Bengal Napisano 17 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2022 22 minuty temu, piotr2498 napisał: Edit. W sumie teraz patrzę, i tam chyba powinien iść RLM 82 a nie RLM 80 całkowicie nie wiem jak to się stało 6 minut temu, barszczo napisał: Zgadza się RLM80 to bardziej na pustyni. Ale jak położysz cieniutka warstewkę RLM82 na to co już jest będzie całkiem dobrze. tak postaram się właśnie zrobić 24 minuty temu, piotr2498 napisał: Jedynie co się rzuca w oczy to niezaszpachlowane łączenie kadłuba z skrzydłami na spodzie ( ta linia podziałowa w kształcie litery V). Jest to typowa wpadka znacznej części modelarzy w Edkowym messerze w pewnym momencie przestałem całkowicie szukać informacji w necie tylko leciałem wedle instrukcji, tak by skończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 24 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Cześć, poprawiłem i położyłem warstwę rlm82 - chyba jest lepiej. Chyba jeszcze położę jedną cienką rlm75 bo jakoś za bardzo przebija hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Moim zdaniem delikatna warstwa RLM 75 zdecydowanie jest potrzebna (w szczególności na tych wewnętrznych plamkach na skrzydłach), natomiast RLM 82 wygląda bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Ajabym pojechał jeszcze każdym odcieniem, najbardziej faktycznie RLM75. Nie wiem jak wygląda w rzeczywistości, na zdjęciach wyszedł jak w trakcie malowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 24 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2022 5 minut temu, barszczo napisał: Nie wiem jak wygląda w rzeczywistości, na zdjęciach wyszedł jak w trakcie malowania 4 pierwsze zdjęcia są z światła dziennego, więc tak wygląda w rzeczywistości no i jest w trakcie malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 24 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Położona jeszcze jedna warstwa rlm75 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2022 No i kredki jeszcze przed lakierem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Takie delikatne kredki mnie się podobają. W ogóle całość fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2022 3 godziny temu, tlb napisał: Takie delikatne kredki mnie się podobają. W ogóle całość fajnie wygląda. Dzięki dodałem jeszcze troszkę kredek i albo tak zostawię albo zmyję i od nowa jak sądzicie? Jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 (edytowane) Jak na mój gust 3x za dużo tych lini, ale nie popieram tego żadną merytoryką ino indywidualnym poczuciem estetycznym. Ale o to też pytałeś Klapy i listwa przy kadłubie spoko są ale na płaskim skrzydle to powinno być ich znaczniej mniej niż w tamtych - wrażliwych obszarach. Edytowane 25 Kwietnia 2022 przez alienus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Dobrze, że to kredki, bo bez problemu będziesz mógł to zmyć, co z całą pewnością przyda urody temu modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Idea dobra. Otarcia rób bardzo mocno zaostrzoną kredką cieniutkie i krótsze, takie ledwie widoczne. Więcej tam gdzie przewijała się obsługa i załogant. Zarysowania na środku i końcu płata raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Osobiście zmniejszyłbym trochę długość tych kresek. Co do obić na środku i końcu płata, to raczej powinny być mocno symboliczne. Nie przemawiają do mnie natomiast te ciemne obicia na burtach kadłuba w miejscach plamek RLM 75. Co do lakierowania kredek, to radzę uważać, aby mokre warstwy lakieru ich nie zmyły/rozpuściły, co mi raz się przydarzyło, dlatego wolę robić obicia kredkami już na samym finiszu pracy nad miniaturą. Trzymam kciuki za dalsze prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Wg mnie pierwsze wejście było lepsze, w sensie lepiej wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Zmniejszyłem ilość 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Wygląda jak dla mnie o niebo lepiej. Bardzo ładnie wyszły te obicia na RLM 82, jakiego koloru kredki użyłeś do tego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 26 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2022 10 godzin temu, piotr2498 napisał: Wygląda jak dla mnie o niebo lepiej. Bardzo ładnie wyszły te obicia na RLM 82, jakiego koloru kredki użyłeś do tego? Dzięki coś tam się staram by jakoś to wyglądało Kredki to zestaw Mondeluz36, kredka nr 27 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 27 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2022 Cześć, idąć dalej poprawiłem drugą stronę z kredkami: podmalowałem czerwone "cosie" na skrzydłach: i romby pod flagę: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 27 Kwietnia 2022 Share Napisano 27 Kwietnia 2022 Wygląda bardzo ładnie. Bardzo podoba mi się ten zielony kolor, jakiej marki RLM 82 kładłeś na tego RLMa 80? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 27 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2022 18 minut temu, piotr2498 napisał: Wygląda bardzo ładnie. Bardzo podoba mi się ten zielony kolor, jakiej marki RLM 82 kładłeś na tego RLMa 80? Dzięki Piotr, kolor to mrcolor 122 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 28 Kwietnia 2022 Share Napisano 28 Kwietnia 2022 Mnie też bardzo te obicia się podobają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 28 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2022 8 godzin temu, zaruk napisał: Mnie też bardzo te obicia się podobają. Dzięki Zaruk. śmieszkowo, że prawie ich nie widać po położeniu lakieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 28 Kwietnia 2022 Share Napisano 28 Kwietnia 2022 6 minut temu, Bengal napisał: śmieszkowo, że prawie ich nie widać po położeniu lakieru Dlatego moim zdaniem lepiej je robić na samym końcu pracy nad modelem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 28 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2022 Niom, trudno będzie trzeba zrobić jesCze raz na macie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 28 Kwietnia 2022 Share Napisano 28 Kwietnia 2022 Godzinę temu, Bengal napisał: prawie ich nie widać po położeniu lakieru Ale wiesz, że tam są i to jest ważne. Godzinę temu, Bengal napisał: Niom, trudno będzie trzeba zrobić jesCze raz na macie Lepiej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi