enten Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 W dniu 5.12.2021 o 14:03, DamianosPL napisał: Czyli przednich kół nigdzie nie dostane? Tył dałbym jakoś rade przerobić ale te koła przednie. Dostałbyś. Ja na przykład mam takie i mógłbym Ci dopomóc ale pisałem do Ciebie, nie odpisałeś, masz w du... także ten... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 19 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2021 13 godzin temu, enten napisał: Dostałbyś. Ja na przykład mam takie i mógłbym Ci dopomóc ale pisałem do Ciebie, nie odpisałeś, masz w du... także ten... Napisałeś mi dotyczące modelu Stuga a nie kół. A Stuga już mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 Grudnia 2021 Share Napisano 19 Grudnia 2021 (edytowane) Nie skleiłem nigdy żadnego niemieckiego pojazdu poza BMW R75, ale z uwagi na to, co to za anime, to oderwij się od tego, co sam sobie narzucasz i klej pojazd z gry. Bo czym to się różni od klejenia pojazdu ze zdjęć archiwalnych? Abstra:bip:ąc od samej idei zabaw dziewczynek na niemieckich czołgach z II WW, co dla mnie jest mówiąc szczerze trochę dziwne... Edytowane 19 Grudnia 2021 przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 19 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2021 Spora ilość części pozostała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 19 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2021 Godzinę temu, Lipstein napisał: Nie skleiłem nigdy żadnego niemieckiego pojazdu poza BMW R75, ale z uwagi na to, co to za anime, to oderwij się od tego, co sam sobie narzucasz i klej pojazd z gry. Bo czym to się różni od klejenia pojazdu ze zdjęć archiwalnych? Abstra:bip:ąc od samej idei zabaw dziewczynek na niemieckich czołgach z II WW, co dla mnie jest mówiąc szczerze trochę dziwne... Własnie tak robie. Pojazd z anime/gry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 24 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2021 (edytowane) Gąsienice ukończone ile się nawk... nad nimi ze nie wiem co. Idz pan w ch.. z taką instrukcją i tą firmą Border. Zawsze brakowały jakieś ogniwka. Został podkład, malowanko, bezbarwy, kalki i Panzer Vor! I czas na Ausf.D od Tamiya. Zostało mi około 26 cos ogniw jeszcze. Koła są nie przyklejone jeszcze, gąsienice tak. Edytowane 24 Grudnia 2021 przez DamianosPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 25 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2021 Pz IV f2/g ? czeka na podkład a w danym momencie bedzie zaczynany Pz IV Ausf. D. Kalkomanie z Bordera jak i Tamiya nie uzyje i są schowane. Model już ma swoje lata nie to co nowy Border. Tamiya kupiona za 48zł na czarny piątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 27 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2021 (edytowane) Coś tam powoli sie dzieje. Kadłub przymierzony na sucho. Według mnie dopasowanie o wiele lepsze w Border Model. A w tamiya widze ze trzeba bedzie szpachlować. + Różnica wielkości. Pz IV F2/G? Pz II i Pz IV Ausf D. Edytowane 27 Grudnia 2021 przez DamianosPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 (edytowane) Rusek robi jakie figsy-jak żyweNiemka-Ruska Edytowane 27 Grudnia 2021 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 10 minut temu, MayonesEXG7 napisał: Rusek robi jakie figsy-jak żyweNiemka-Ruska Remis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 2 minuty temu, Evildead napisał: Remis Niech będzie-chodzi o o uniformy a nie otwarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 (edytowane) W dniu 21.11.2021 o 07:58, robertmodelarz napisał: . Edytowane 27 Grudnia 2021 przez Evildead 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 3 minuty temu, MayonesEXG7 napisał: Niech będzie-chodzi o o uniformy a nie otwarze Dobrze że nie o cycki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 (edytowane) Widzów do modelu przyciągną.Cycki czy wary dupy pawiana-ma przyciągać uwagęBo plastic is fatastic. Edytowane 27 Grudnia 2021 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 28 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2021 W Border prawie wcale nie szpachlowałem bo elegancko pasowało. To wzamian dostałem szpachlowanie Tamiyii. Zdjęcia w tak sobie jakości za to przepraszam ale liczy sie koncowy etap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 30 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2021 Wieża ukończona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 30 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2021 (edytowane) 12 minut temu, bulik58 napisał: Ukonczona znaczy do malowania? Podkład po podkładzie ewentualne poprawki i na końcu farba. Ale podkład w kazdym czołgu dam kiedy będzie cieplej. Bo maluje aero na strychu a tam temperatura jest na minusie jeśli chodzi o podkład Mr.hobby. Bo tak to maluje w domu akrylami z aero. Edytowane 30 Grudnia 2021 przez DamianosPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 31 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2021 Podsumowanie roku 2021. Planowany Projekt: Girls und Panzer Aircraft Projekt w trakcie: Projekt Girls und Panzer 1:35 Modele w trakcie: Border Model Pz.Kpfw. IV Ausf. F2 & G Tamiya Panzer Kampfwagen IV Ausf.D Modele na składzie: Dragon StuG III Ausf. F Modele w Planach: Oarai Girls' Academy: PzKpfw IV Ausf.H Hobby Boss German Panzer Pkfw 38t Ausf.B Academy/Airfix Jagdpanzer 38(t) Hetzer [Early Version] FineMolds FM56 IJA Type 89 Medium Tank Ko Academy/Tamiya U.S. MEDIUM TANK M3 LEE Tamiya B1 Bis Italeri 6565 VK 4501 (P) FineMolds FM55 IJA Type3 Medium Tank "Chi-Nu" Takom Mark IV Tank Male i inne. Poboczne: Daimler Dingo Volkswagen Kübelwagen Kurogane Type 95 SdKfz 254 SdKfz 302 Goliath tracked mine i inne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 1 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2022 Dzisiaj do konca detale przykleiłem i zaczałem przymierzać gąsienice , gumowe dla mnie tragedia wole jednak plastikowe bo ładnie mozna wypoziomować a gumowe trzeba naciagać. Jutro czas na koła i bedzie czekało na podkład wszytsko. Koła nie sa przyklejone bo lepiej do malowania bedzie potem. Z racji ze mam wolne do 9 stycznia ogolnie 17 dni bedzie od pracy to chyba Od weekendu zacznę Stuga III Ausf.F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 2 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2022 Dzisiaj czas przyszedł na koła i szlifowanie ich . Zostaje podkład , ewentualne poprawki po podkładzie,malowanko, bezbarwny i kalki. Jutro prawdopodobnie wpadnie Inbox Dragona Stug III Ausf.F. Mam pytanie Czołgi z II wojny miały mat czy lepiej półmat dać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 3 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2022 (edytowane) Inbox Dragona i juz napotkałem pierwszy problem bo na instrukcji nie jest napisane ile ogniw z jednej strony a policzyłem ze w zestawie jest 228 sztuk pojedyńczych. Wątpie by było na jedna strone 114 pojedynczych coś mi tu nie pasuje. Kalkomanie podobno takie już są na Discordzie mi powiedziano. Mi sie wydaje że są zżółknięte ale nie znam sie na tej firmie pierwszy raz ją mam. I Dragon widze że daje blaszki przełamie się i kupie klej Miga i skleje blachy pierwszy raz. Tak przy okazji sporo części mi zostało z Pz czwórek Edytowane 5 Stycznia 2022 przez DamianosPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AchtungCancer Napisano 3 Stycznia 2022 Share Napisano 3 Stycznia 2022 Pewnie 90-coś na stronę. Dojdź do 90 i zacznij przymierzać jak się układają na kołach dodając bądź odejmując ogniwka tak, żeby ani nie było za dużego zwisu ani nie były zbyt napięte. Obejrzyj zdjęcia z wojny albo muzeów, żeby mieć punkt odniesienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 3 Stycznia 2022 Share Napisano 3 Stycznia 2022 3 godziny temu, DamianosPL napisał: Inbox Dragona i juz napotkałem pierwszy problem bo na instrukcji nie jest napisane ile ogniw z jednej strony a policzyłem ze w zestawie jest 228 sztuk pojedyńczych. Wątpie by było na jedna strone 114 pojedynczych coś mi tu nie pasuje. Pełna taśma gąsienicy z jednej strony składała się z 93 ogniw. http://www.panzerpunkt.info/strony_www/stug3.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 3 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2022 40 minut temu, robertmodelarz napisał: Pełna taśma gąsienicy z jednej strony składała się z 93 ogniw. http://www.panzerpunkt.info/strony_www/stug3.htm Dziękuje bardzo za wyjaśnienie Wiesz moze czy na pojazdy był dawany mat czy półmat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 3 Stycznia 2022 Share Napisano 3 Stycznia 2022 (edytowane) Godzinę temu, DamianosPL napisał: Dziękuje bardzo za wyjaśnienie Wiesz moze czy na pojazdy był dawany mat czy półmat ? Farby były matowe. Edytowane 3 Stycznia 2022 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi