sjr Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 (edytowane) Będąc w popularnym markecie udalo mi się mi się upolować na promocji zestaw revella. Miał być to stricte weekendowy shortrun w ramach ćwiczenia malowania i brudzeniu. Niestety grubosc relingów pudełkowych nie przekonała mnie i stwierdziłem że spróbuję sam coś wystrugać. Po całym dniu wyszło jak wyszło. I teraz pytanie do znawcos tematu. Model bez makro nie wygląda źle, jednak na zdjęciach widać nadmiar CA gdzieniegdzie. Czy da się go jakoś usunąć bez rozklejenia elementów? Edytowane 9 Października 2021 przez sjr 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 (edytowane) Spróbuj punktowo, pędzelkiem, debonderem do CA (klejów cyjanoakrylowych). PS. Ładnie Ci wyszły te relingi. Szacunek za wytrwałość, mi by sie nie chciało . Wujo Dobra Rada w akcji: wywal tę kołową antenę. Namordowałeś się z relingami, z pozytywnym efektem, a tutaj takie kowadło zostawiłeś. Przecież poprawka tego to będzie drobiazg. Podobnie warto pewnie też będzie dopieścić peryskopy , żeby nie były grubaśne i lufę (są gotowce bodajże z Mastera). Edytowane 9 Października 2021 przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 9 Października 2021 Autor Share Napisano 9 Października 2021 Antenę wywalę jak już skończę z relingami, i zrobię nową z drutu. Na razie walczę z pozostałymi. Resztę raczej zostawię pudełkową, żal mi było 50 PLN na waloryzację Eduarda więc walczę sam w ramach nauki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 No to lufy i peryskopy z Abera masz za całe 17 zyla Ale jeśli nie, to faktycznie warto popróbować samemu poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slaw_21 Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 Jeśli nie uda się zmyć nadmiaru CA debonderem to jeszcze można spróbować delikatnie usunąć go nożykiem modelarskim w kształcie dłutka (dobre może być skośne). Tylko to już trzeba robić bardzo delikatnie. Powodzenia w całości prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 fajny kajaczek nadmiar CA zawsze warto usunąć bo nie licz na to że przykryjesz go farbą - z mojego doświadczenia wynika że takie "kwiatki" niestety w 99% wyłażą na wierzch. Lepiej usunąć teraz Debonderem niż potem całe malowanie zmywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 9 Października 2021 Autor Share Napisano 9 Października 2021 (edytowane) Będę próbował, trochę poskrobałem i nie jest źle, resztę najwyżej będę działał po podkładzie bo na tym etapie bardzo słabo widać gdzie jest nadmiar Edytowane 9 Października 2021 przez sjr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 9 Października 2021 Autor Share Napisano 9 Października 2021 Poszedł podkład, wydaje mi się że tragedii nie ma. Lepiej już nie będzie bo przy zabawie debonderem w kilku miejscach puściło i musiałem poprawiać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 Tragedii nie ma, maluj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 17 Października 2021 Autor Share Napisano 17 Października 2021 Trochę popsikałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 23 Października 2021 Autor Share Napisano 23 Października 2021 Pobrudzone na tyle ile potrafiłem, jutro olinowanie i postaram się wrzucić galerie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Października 2021 Share Napisano 23 Października 2021 Całkiem fajnie wyszedł kajaczek Jedna uwaga - albo daj na banderę "hakenkrojca" albo ją wywal.... inaczej to śmiesznie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 24 Października 2021 Autor Share Napisano 24 Października 2021 Nie dałem rady z ręki poprawić bandery więc zapadła decyzja o demontażu. Zapraszam do galerii: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi