taltos1 Napisano 4 Listopada 2021 Napisano 4 Listopada 2021 Godzinę temu, M.A.V. napisał: Te duże na pewno, ale z tym mniejszymi to już różnie bywało Oki, nieprecyzyjnie napisałem, chodzi mi o duże, bo głównie te kojarzę... Czy poza włochami inne floty na dużych stosowały zielony kolor? Cytuj
Szydercza Gała Napisano 4 Listopada 2021 Napisano 4 Listopada 2021 Francuzi przed pierwszą wojną światową na wszystkich dużych okrętach, Austro-Węgrzy na Viribusach, widziałem ruskie Ganguty z zielonym dnem, ale w jakim okresie to kto ich tam wie. Tak więc nie jest to take znowu rzadkie. Cytuj
taltos1 Napisano 4 Listopada 2021 Napisano 4 Listopada 2021 Czyli jeśli chodzi o 2 WŚ, to poprawiam się, włosi i trochę ruskie... Cytuj
Adamo722 Napisano 5 Listopada 2021 Napisano 5 Listopada 2021 (edytowane) 6 godzin temu, taltos1 napisał: Czyli jeśli chodzi o 2 WŚ, to poprawiam się, włosi i trochę ruskie... Jeszcze tylko dla utrwalenia materiału Edytowane 5 Listopada 2021 przez Adamo722 1 Cytuj
Hubert Kendziorek Napisano 5 Listopada 2021 Napisano 5 Listopada 2021 14 godzin temu, M.A.V. napisał: Przykład pierwszy z brzegu : Taszkient (miał zielone "dno" cały czas - od wejścia do służby aż do zatopienia i są na to kwity) Ten to był akurat włoskiej proweniencji, stąd zapewne zieleń pod wodą. 1 Cytuj
M.A.V. Napisano 5 Listopada 2021 Napisano 5 Listopada 2021 8 godzin temu, Hubert Kendziorek napisał: Ten to był akurat włoskiej proweniencji, stąd zapewne zieleń pod wodą. słuszna uwaga Chociaż okręt u sowietów był na początku 1941 długi czas dokowany. Montowano wtedy docelowe uzbrojenie i przeprowadzano remonty. Jakby nie patrzeć było to 2 lata po wejściu okrętu do służby więc mogliby go z czystym sumieniem przemalować, a jednak po remoncie pomalowali go zachowując pierwotną kolorystykę. Cytuj
Konrad3211 Napisano 12 Czerwca 2022 Napisano 12 Czerwca 2022 Znajdę gdzieś może na internecie zdjęcia z dokładnym olinowaniem ? Cytuj
Adamo722 Napisano 13 Czerwca 2022 Napisano 13 Czerwca 2022 18 godzin temu, Konrad3211 napisał: Znajdę gdzieś może na internecie zdjęcia z dokładnym olinowaniem ? Myślę że możesz brać na wzór olinowanie z Romy https://www.mojehobby.pl/products/Roma.html Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi