Grzes Napisano 21 Października 2021 Share Napisano 21 Października 2021 Ja bym zrezygnował z tych nitów. Na śmigłowcach są praktycznie niewidoczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Października 2021 Autor Share Napisano 21 Października 2021 5 minut temu, Grzes napisał: Ja bym zrezygnował z tych nitów. Pisz do Hobby Bossa: http://www.hobbyboss.com może w kolejnych edycjach uwzględnią twoją uwagę i zaszpachlują 9 minut temu, Grzes napisał: Na śmigłowcach są praktycznie niewidoczne. To są "praktycznie niewidoczne" czy "zupełnie niewidoczne"? Pytam tylko z ciekawości, bo z technicznego punktu widzenia jest to informacja dla mnie zupełnie nieistotna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Października 2021 Share Napisano 21 Października 2021 Jak przejrzysz zdjęcia, poza tymi z walkaroundów nigdzie ich nie widać. 3 minuty temu, abtb napisał: Pisz do Hobby Bossa: HB dał za wielką głowicę wirnika, ale kto chce zrobić dobry model sam to wymienia i nie pisze do nich. Nity na drzwiach to tylko moja opinia. Po prostu w takiej formie wyglądają nienaturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Października 2021 Autor Share Napisano 21 Października 2021 6 minut temu, Grzes napisał: HB dał za wielką głowicę wirnika Są też złe wydechy i osłona silnika. Koła też nie za bardzo, a o desce rozdzielczej nie ma co nawet wspominać. Każdy bolączki modelu zna i radzi sobie z tym problemem jak może. Ja te wszystkie rzeczy wymieniałem na żywiczne zamienniki. W tej skali praktycznie nie powinno być widać w ogóle nitów. Tyko takie nity dodają trochę "życia" (pod warunkiem, że nie są kolejowe) i taki jest "trynd" w tej chwili. 22 minuty temu, Grzes napisał: Nity na drzwiach to tylko moja opinia. Po prostu w takiej formie wyglądają nienaturalnie. A jak wyglądają spiłowane od dołu opony mające "symbolizować" ugięcie pod ciężarem konstrukcji? Tak samo nienaturalnie. Takich "nienaturalności" można namnożyć jak królików a i tak nie ma to wielkiego wpływu na nasze hobby. Jednostki coś z tym robią a większość olewa. Ja osobiście z tymi nitami nie mam zamiaru nic robić, tym bardziej, że jest duża szansa na to że to ostatni "czajnik" który wyszedł z pod mojej ręki. Pełen luz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Października 2021 Share Napisano 21 Października 2021 2 minuty temu, abtb napisał: A jak wyglądają spiłowane od dołu opony Słabo, toteż tego w modelach nie robię 3 minuty temu, abtb napisał: Ja osobiście z tymi nitami nie mam zamiaru nic robić Słusznie, bo przeca nie taki zamysł miał mój post. 3 minuty temu, abtb napisał: Pełen luz To przede wszystkim! Znamy się nie od dziś i myślę, że znasz moje zdanie - to hobby dla przyjemności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Października 2021 Autor Share Napisano 21 Października 2021 3 minuty temu, Grzes napisał: Znamy się nie od dziś 3 minuty temu, Grzes napisał: to hobby dla przyjemności. I dla tego Mi 24E z HB robiłem sobie "relaksacyjnie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Października 2021 Share Napisano 21 Października 2021 7 godzin temu, abtb napisał: No może nie do końca Woda była w magicznym kociołku do sporządzania magicznych wywarów Ocet jest lepszy... nawet ten z ogòrkòw 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 26 Października 2021 Share Napisano 26 Października 2021 piekny model !! ale brakuje mi troche zabrudzeń 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 30 Października 2021 Share Napisano 30 Października 2021 No i teraz cos widac..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 18 Listopada 2021 Share Napisano 18 Listopada 2021 Trzeba było zostać przy tych zdjęciach z galerii, na nich nie widać maziaków na szybkach Bardzo mi się ten Czajniczek Twój podoba, aż mi się chce go zrobić. Ale go nie mam, ale mam kilkaset innych modeli, więc pewnie nie za szybko go zrobię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Listopada 2021 Autor Share Napisano 18 Listopada 2021 5 minut temu, GreGG24 napisał: na nich nie widać maziaków na szybkach Takie życie - bierzesz w łapkę przy foceniu i odciski zostają Może przy najbliższym sprzątaniu półeczek przetrę wacikiem z płynem 8 minut temu, GreGG24 napisał: Bardzo mi się ten Czajniczek Twój podoba Dziękuję bardzo Po takich słowach aż mnie korci , żeby zacząć lepić URN-a Ale po drodze co najmniej 2-3 wiatraki do zrobienia. A może nawet i cztery 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 18 Listopada 2021 Share Napisano 18 Listopada 2021 ... tylko? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Listopada 2021 Autor Share Napisano 18 Listopada 2021 52 minuty temu, Mitrandir napisał: .. tylko? A co to, ja jeden majster od wiatraków? Muszę odrobinkę miejsca zostawić w warsztacie i galerii dla innych amatorów tych wynalazków. Nie wiem, czy zauważyłeś Grzesiu, ale jak się odpali "Galerie" to trzy pierwsze miejsca to moje. To trochę "monopolem" trąci i mam obawy, czy aby jakieś trzyliterowe służby nie wezmą mnie na widelec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi