cloner16 Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 (edytowane) Powrót do modelarstwa po wielu latach. Dużo rzeczy musiałem sobie przypomnieć. Model robiony na szybko, w ramach treningu. Przyjemny, jakością przypomina mi bardzo dragona. Figurki Tamki. Niestety jak obserwuje rynek modeli, bardzo się popsuł, wiele niedostępnych i drogich. To trochę psuje moje plany co do tego co ma powstać. P.S. Przez jaki portal można dodać zdjęcia tak żeby nie trzeba było przejmować się tym forumowym limitem? Edytowane 9 Października 2021 przez cloner16 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 15 minut temu, cloner16 napisał: P.S. Przez jaki portal można dodać zdjęcia tak żeby nie trzeba było przejmować się tym forumowym limitem? https://imgur.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 Bardzo ładny powrót. Przesadziłeś trochę w moim odczuciu z rdzą na pierścieniu kopuły dowódcy. Fajnie uzupełniają pojazd ładnie zmalowane figury. Apropo figurek, jak już są to może by pomyśleć o jakiejś podstawce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 Bardzo ładny powrót, zaiste. Model trochę ciemny jak na mój gust, ale może to kwestia zdjęć. Można spróbować zrobić nowe z ustawionym rozjaśnieniem (jeśli masz aparat z taką opcją) lub dać ciemniejsze tło, przy którym STUG powinien się rozjaśnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 Debiut udany. Model ładny. Ale następnym razem model zrób jaśniejszy. Mniej rdzy i obić też nie zaszkodzi. Ten element osłony km tak nie stał samodzielnie. Opierany był o specjalny zaczep w włazie ładownic ego. No i był pochylony a nie pod kątem prostym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 Faktycznie, zdjęcia trochę za ciemne by dokładnie ocenić całość, ale widać, że nie zapomniałeś jak się robi świetne modele. Powrót bardzo udany . Najbardziej ciekawi mnie, jakich farbek uzyłeś na figurantach malując twarze i dłonie. Uważam, że wyszły bardzo naturalnie i realistycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 10 Października 2021 Share Napisano 10 Października 2021 (edytowane) Można jeszcze przez Flickr, tam jest limit za free zdaję się do 1000 zdjęć na konto, plus jest taki że można w dużej rozdzielczosci wrzucać, nie ogranicza cię kilka megabajtów, minus to wiadomo za jakiś czas zdjęcia mogą zniknąć Edytowane 10 Października 2021 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 10 Października 2021 Autor Share Napisano 10 Października 2021 (edytowane) Dziękuję za komentarze faktycznie mam problem ze zdjęciami. Mimo używania dwóch lamp z białym światłem wychodzą ciemne. Model aż tak ciemny nie jest. Co do rdzy to równiez w następnych modelach postaram się je tyle nie robić. Twarz figurek malowane były mieszanką czerwonej farby, dwarf flesh oraz jakiejś piaskowej kamuflażowej. Cztery razy zmywalem farbę bo mi się nie podobały. Edytowane 10 Października 2021 przez cloner16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 10 Października 2021 Share Napisano 10 Października 2021 (edytowane) 25 minut temu, cloner16 napisał: faktycznie mam problem ze zdjęciami. Mimo używania dwóch lamp z białym światłem wychodzą ciemne. Nie wiem czym robisz zdjęcia, ale masz fatalnie dobrany balans bieli. Można to poprawić w jakimkolwiek programie do edycji. Edytowane 10 Października 2021 przez _OldMan_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 10 Października 2021 Share Napisano 10 Października 2021 Koledzy napisali już chyba wszystko, od siebie tylko dodam, że przydałoby mu się nieco światłocienia, bo ma do tego bardzo ładną bryłę. Zabieg ten uplastycznił by go bardziej i zwłaszcza nadbudówkę mógłby ładniej wyeksponować, bo chwilami na niektórych zdjęciach, zdaje się zlewać jakby w jedną całość z kadłubem. Fajnie wyszły figurki, szczególnie twarze, z malowaniem których sam mam odwieczny problem ładnie też prezentuje się klocek, gorzej podnośnik - za dużo na nim tej rdzy. ...i też jestem za dodaniem temu Stugu jakiejś podstawki, choćby malutkiej, byłby to plus dodatni. Ogólnie podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 10 Października 2021 Autor Share Napisano 10 Października 2021 Godzinę temu, _OldMan_ napisał: Nie wiem czym robisz zdjęcia, ale masz fatalnie dobrany balans bieli. Można to poprawić w jakimkolwiek programie do edycji. I tak ten model prezentuje się na żywo. Kolory są bardziej piaskowe niż żółte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 11 Października 2021 Share Napisano 11 Października 2021 Ładnie zmalowany, dobrze potraktowany olejami. Jednak za dużo efektów specjalnych - swoją intensywnością nie dodają już smaczku tylko przejmują inicjatywę na modelu. Pewnie po latach posuchy chciałeś wszystko na raz nadrobić Figurki jak dla mnie świetne. Ogólnie bardzo dobry powrót no i idź za ciosem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi