taltos1 Napisano 4 Listopada 2021 Share Napisano 4 Listopada 2021 Godzinę temu, M.A.V. napisał: Te duże na pewno, ale z tym mniejszymi to już różnie bywało Oki, nieprecyzyjnie napisałem, chodzi mi o duże, bo głównie te kojarzę... Czy poza włochami inne floty na dużych stosowały zielony kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 4 Listopada 2021 Share Napisano 4 Listopada 2021 Francuzi przed pierwszą wojną światową na wszystkich dużych okrętach, Austro-Węgrzy na Viribusach, widziałem ruskie Ganguty z zielonym dnem, ale w jakim okresie to kto ich tam wie. Tak więc nie jest to take znowu rzadkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 4 Listopada 2021 Share Napisano 4 Listopada 2021 Czyli jeśli chodzi o 2 WŚ, to poprawiam się, włosi i trochę ruskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 5 Listopada 2021 Share Napisano 5 Listopada 2021 (edytowane) 6 godzin temu, taltos1 napisał: Czyli jeśli chodzi o 2 WŚ, to poprawiam się, włosi i trochę ruskie... Jeszcze tylko dla utrwalenia materiału Edytowane 5 Listopada 2021 przez Adamo722 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 5 Listopada 2021 Share Napisano 5 Listopada 2021 14 godzin temu, M.A.V. napisał: Przykład pierwszy z brzegu : Taszkient (miał zielone "dno" cały czas - od wejścia do służby aż do zatopienia i są na to kwity) Ten to był akurat włoskiej proweniencji, stąd zapewne zieleń pod wodą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Listopada 2021 Share Napisano 5 Listopada 2021 8 godzin temu, Hubert Kendziorek napisał: Ten to był akurat włoskiej proweniencji, stąd zapewne zieleń pod wodą. słuszna uwaga Chociaż okręt u sowietów był na początku 1941 długi czas dokowany. Montowano wtedy docelowe uzbrojenie i przeprowadzano remonty. Jakby nie patrzeć było to 2 lata po wejściu okrętu do służby więc mogliby go z czystym sumieniem przemalować, a jednak po remoncie pomalowali go zachowując pierwotną kolorystykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad3211 Napisano 12 Czerwca 2022 Share Napisano 12 Czerwca 2022 Znajdę gdzieś może na internecie zdjęcia z dokładnym olinowaniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 13 Czerwca 2022 Share Napisano 13 Czerwca 2022 18 godzin temu, Konrad3211 napisał: Znajdę gdzieś może na internecie zdjęcia z dokładnym olinowaniem ? Myślę że możesz brać na wzór olinowanie z Romy https://www.mojehobby.pl/products/Roma.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi