jawor84 Napisano 7 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2021 Wiem o co chodzi, widziałem. Ten egzemplarz z tego co wiem jej nie posiadał. A przynajmniej mam taką nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 10 minut temu, jawor84 napisał: Ten egzemplarz z tego co wiem jej nie posiadał Zgadza się, wersje NOVAX jej nie miały. Ładnie idzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor84 Napisano 17 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2021 Mały update i pytanie. Iskierka dostała już kalki (dopasowanie napisów eksploatacyjnych do miejsc w których powinny być to był czysty masochizm). Całość pokryta lakierem błyszczącym a na dolne powierzchnie położony szary panel liner od Tamki. Chciałbym ją lekko przybrudzić. Jednak jak oglądam zdjęcia iskier na necie to tam jakiś szczególnych plam, zacieków itp nie widać. Z drugiej strony zdjęć granatowej w necie jest jak na lekarstwo. Czy są jakieś miejsca które mogą być trochę bardziej uwalone niż reszta? Oczywiście mógłbym porobić jakieś randomowe ślady eksploatacji ale z drugiej strony chciałbym żeby to w miarę wyglądało. Z góry dzięki za wszelkie sugestie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Grudnia 2021 Share Napisano 17 Grudnia 2021 49 minut temu, jawor84 napisał: Czy są jakieś miejsca które mogą być trochę bardziej uwalone niż reszta? Ja bym sobie darował. Iskry moim skromnym zdaniem były dość czystymi samolotami. Brawo za właściwe szachownice, bo była tu pułapka z tymi na spodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor84 Napisano 17 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2021 19 minut temu, Grzes napisał: Brawo za właściwe szachownice, bo była tu pułapka z tymi na spodzie. Dzięki, wzorowałem się właściwie na planach z Mini Repliki... więc wiesz Instrukcja to był tylko dodatek. Skoro były czyste to nie będę się nad nią specjalnie pastwił. Ogarnę tylko komory podwozia, składam drobnice, psikam satynę i finito I tak dłuuuuugo mi z nią zeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Grudnia 2021 Share Napisano 17 Grudnia 2021 2 minuty temu, jawor84 napisał: wzorowałem się właściwie na planach z Mini Repliki I słusznie. Zwłaszcza, że jest tam też zdjęcie pokazujące układ szachownic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 Z takich zmęczeniowych akcentów to możesz dodać bardzo delikatne obicia na łączeniu kadłuba i osłony awioniki, minimalne obicia na krawędzi natarcia skrzydła tuż przy wlotach powietrza i tyle. Możesz jeszcze dodać niewielkie wypłowienia lakieru, jak się przyjrzysz zdjęciom z neta to widać na nich, że farba na kadłubie od góry lekko płowieje. Idąc tym tropem można również nieco zmęczyć kolor na skrzydłach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor84 Napisano 18 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2021 Dzięki za sugestie. Obicia są. Delikatne i do tego praktycznie nie widoczne przy tym świetle. Wypłowienia to ciekawy pomysł, chociaż nie wiem czy już nie jest za późno - rano całą górę potraktowałem lakierem satynowym. Chociaż olejami chyba mogę się jeszcze delikatnie pobawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor84 Napisano 23 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2021 Po kilku miesiącach (!) nareszcie dobrnąłem do końca prac z iskrą (prawie ). Dziękuję wszystkim którzy się tu udzielali za pomoc, dzięki niej sporo się nauczyłem. Model zdecydowałem się zrobić bez podwieszeń dołączonych w zestawie. Jakoś krzywo wyszły podczas klejenia a próby rozwiercenia wylotów pocisków nie dodały im uroku Niestety poległem również przy próbach klejenia osłon wlotów powietrza... większość tych malutkich części pochłonął dywan Z rzeczy z których jestem zadowolony: pierwszy raz wykonałem coś samodzielnie z hipsu. W tym przypadku komorę podwozia przedniego. Może nie jest idealnie ale jest baza do kolejnych takich starć. Przewody i dźwignie w kabinie pilotów - niby niewiele ale cieszą. Model malowany pedzlem niebieska hataka. Ma parę baboli ale ogólnie jestem zadowolony. Zaczynając malowanie myślałem, że będzie duuuużo gorzej. Drugi raz użyłem masek do malowania kabiny. Nie wiem co robiłem nie tak za pierwszym razem, że wyszedł straszny "stopień" farby. Tym razem, mz, wyszło bardzo przyzwoicie. Postaram się szybko zrobić parę przyzwoitych fotek które wrzucę do galerii. Chętnie poczytam Wasze opinie. Jeszcze raz dziękuję za pomoc 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Grudnia 2021 Share Napisano 23 Grudnia 2021 25 minut temu, jawor84 napisał: Po kilku miesiącach (!) nareszcie dobrnąłem do końca prac z iskrą Brawo! 27 minut temu, jawor84 napisał: Postaram się szybko zrobić parę przyzwoitych fotek które wrzucę do galerii. Dawaj śmiało. Misie podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 25 Grudnia 2021 Share Napisano 25 Grudnia 2021 I wyszła fajna "Milicyjna" Iskra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
georg1973 Napisano 25 Grudnia 2021 Share Napisano 25 Grudnia 2021 A jaki kolega dał numer tej niebieskiej Hataki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor84 Napisano 25 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2021 Użyłem B102 Signal Blue, chyba tak jak było w instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor84 Napisano 27 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2021 Zapraszam do galerii https://modelwork.pl/topic/45163-ts-11-iskra-novax-172-arma-hobby/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi