Trojan Napisano 18 Października 2021 Share Napisano 18 Października 2021 Zapraszam do obserwowania kolejnego projektu. Po raz 3-ci zasiadam do Mesia 300 SL. Tym razem w wersji Speedster. Czyli będzie trochę takie Sci-Fi jeśli chodzi o budę ale resztę będę starał się robić w/g dokumentacji. Na początek leci silnik. Będę się starał dorobić jak najwięcej waloryzacji. Jak na razie wykonane przewody paliwowe, przewody zapłonowe z kopułką, listwa ochronna na przewody. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 18 Października 2021 Share Napisano 18 Października 2021 Jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BCI Batou Napisano 18 Października 2021 Share Napisano 18 Października 2021 Skoro zapraszasz, to zasiadam i obserwuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Października 2021 Share Napisano 18 Października 2021 ja też będę podpatrywał - powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 1 Listopada 2021 Autor Share Napisano 1 Listopada 2021 Pomalutku coś tam do przodu. Osprzęt silnika, bak paliwa i akumulator. Następnie zawieszenie i poszukiwanie pomysłu jak obniżyć budę o 4 mm. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 16 Listopada 2021 Autor Share Napisano 16 Listopada 2021 Coś tam się dzieje 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 Ja nie mogę na to patrzeć. I nie to, że coś z warsztatem jest źle, bo model jest pięknie sklejany i waloryzowany, ładne zdjęcia...ale psucie klasyka... meh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BCI Batou Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 8 godzin temu, toled napisał: psucie klasyka... meh Lepiej niech takiego "psuje", niż 1:1. Takich to dopiero szkoda. A co do wykonania - podoba się, ale nie wiem, czy niektóre elementy nie są zbyt mocno postarzone, zwłaszcza w miejscach ruchomych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 17 Listopada 2021 Autor Share Napisano 17 Listopada 2021 19 godzin temu, BCI Batou napisał: niektóre elementy nie są zbyt mocno postarzone, zwłaszcza w miejscach ruchomych. Być może lekko jeszcze je "przygaszę" ale nie chcę tak końca robić takiej wylizanej zabaweczki od spodu. Lakier, buda to wiadomka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 28 Listopada 2021 Autor Share Napisano 28 Listopada 2021 Praca nad nadwoziem trwa. Dorobione poszerzenia, wykończona część z zagłówkami. Zaślepione niepotrzebne otwory i wstawione drzwi. Po wycięciu pokrywa bagażnika wymagała korekty. Całkiem nieźle wyszło. Buda wymaga jeszcze drobnych korekt i można zabierać się za zawiasy klapy bagażnika. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 29 Listopada 2021 Share Napisano 29 Listopada 2021 szacun , ładnie to wyszło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 29 Listopada 2021 Autor Share Napisano 29 Listopada 2021 5 godzin temu, Irek-M1 napisał: szacun , ładnie to wyszło Dzięki Zostały jeszcze drobne rzeczy do poprawki ale to już kosmetyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 29 Listopada 2021 Share Napisano 29 Listopada 2021 Widzę, że imitacje siatek tylnej klapy z Porsche znalazły swoje miejsce w Mercedesie ,to chyba będzie Mercedes Gembala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Listopada 2021 Share Napisano 29 Listopada 2021 te nadkola świetnie wyszły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BCI Batou Napisano 29 Listopada 2021 Share Napisano 29 Listopada 2021 Oooo... Podoba się bardzo! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 29 Listopada 2021 Autor Share Napisano 29 Listopada 2021 3 godziny temu, cayman napisał: Widzę, że imitacje siatek tylnej klapy z Porsche znalazły swoje miejsce w Mercedesie Idealnie podpasowały! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 29 Listopada 2021 Share Napisano 29 Listopada 2021 15 minut temu, Trojan napisał: Idealnie podpasowały! Mnie też zostały to i ja coś wymyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 2 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2021 Wykonałem zawiasy klapy bagażnika. Kombinowałem z różnymi rozwiązaniami ale to okazało się najlepsze. Zawiasy są na jednej osi by uniknąć jakichś błędów w montażu osobnych elementów. Na razie montaż na sucho. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 Masz sposób na doklejenie zawiasów do klapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 3 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2021 14 minut temu, cayman napisał: Masz sposób na doklejenie zawiasów do klapy? Tak. Wkleję kawałki rurek, ok 3mm wysokości. W nie wejdą zawiasy. Wszystko na CA. Powinno schludnie wyglądać. A całość będzie wklejona w karoserię za pomocą masy dwuskładnikowej od Tamki. Daje to możliwość poprawnego ustawienia i regulacji dopóki masa nie zaschnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 Ok. Ja bym zrobił trochę inaczej ,ale każdy ma swój sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 3 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2021 3 godziny temu, cayman napisał: Ok. Ja bym zrobił trochę inaczej ,ale każdy ma swój sposób. A jak? Sprawa jeszcze otwarta i chętnie poznam pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 7 godzin temu, Trojan napisał: A jak? Sprawa jeszcze otwarta i chętnie poznam pomysły. Po południu zrobię rysunek i wrzucę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 12 godzin temu, cayman napisał: Po południu zrobię rysunek i wrzucę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 5 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2021 No można i tak. Ale już nie będę przerabiał bo w sumie pomysły podobne, poza zawiasem z poli. Na klapie będzie "wykładzina" z flocka więk i tak zamaskuje połączenie zawiasu z klapą. Będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi