO i oleju SEUPEROL.....Jedziemy dalej............. Edytowane 25 Września 2021 przez robertmodelarz 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Września 2021 Share Napisano 25 Września 2021 A można słówko instruktażu jak popełnić taki ładny bruk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 26 Września 2021 Share Napisano 26 Września 2021 O tak, poprosimy "step by step" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 26 Września 2021 Autor Share Napisano 26 Września 2021 13 godzin temu, Grzes napisał: A można słówko instruktażu jak popełnić taki ładny bruk? 1 godzinę temu, martinello napisał: O tak, poprosimy "step by step" Tutorial pierwszej w życiu podstawki pod model: 1. Umyć (odtłuścić) w ciepłej wodzie z detergentem podstawkę wykonaną z żywicy - poczekać, aż wyschnie. W przypadku podstawek wykonanych z gipsu, pomijamy ten punkt. 2. Zagruntowałem podstawkę podkładem samochodowym - akrylowym w kolorze szarym. 3. Pomalowałem aerografem całość- podkładem Panzer Grey Vallejo. 4, Rozjaśniłem chodnik i krawężnik - kolorem jasnoszarym, a następnie białym . Celowo użyłem do tego primerów, ponieważ wszystko będzie później ostro ścierane. 5. Pomalowałem pędzelkiem pojedyncze kostki brukowe kolorami: red-brown, concrette (kolor betonu), jasnoszarym, beige brown i mieszankami tych kolorów. do uzyskania takiego efektu: 6. Całość pomalowałem wash-em Dark Brown 7. Na mokry wash - nieregularnie strzepując z pędzelka naniosłem pigmenty: Europe Earth, Dust, North africa dust 8. Po chwili przeschnięcia, szmatką wklepałem pigment w bruk. Nie wolno tego robić ręcznikiem papierowym. 9. Po kolejnej chwili zacząłem ścierać nadmiar washa i pigmentów. Należy to robić dosyć mocno, ale z wyczuciem. 10. Tą samą techniką potraktowałem chodnik i krawężnik z przewagą pigmentu szarego. 11, Po wytarciu, w niektóre miejsca nieregularnie posypałem w/w pigmenty i już na sucho wytarłem je tą samą szmatką. 12. I gotowe....... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Września 2021 Share Napisano 26 Września 2021 Ekstra! Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 26 Września 2021 Share Napisano 26 Września 2021 Dorzuć jeszcze tylko przy samym krawężniku jakichś drobnych kamyczków, liści, jakiegoś gruzu, brudu tak, jak masz to na swym referencyjnym zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 26 Września 2021 Autor Share Napisano 26 Września 2021 5 godzin temu, Rafał B napisał: Dorzuć jeszcze tylko przy samym krawężniku jakichś drobnych kamyczków, liści, jakiegoś gruzu, brudu tak, jak masz to na swym referencyjnym zdjęciu. Mówisz i masz!!!! Lekki agrotuning podstawki.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Września 2021 Share Napisano 26 Września 2021 No, nieźle tu rozrabiasz Podstawka wyszła taka, że szkoda jej zasłaniać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 26 Września 2021 Autor Share Napisano 26 Września 2021 9 minut temu, Grzes napisał: No, nieźle tu rozrabiasz Podstawka wyszła taka, że szkoda jej zasłaniać. Ja jestem tylko skromnym robotnikiem w Winnicy Pańskiej- znacznie niżej niż ci dwaj Panowie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Września 2021 Share Napisano 26 Września 2021 Ale zauważ, że właśnie to Ci maluczcy w owej winnicy robią robotę największą, a zarazem najbardziej pożyteczną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 27 Września 2021 Autor Share Napisano 27 Września 2021 Zapraszam do galerii: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 27 Września 2021 Share Napisano 27 Września 2021 21 godzin temu, robertmodelarz napisał: Mówisz i masz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi