Jump to content

Startujemy z projektem

Recommended Posts

Wątek poświęcony sklejaniu modeli samolotów z zestawów Hasegawa należący do tańszych serii (A,B,C i D) już jest zatwierdzony i utworzony przez Administratora, założenia projektu znacie ale dla przypomnienia je przypomnę 

Do udziału w projekcie dopuszcza się modele całkowicie nowe jak i już zaczęte  (na dowolnym etapie budowy) wykonywane prosto z pudła i waloryzowane. Waloryzacja dopuszczalna każdą metodą (scratch, odlewy żywiczne, blachy fototrawione, druk 3D).  
Dopuszczalne są zmiany malowania i kalkomanii. 

Posługujemy się cenami oficjalnymi ze sklepów modelarskich i tak dla skali:

1/72 maksymalna cena zestawu 60 złotych(górna granica cenowa to 65 złotych) modele serii A, B, C, D

1/48 i wyżej 100 złotych (górna granica cenowa to 105 złotych). Modele serii Pt (np Pt 20, Pt 32), JT (JT 47), AP (AP173)

Nie ma znaczenia miejsce i czas zakupu zestawu. 

Każdy z uczestników może wziąć udział w projekcie z dowolną ilością budowanych modeli.

Przed nazwą modelu w kwadratowym nawiasie piszemy [haska], warsztat, waloryzowany lub standard i nazwa modelu ze skalą, 

Ukończone modele prezentujemy w wątku projektowym ale opisujemy je tak samo jak przy relacji z budowy ale słowo Warsztat zastępujemy słowem Galeria. Jeżeli Adminnstracja założy oddzielny dział Galeria dla tego projektu wtedy sklejone modele będą pokazywane w nim.

Start projektu dzisiaj, czas trwania projektu zależy od zainteresowania samych uczestników.

To teraz proszę pokażcie modele jakie będziecie budować w ramach tego projektu. Ja biorę udział z modelem samolotu Lockheed F-16C Fighting Falcon w skali 1/72.

IMG_6169.jpg

Moje dwa typy do projektu:

IMG_20211208_230016.thumb.jpg.1fb99ec374df50d62d95f15691663a10.jpg

IMG_20211208_231333.thumb.jpg.b24f9ec40a7f772fe4c8bb915d9d7c73.jpg

Modele raczej będą waloryzowane, czyli z dodatkami, ponieważ samo użycie pitoty model waloryzuje. Możliwe że zmieni się to w trakcie i po dochodzą takie gadżety jak: fotele, dysze, koła, blachy, uzbrojenie... 

Odpalenie warsztatu nastąpi niebawem :wink:

• Like 2

43 minuty temu, rudy0007 napisał:

Moje dwa typy do projektu:

IMG_20211208_230016.thumb.jpg.1fb99ec374df50d62d95f15691663a10.jpg

IMG_20211208_231333.thumb.jpg.b24f9ec40a7f772fe4c8bb915d9d7c73.jpg

Modele raczej będą waloryzowane, czyli z dodatkami, ponieważ samo użycie pitoty model waloryzuje. Możliwe że zmieni się to w trakcie i po dochodzą takie gadżety jak: fotele, dysze, koła, blachy, uzbrojenie... 

Odpalenie warsztatu nastąpi niebawem :wink:

Bardzo ładne zestawy. Mam przynajmniej tego GR.3 chociaż jakbym poszukał to i ten FRS.1 by się znalazł :). 

Pisałem na ogólnym w samolotach, że robię F15. Jak jest możliwość to proszę o przeniesienie 

9 godzin temu, tlb napisał:

Pisałem na ogólnym w samolotach, że robię F15. Jak jest możliwość to proszę o przeniesienie 

Z działu ogólnego to chyba jedynie Admistraor albo moderator może przenieś wątek. Ja niestety nie mam takiej możliwości :(. Musisz się skontaktować telefonicznie lub napisać do niego. A jak nie to załóż w dziale projektowymi nowy wątek choć to będzie się dublowało.