DamianosPL Napisano 27 Listopada 2021 Autor Share Napisano 27 Listopada 2021 (edytowane) Dzisiejsza praca. Nie potrafie wymyślać opisów więc niech tak zostanie. Kazdy element zawsze zostaje przeszlifowany. Edytowane 27 Listopada 2021 przez DamianosPL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 27 Listopada 2021 Share Napisano 27 Listopada 2021 14 minut temu, DamianosPL napisał: Dzisiejsza praca. Nie potrafie wymyślać opisów więc niech tak zostanie. Kazdy element zawsze zostaje przeszlifowany. Tak, też można i jest to praktykowane, ja narzędzia i osprzęt maluję przed przyklejeniem, Nawet specjalny zestaw do malowania wypuścili: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 27 Listopada 2021 Autor Share Napisano 27 Listopada 2021 (edytowane) Ja uzywam podpowiedzi z Gry jak malowac i jakie elemnety przykleić. Wiec wiekszośc elementów była koloru kamuflażu. Wiec kolor gun metal i wood tylko. Edytowane 27 Listopada 2021 przez DamianosPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 28 Listopada 2021 Autor Share Napisano 28 Listopada 2021 Small Progress Dzisiaj. Jutro prawdopodobnie zacznę od kół. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 29 Listopada 2021 Autor Share Napisano 29 Listopada 2021 Powoli coś powstaje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 2 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2021 Przód Gotowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 2 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2021 (edytowane) Godzinę temu, bulik58 napisał: A czemu poszpachlowales laczenie plyt? To nie byl odlew , tylko wieza w Pzkw IV byla spawana z czesci tak jak to widac na zdjeciach Przy klejeniu powstały dziury. Więc wolałem zaszpachlować niz pozostawić dziury. Edytowane 2 Grudnia 2021 przez DamianosPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 2 Grudnia 2021 Share Napisano 2 Grudnia 2021 Zastanawia mnie to miejsce. Czy tu jest szpara taka wielka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 2 Grudnia 2021 Share Napisano 2 Grudnia 2021 Jest jeszcze jeden polski akcent. Jakiś czas temu autor był w Muzeum Polskiej Techniki Wojskowej w Warszawie i po tej wizycie powstał taki rysunek z muzealną Meridą 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 2 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2021 4 godziny temu, patrykd napisał: Zastanawia mnie to miejsce. Czy tu jest szpara taka wielka? Robiłem według instrukcji. D1 i D3 Dzieki za zwrócenie uwagi bo instrukcja nie uwzględniła tego elementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 2 Grudnia 2021 Share Napisano 2 Grudnia 2021 (edytowane) A dokładniej tak to wyglądało. Edytowane 2 Grudnia 2021 przez Flachenty 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 2 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2021 Niestety Polska była słaba akurat. Jedyny czołg jaki mieli dobry to Archer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 2 Grudnia 2021 Share Napisano 2 Grudnia 2021 (edytowane) Skośnooka , wymienia strunę w gitarze. Bidulka:"a ta dykta ciężka.., ale przeciągnę ją ". Co do liny, to grubsza, jak cumownicza lina stalowa, przy jej posturze, można ładnie się naciągnąć... Edytowane 2 Grudnia 2021 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 12 godzin temu, DamianosPL napisał: Robiłem według instrukcji. D1 i D3 To którą wersję robisz tej "czwórki"? Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 3 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2021 (edytowane) Godzinę temu, meser262 napisał: To którą wersję robisz tej "czwórki"? Pozdrawiam Krzysztof F2/G z przeróbkami. Taka jaka występowała w Anime. Edytowane 3 Grudnia 2021 przez DamianosPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 10 minut temu, DamianosPL napisał: F2/G z przeróbkami. Taka jaka występowała w Anime. To z wersją F2 nie ma nic wspólnego. To jest wersja "G". Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 3 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2021 3 godziny temu, meser262 napisał: To z wersją F2 nie ma nic wspólnego. To jest wersja "G". Pozdrawiam Krzysztof Robie tą wersje. Błąd poprawiony. I zacząłem podwozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 (edytowane) Na początku wymieniasz pojazdy - W dniu 5.10.2021 o 21:39, DamianosPL napisał: Na pierwszy Rzut idzie Szkoła Oarai Girl's Academy. Czyli: PzKpfw IV Ausf.D PzKpfw IV Ausf.F2 PzKpfw IV Ausf.H ... . W kolejnym poście piszesz - W dniu 6.10.2021 o 21:22, DamianosPL napisał: Manga którą posiadam opisuje kazdy czołg. Tu pokazujesz stronę z opisem (NIBY) Pz.Kpfw.IV ausf.F2 - Dlaczego (NIBY) bo opisujący uzbrojenie tego pojazdu - działo 75 mm i działo 47 mm Jeszcze później Piszesz : cytat - "F2/G z przeróbkami. Taka jaka występowała w Anime. " A w rzeczywistości robisz dość późną wersję Ausf. G co zresztą doskonale pokazuje INSTRUKCJA w modelu. Coś tu jest pomieszane i to dość mocno. Nie ma to nic wspólnego z wersjami historycznymi pojazdów. Strach pomyśleć co będzie w innych pojazdach. Pozdrawiam Krzysztof Edytowane 3 Grudnia 2021 przez meser262 doprecyzowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 3 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2021 2 godziny temu, meser262 napisał: Na początku wymieniasz pojazdy - W kolejnym poście piszesz - Tu pokazujesz stronę z opisem (NIBY) Pz.Kpfw.IV ausf.F2 - Dlaczego (NIBY) bo opisujący uzbrojenie tego pojazdu - działo 75 mm i działo 47 mm Jeszcze później Piszesz : cytat - "F2/G z przeróbkami. Taka jaka występowała w Anime. " A w rzeczywistości robisz dość późną wersję Ausf. G co zresztą doskonale pokazuje INSTRUKCJA w modelu. Coś tu jest pomieszane i to dość mocno. Nie ma to nic wspólnego z wersjami historycznymi pojazdów. Strach pomyśleć co będzie w innych pojazdach. Pozdrawiam Krzysztof No taką jaka występowała w Anime chce zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 18 godzin temu, DamianosPL napisał: No taką jaka występowała w Anime chce zrobić. I taka nazwa myślę że była by najwłaściwsza - ' taką jaka występowała w Anime' - bez wchodzenia w szczegóły. Nazwa to jedno, a co z odwzorowaniem? Właściwie to do budowy tego czegoś powinieneś mieć jeszcze koła napędowe od pojazdu w wersji Ausf.H. Po lewej stronie koło z wersji G - po prawej z wersji H Poniżej też to koło - pokazane z modelu który budujesz - inne ułożenie rurki - dodatkowo inny sprzęg holowniczy. Pozdrawiam Krzysztof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 4 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2021 (edytowane) To ja sie juz w tym wszystkim pogubiłem. Instukcja od Platza mówi ze to F2 a okazuje sie ze gdzie indzie to inna wersja. https://www.scalemates.com/products/img/3/0/4/936304-33-instructions.pdf A tutaj wersja poniżej H https://www.scalemates.com/products/img/2/0/8/1294208-17-instructions.pdf PS. Chłop sie zaje..... w szoku jest. Edytowane 4 Grudnia 2021 przez DamianosPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 5 Grudnia 2021 Share Napisano 5 Grudnia 2021 21 godzin temu, DamianosPL napisał: To ja sie juz w tym wszystkim pogubiłem. Instukcja od Platza mówi ze to F2 a okazuje sie ze gdzie indzie to inna wersja. Przepraszam, ale taka jest niestety Ich wiedza w temacie. Nie znam tego czegoś (Instukcja od Platza), ale wydaje mi się że chcieli szybko zarobić parę groszy - nie patrząc na nic. Świadczy o tym wpis opisujący dane techniczne wersji niby F2. Mogli by zająć się zabawą, ale nie wzorując się na konkretnym typie danego pojazdu. Mogli wymyśleć jakieś nazwy swoje, tylko wtedy nie byłoby to takie zachęcające historycznie. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 5 Grudnia 2021 Share Napisano 5 Grudnia 2021 Dla mnie długonosa czwórka jest jednym z najładniejszych (o ile nie najładniejszym) czołgów II ws. I choć w konserwach nie siedzę nie wykluczam, że kiedyś sobie zmajstruję. Tak, ten ... Z boku cały czas paczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 5 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2021 Godzinę temu, meser262 napisał: Przepraszam, ale taka jest niestety Ich wiedza w temacie. Nie znam tego czegoś (Instukcja od Platza), ale wydaje mi się że chcieli szybko zarobić parę groszy - nie patrząc na nic. Świadczy o tym wpis opisujący dane techniczne wersji niby F2. Mogli by zająć się zabawą, ale nie wzorując się na konkretnym typie danego pojazdu. Mogli wymyśleć jakieś nazwy swoje, tylko wtedy nie byłoby to takie zachęcające historycznie. Pozdrawiam Krzysztof Czyli przednich kół nigdzie nie dostane? Tył dałbym jakoś rade przerobić ale te koła przednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 18 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2021 Dzisiaj przyszedł czas na koła. Oszlifowane i przymierzone na sucho i czekają na podkład. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi