Leszek.Sz. Napisano 4 Czerwca 2008 Share Napisano 4 Czerwca 2008 Witam. Oto mój trzeci, ale nie ostatni Fulcrum. Model prosto z pudła + kalki HDL. Jak widać skopałem położenie kalek, napisy eksploatacyjne na usterzeniu srebrzą, kładzione były na lakier błysk a tu taki zonk. Trudno, w następnym muszę poprawić błędy niżej prezentowanego + parę nowych technik - oddzielenie powierzchni sterowych i blaszki w kokpicie oraz dodanie żywicznego zbiornika podkadłubowego PTB-1500. Maszyna oczywiście w polskim malowaniu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saj4 Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Tak w woli wyjaśnienia Samolot z N-B 66 lata obecnie w 41ELT Tak samo jak 70 i 92 Wszystkie 3 są po przeglądzie w WZL i mają świeżutkie malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verelad Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Witam! Model wygląda super, jak kazdy Fulcrum ;) Dłubie właśnie identyczny, nawet z tymi samymi kalkami, oby wyszedł mi podobnie. Piszesz że to twój trzeci model z tego zestawu, jak sie prezentują dwa pozostałe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 5 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2008 Dzięki za komentarze. verelad napisał: Piszesz że to twój trzeci model z tego zestawu, jak sie prezentują dwa pozostałe? Pierwszy jest tu: viewtopic.php?t=5942 Natomiast drugi to był mig-29UB wyszedł fatalnie, masa błędów i został skasowany A tu skala 1:1 mojego najświeższego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saj4 Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 a tak wygląda teraz :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Fajny, uwielbiam ten samolot. Będziesz robił kolejne? Jeżeli tak, to wytrasuj im prawidłowe linie, popraw dysze wylotowe (skróć) oraz zamknij pomocnicze wloty powietrza, bo jak maszyna stoi z wyłączonym silnikiem tio są one zamknięta, a główne otwarte. pozdrwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 5 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2008 Następny będzie z numerem bocznym 89 albo 105 też z 1elt. Chciałbym zrobić 4111 z 41 elt ale nie mam kalki z godłem (rycerz) i numerem. Na razie czekam na zbiornik Ptb-1500 i blaszki do kokpitu z martoli. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Ładna podpóreczka:) Zapuściłeś linie podziału(czym?)-- wygląda kapeńkę zabawkowo. No i krój cyfr jakiś taki za okrągły-nawet na zdjęciach widać że nie odstawał od normy i miał typowy krój kanciasty. Ale to już pewnie wina HDLki...Maszynka na plus. Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Model ogólnie mi się podoba. Zwłaszcza, że Mig-29 i w polskich barwach Jedynie te linie podziałowe. Nie są aż tak mocno widoczne na zdjęciach. Trochę nienaturalnie to wygląda. Ale poza tym to OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 5 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2008 Linie zapuszczone mieszanką czarnobrudnoszarą Pactrą, ale jak widać na razie nie jest to moja mocna strona. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Super model i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saj4 Napisano 6 Czerwca 2008 Share Napisano 6 Czerwca 2008 Kalka z godłem rycerza jest w modelu MiG-a 21 MASTERCRAFT-u. Model kosztuje ok 15 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 6 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2008 Dzięki za info wysłałem do nich maila, może mi przyślą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miodek Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Można by go pomalować jeszcze matem żeby kalki nie były aż tak błyszczące. A tak ogólnie to świetna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Czerwca 2008 Share Napisano 10 Czerwca 2008 Kalka z godłem rycerza jest w modelu MiG-a 21 MASTERCRAFT-u. Model kosztuje ok 15 zl Trzebaby tylko sprawdzić czy wielkościowo sie zgadzają, bo na MiGach-29 godła są o wiele mniejsze niż na MiGach-21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gzt Napisano 10 Czerwca 2008 Share Napisano 10 Czerwca 2008 Bardzo mi sie podoba Twoj MIG. Wlasnie rozpoczalem skladanie Academy w skali 1/48. Mam nadzieje ze mi sie uda osiagnac ten sam efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 10 Czerwca 2008 Share Napisano 10 Czerwca 2008 Witaj fajny model jedyne co zobaczyłem to świecące się kalki. Mam pytanko odnośnie złotawego paska na oszkleniu czemu słuzy i jakim kolorem go pomalować gzt ja też mam model academy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 10 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2008 gzt w 1/48 masz większe pole do popisu. Chociaż niektórzy twierdzą że w 1/48 wszystkie niedociągnięcia są bardziej widoczne niż w 1/72. TomaszDudek- ten pasek to uszczelnienie pomiędzy ramą owiewki a szybą. Ja dałem Pactre 61 + parę kropel czerwonego. Wg humbrola to powinno być nr 200. Pozdrawiam MiGomaniaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 10 Czerwca 2008 Share Napisano 10 Czerwca 2008 Ja mam jedną uwagę, wash jest dość... ostry i mało subtelny, wyglada jakby linie miały 1mm szerokości, poza tym świetnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saj4 Napisano 10 Czerwca 2008 Share Napisano 10 Czerwca 2008 Kalka pasuje, ponieważ na MiG 21 godło jest wiele większe. Przypasowywałem do mojego MiG 29, tylko ze w skali 1:48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi