copycat Napisano 23 Października 2021 Share Napisano 23 Października 2021 Model w mocno zaawansowanym stanie. Powstaje od dawna. Jest dość goły w szczegóły, chociaż przyjemnie się go składało tzn. cieszy oko, lubię tę bryłę. Chyba trochę zbyt mocno go potraktowałem po macoszemu, ze względu na uproszczenia. Poprawiłem mu prowadnice lin, uchwyty włazów dorobiłem z blaszki, oryginał to klocki z plastiku. Ale dzisiaj widzę, że to za mało. Poprawiłem fakturę wieży, ale przeoczyłem spaw. Teraz chcę go dorobić już na farbie. Miała być biedronka jutro, ale nie będzie. Kalki się rozpadły ze starości, potraktowane filmem do kalek. Gumiaki na śmietniku, są kupione 6 lat temu friule. Chcę mu takie graty wrzucić: Mogłem go skończyć już ponad rok temu, ale cieszę się że tego nie zrobiłem, może jeszcze coś ciekawego z tego wyciągnę. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 23 Października 2021 Share Napisano 23 Października 2021 (edytowane) Eh, wspomnienia... Pierwszy warsztat, pierwsze dodatki i próby przeróbek. Zestaw wiekowy i ma już znacznie lepszych następców ale po tym jaką ostatnio ucztę urządziłeś z tym T-64 to ciekaw jestem co z tego pokraka wyciągniesz. Oczywiście zajmuję miejsce w ostatnim rzędzie bo lepiej widać Edytowane 23 Października 2021 przez TAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 24 Października 2021 Share Napisano 24 Października 2021 Też popatrzę. Pierwszy rząd (wada wzroku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 24 Października 2021 Share Napisano 24 Października 2021 Na tej widowni mnie nie może zabraknąć. Jak dla mnie to ładnie się zapowiada. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 9 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2022 Coś się dzieje, jedno sprostowanie. Czołg na zdjęciu archiwalnym to krokodyl, zapalniczka. Znalazłem zdjęcia z Operacji Epsom i na ich podstawie powstaje podstawka, może jakieś figurki. Liści mi zabrakło, docelowo ma to być gęsty bluszcz. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 9 Stycznia 2022 Share Napisano 9 Stycznia 2022 1 minutę temu, copycat napisał: Jestem na tak!Gąski zmieniasz czy będą gumiaki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 9 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2022 Friule kupiłem tego samego dnia co model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 9 Stycznia 2022 Share Napisano 9 Stycznia 2022 (edytowane) Te pęknięcia ziemi co będą pod czołgiem specjalnie zrobiłeś , czy tak niechcący wyszło ? Sam koncept fajny, spoko się zapowiada Edytowane 9 Stycznia 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 9 Stycznia 2022 Share Napisano 9 Stycznia 2022 25 minut temu, copycat napisał: Friule kupiłem tego samego dnia co model. Potroiłeś wartość modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 9 Stycznia 2022 Share Napisano 9 Stycznia 2022 2 minuty temu, piotrkur napisał: Potroiłeś wartość modelu Po malowaniu i tak nie będzie widać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 9 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, TAW napisał: Po malowaniu i tak nie będzie widać Bedzie, jest spora różnica. Gumy nie miały wielu detali, podział pomiędzy kostkami praktycznie nie istniał. 1 godzinę temu, Evildead napisał: Te pęknięcia ziemi co będą pod czołgiem specjalnie zrobiłeś , czy tak niechcący wyszło ? Niechcący. Dziwne bo użyłem żelowego specyfiku dla malarzy zmieszanego z piachem. 1 godzinę temu, piotrkur napisał: Potroiłeś wartość modelu Podwoiłem tylko. Ale gumy są naprawdę tragiczne. Edytowane 9 Stycznia 2022 przez copycat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 9 Stycznia 2022 Share Napisano 9 Stycznia 2022 20 minut temu, copycat napisał: Niechcący. Dziwne bo użyłem żelowego specyfiku dla malarzy zmieszanego z piachem. No, no , nie mówię też że jakoś źle to wygląda , a i tak czołg zakryje, swoją drogą podobnie zachowuje się gips jako baza na formowanie terenu itp , najważniejsze to ta cała woda musi z tego odparować, musi to porządnie wszystko przeschnąć przed dalszymi etapami, mniejsze prawdopodobieństwo wtedy na takie pękniecia, czy nawet odpadanie warstwy itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 9 Stycznia 2022 Share Napisano 9 Stycznia 2022 50 minut temu, copycat napisał: 2 godziny temu, TAW napisał: Po malowaniu i tak nie będzie widać Bedzie, jest spora różnica. Gumy nie miały wielu detali, podział pomiędzy kostkami praktycznie nie istniał. Wiem, wiem. Zrobiłem kiedyś ten model i znam jakość zestawowych gąsienic. A napisałem tak bo jest taka akcja #po malowaniu nie będzie widać różnicy. A pieniądze na dodatki wydajemy bo uciekamy przed inflacją Jeszcze propos pierwszego zdjecia archiwalnego. Świetnie wyglądałyby figurki Brytyjczyków w marszu obok czołgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 9 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2022 2 minuty temu, TAW napisał: Jeszcze propos pierwszego zdjecia archiwalnego. Świetnie wyglądałyby figurki Brytyjczyków w marszu obok czołgu. Są Brytyjczycy i Szkoci, Szkoci to też Brytole niby. Ale na zdjęciu archiwalnym to zdaje się Kanadyjczycy. Ja jestem za Szkotami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 9 Stycznia 2022 Share Napisano 9 Stycznia 2022 Myślę, że Szkoci z dudziarzem to jest to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 9 Stycznia 2022 Share Napisano 9 Stycznia 2022 Godzinę temu, TAW napisał: Myślę, że Szkoci z dudziarzem to jest to! Popieram!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 9 Stycznia 2022 Share Napisano 9 Stycznia 2022 6 godzin temu, copycat napisał: Liści mi zabrakło, docelowo ma to być gęsty bluszcz. Poczekaj do wiosny, wypuści nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 Ten dudziarz przeszedł do historii, dawaj go na szpicę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 21 Stycznia 2022 Share Napisano 21 Stycznia 2022 W dniu 19.01.2022 o 19:17, Lipstein napisał: Ten dudziarz przeszedł do historii, dawaj go na szpicę! Jako dudziarz, wręcz kategorycznie domagam się dudziarza na szpicy! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 13 Lutego 2022 Autor Share Napisano 13 Lutego 2022 Kolejne zdjęcie z operacji Epsom znalezione w internecie, czerwiec 1944. Jak widać czołgi pięknie zbierały trawę w tym otworze z przodu. Zacieki zrobione olejami, potem mieszanka specyfiku żelowego dla artystów plus dużo ziemi i trawka. Na to mgiełka jasnej ziemi Valejo. Gąski muszą być skrócone. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 19 Lutego 2022 Autor Share Napisano 19 Lutego 2022 Ślady w gruncie odcisnąłem jak się okazuje w kierunku przeciwnym do zamierzonego, no i czołg nie siada tak jak powinien. Siatkę przyprószę jeszcze kurzem. Figurki zobaczę jak wyjdą po malowaniu, bo nie są najlepsze. Najwyżej schowam je w środku, bo nie chcę aby jadący czołg przy pootwieranych włazach nie miał załogi. Dla maszerującej piątki Szkotów trochę tu ciasno 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 19 Lutego 2022 Share Napisano 19 Lutego 2022 Zapowiada się niezły rodzynek, mało tych pojazdów brytyjskich na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 19 Lutego 2022 Autor Share Napisano 19 Lutego 2022 3 godziny temu, bulik58 napisał: Bedziesz cos robil z ta siatka? Długo się zastanawiałem jak to zrobić. Kiedyś dość notorycznie używano gazy w celu utworzenia takiej siatki. Wygląda jak wygląda. Nie przepraszaj za słowa, merytoryczna krytyka jest wskazana. I dzięki za podpowiedź z tymi paskami, nie wiedziałem jak wyszukać oryginalne wzory siatek. Te paski już widziałem na wielu modelach. Siatka na której ja się wzorowałem jest kapkę inna. To raczej baldachim do maskowania czołgów w postoju. Widziałem gdzieś takie zdjęcie jej wykorzystania, ale jakość zdjęcia była za słaba żeby coś zobaczyć. Tu powiększenie pierwszego zdjęcia z tego tematu. Pasków tu nie ma. A tu już zdjęcie Churchill_tanks_of_6th_Guards_Tank_Brigade_carrying_paratroopers_of_the_17th_US_Airborne_Division,_Germany,_29_March_1945. I tu te paski są. A Churchilla robię bo nigdy go nie miałem i mam taki projekt konie robocze WWII, w trakcie tygrys pz iv, t-34(skonczony ale raczej nadaje się tylko do kąpieli), sherman. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 2 Marca 2022 Autor Share Napisano 2 Marca 2022 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 4 Marca 2022 Share Napisano 4 Marca 2022 Wino (jeśli to jest wino) w zielonych butelkach jest czarne, a nie czerwone. Salut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi