Thalgonis Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 (edytowane) Hejka, poniżej prezentuję swoją pierwszą winietkę lądową Sd.Kfz.184 Schwerer Jagdpanzer „Elefant" był zmodernizowaną wersją powstałego w początkach 1943 roku, niszczyciela czołgów „Ferdinanda”. Te ostatnie zostały wysłane pod Kursk, gdzie dostały taki łomot , iż wszystkie ocalałe (48 sztuk) zostały wycofane z frontu i wysłane do zakładów Nibelungenwerk w celu modernizacji. Program przebudowy został ukończony w marcu 1944 i pojazdy wysłano do Włoch. Przypadkowo, bez związku z modernizacją, nazwę pojazdu zmieniono zgodnie z sugestią adolfiuta na Elefant. (źr. „Niemieckie pojazdy woskowe IIWW” D. Doyle) Poniżej właśnie taki pojazd z frontu włoskiego, z jednym z najfajniejszych numerów taktycznych w historii Stare kino Edytowane 7 Października 2021 przez Thalgonis 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujciobryan Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 Bardzo fajny Ferdek.Lubie tego niszczyciela czołgów Gratuluję ładnego modelu.Delikatnie że tak powiem wyeksploatowany w granicach rozsądku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 Ogólnie to ładnie wyszedł, choć następnym razem może warto pokusić się o własne wykonanie zimmeritu, albo próbować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 7 Października 2021 Autor Share Napisano 7 Października 2021 17 minut temu, Wujciobryan napisał: Bardzo fajny Ferdek.Lubie tego niszczyciela czołgów Gratuluję ładnego modelu.Delikatnie że tak powiem wyeksploatowany w granicach rozsądku No w końcu, jak napisałem w opisie, prosto z fabryki, no nie? 14 minut temu, Evildead napisał: Ogólnie to ładnie wyszedł, choć następnym razem może warto pokusić się o własne wykonanie zimmeritu, albo próbować To prawda - ten zima od tamki to raczej g... jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 eee spoko wyszedł myślałem że zestawienie "gabarytowe" będzie z większym kontrastem a tu wychodzi na to że już po źniwach a słonik to kolos 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 7 Października 2021 Autor Share Napisano 7 Października 2021 6 minut temu, M.A.V. napisał: eee spoko wyszedł myślałem że zestawienie "gabarytowe" będzie z większym kontrastem a tu wychodzi na to że już po źniwach a słonik to kolos Bo to był kolos 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 Fajnie wyszedł, podoba mi się. Świetnie, że w tym zbożu się porusza i choć nie jest ono doskonałe, to siódme zdjęcie bardzo dobre jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujciobryan Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 2 godziny temu, Thalgonis napisał: No w końcu, jak napisałem w opisie, prosto z fabryki, no nie? To prawda - ten zima od tamki to raczej g... jest... No nie tak prosto z fabryki bo trochę ujechał zanim go ustrzelili i delikatnie błotkiem na przodzie się ubrudziłCzy wiecie jak nazywa się ta ciężarówka "assistance" co rannego słonika zabrała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 Ładny podoba się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 8 Października 2021 Share Napisano 8 Października 2021 Malowanie i wykonanie tylko gdzie ta antena ze zdjęcia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 8 Października 2021 Share Napisano 8 Października 2021 Ładnie wyszło i fajnie wygląda w tej szczotce Nie wiem na ile masz tam ruchome elementy ale na zdjęciu lufa jest w uchwycie w pozycji transportowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 8 Października 2021 Autor Share Napisano 8 Października 2021 Wiem, ale mam już w swoich zbiorach maszynkę z podniesionym uchwytem, dlatego tu chciałem trochę inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 4 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2022 Się pochwalę: takiego ładnego krasnala zdobyłem w konkursie pewuemowskim, właśnie za tego Elefanta am ostatnio „szczęście” do Panter ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 4 Kwietnia 2022 Share Napisano 4 Kwietnia 2022 No to gratulacje. Pozdrawiam. Andrzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_X Napisano 4 Kwietnia 2022 Share Napisano 4 Kwietnia 2022 6 godzin temu, Thalgonis napisał: Się pochwalę: takiego ładnego krasnala zdobyłem w konkursie pewuemowskim, właśnie za tego Elefanta am ostatnio „szczęście” do Panter ... Gratulacje! Chyba nie istnieje żadne zdjęcie tego pojazdu. Wiadomo na pewno, że istniał, bo są na to papiery, ale tylko tyle (czy aż tyle?). Wczesna Bergepantera z Vierlingiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi