Skocz do zawartości

EA-18G Growler Trumpeter 1:32

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Model nieczęsto widywany na forach modelarskich czyli EA-18G Growler Trumpeter 1:32
Jest to w zasadzie F-18F od Trumpetera z dodatkowymi powieszeniami, więc merytorycznie brakuje mu dość sporo do oryginału.
Sam model dość dobrze spasowany nie przysparza większych problemów przy składaniu, choć dość typowo dla Trumpetera są problemy z okolicami wlotów powietrze i kanałów dolotowych silników.
Model w zasadzie jest wersją pudełkową + kokpit drukowany Red Fox który ogólnie jest rozczarowaniem dla mnie szczególnie że to dość drogi dodatek.

t7Fq1S2.jpg?1QGCrM3H.jpg?1cjhE1Uz.jpg?1LuON5df.jpg?1nU6Op3Y.jpg?1qwPGoMW.jpg?10sQSHvj.jpg?1tLMWsDO.jpg?1PRVQEgN.jpg?1dNkcmUP.jpg?1mzPixKg.jpg?1521Ln2p.jpg?1KyetYbG.jpg?1cYLtrnc.jpg?2ZsDd34p.jpg?1

• Like 13
Napisano

Świetna robota, bardzo mi się podobają przebarwienia.

Trochę szkoda, że Trumpeter tak po macoszemu potraktował temat bo ten samolot różni się od F raptem kilkoma owiewkami na kadłubie i drobną modyfikacją skrzydła na krawędzi natarcia, co naprawdę nietrudno byłoby zaprojektować na niewielkiej dodatkowej ramce.

• Like 1
Napisano

Wielkie dzięki wszystkim, cieszę się że model robi dobre wrażenie.

• 2 weeks later...
Napisano (edytowane)

Piękny. I zawsze mam dużą słabość do dwumiejscówek.

PS. Ile go będzie na długość? :)

Edytowane przez kozborn
Napisano
8 godzin temu, kozborn napisał:

Piękny. I zawsze mam dużą słabość do dwumiejscówek.

PS. Ile go będzie na długość? :)

Dziękuję na wstępie😊 Model ma 55cm długości.

Napisano
1 godzinę temu, KRL napisał:

Dziękuję na wstępie😊 Model ma 55cm długości.

pół metra, ło panie!!!

Szykuje mi się wyprowadzka z całym warsztatem na strych pod mocnymi skosami, od 1:72 zaczynają mnie boleć oczy i ogólnie planuję taką "logistykę" co jak gdzie trzymać na najbliższe lata, więc stąd pytanie :)

Gdzie to trzymać? :D 

PS. Czy mi się zdaje, że podniesiona owiewka lekuchno idzie w lewo?

Napisano
5 minut temu, kozborn napisał:

pół metra, ło panie!!!

Szykuje mi się wyprowadzka z całym warsztatem na strych pod mocnymi skosami, od 1:72 zaczynają mnie boleć oczy i ogólnie planuję taką "logistykę" co jak gdzie trzymać na najbliższe lata, więc stąd pytanie :)

Gdzie to trzymać? :D 

PS. Czy mi się zdaje, że podniesiona owiewka lekuchno idzie w lewo?

Możliwe, owiewka jest tak zrobiona że można ją otwierać i zamykać dlatego delikatny ruch powoduje że może się lekko przesunąć.

Napisano
1 minutę temu, KRL napisał:

Możliwe, owiewka jest tak zrobiona że można ją otwierać i zamykać dlatego delikatny ruch powoduje że może się lekko przesunąć.

Hehe, rozumiem. Wyszło tak fajnie, że ciężko się zdecydować :D dzięki!