Staryfajter1954 Napisano 8 Grudnia 2021 Share Napisano 8 Grudnia 2021 Wątek poświęcony sklejaniu modeli samolotów z zestawów Hasegawa należący do tańszych serii (A,B,C i D) już jest zatwierdzony i utworzony przez Administratora, założenia projektu znacie ale dla przypomnienia je przypomnę Do udziału w projekcie dopuszcza się modele całkowicie nowe jak i już zaczęte (na dowolnym etapie budowy) wykonywane prosto z pudła i waloryzowane. Waloryzacja dopuszczalna każdą metodą (scratch, odlewy żywiczne, blachy fototrawione, druk 3D). Dopuszczalne są zmiany malowania i kalkomanii. Posługujemy się cenami oficjalnymi ze sklepów modelarskich i tak dla skali: 1/72 maksymalna cena zestawu 60 złotych(górna granica cenowa to 65 złotych) modele serii A, B, C, D 1/48 i wyżej 100 złotych (górna granica cenowa to 105 złotych). Modele serii Pt (np Pt 20, Pt 32), JT (JT 47), AP (AP173) Nie ma znaczenia miejsce i czas zakupu zestawu. Każdy z uczestników może wziąć udział w projekcie z dowolną ilością budowanych modeli. Przed nazwą modelu w kwadratowym nawiasie piszemy [haska], warsztat, waloryzowany lub standard i nazwa modelu ze skalą, Ukończone modele prezentujemy w wątku projektowym ale opisujemy je tak samo jak przy relacji z budowy ale słowo Warsztat zastępujemy słowem Galeria. Jeżeli Adminnstracja założy oddzielny dział Galeria dla tego projektu wtedy sklejone modele będą pokazywane w nim. Start projektu dzisiaj, czas trwania projektu zależy od zainteresowania samych uczestników. To teraz proszę pokażcie modele jakie będziecie budować w ramach tego projektu. Ja biorę udział z modelem samolotu Lockheed F-16C Fighting Falcon w skali 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 8 Grudnia 2021 Share Napisano 8 Grudnia 2021 Czy można dołączyć z zaczętym modelem? (Harrier - sklejona tylko kabina) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 8 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2021 Teraz, Kolekcjoner WP napisał: Czy można dołączyć z zaczętym modelem? (Harrier - sklejona tylko kabina) Jasne ! Przecież regulamin zakłada i taką ewentualność :). Startuj z Harrierem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 8 Grudnia 2021 Share Napisano 8 Grudnia 2021 Moje dwa typy do projektu: Modele raczej będą waloryzowane, czyli z dodatkami, ponieważ samo użycie pitoty model waloryzuje. Możliwe że zmieni się to w trakcie i po dochodzą takie gadżety jak: fotele, dysze, koła, blachy, uzbrojenie... Odpalenie warsztatu nastąpi niebawem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 8 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2021 43 minuty temu, rudy0007 napisał: Moje dwa typy do projektu: Modele raczej będą waloryzowane, czyli z dodatkami, ponieważ samo użycie pitoty model waloryzuje. Możliwe że zmieni się to w trakcie i po dochodzą takie gadżety jak: fotele, dysze, koła, blachy, uzbrojenie... Odpalenie warsztatu nastąpi niebawem Bardzo ładne zestawy. Mam przynajmniej tego GR.3 chociaż jakbym poszukał to i ten FRS.1 by się znalazł :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 14 Grudnia 2021 Share Napisano 14 Grudnia 2021 Pisałem na ogólnym w samolotach, że robię F15. Jak jest możliwość to proszę o przeniesienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 15 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2021 9 godzin temu, tlb napisał: Pisałem na ogólnym w samolotach, że robię F15. Jak jest możliwość to proszę o przeniesienie Z działu ogólnego to chyba jedynie Admistraor albo moderator może przenieś wątek. Ja niestety nie mam takiej możliwości :(. Musisz się skontaktować telefonicznie lub napisać do niego. A jak nie to załóż w dziale projektowymi nowy wątek choć to będzie się dublowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 4 Grudnia 2023 Share Napisano 4 Grudnia 2023 W ramach modelarskiego resetu zamierzam zrobić Thunderbolta (Has A08), a jeśli powrót do skali 1/72 okaże się czymś trwałym, to i Kate (Has A07). Oba po ok. 35 zł. Warsztat odpalę, jak tylko uporam się z ostatnim szmatopłatem. Do zobaczenia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 7 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2023 W dniu 4.12.2023 o 13:48, Wachmistrz napisał: W ramach modelarskiego resetu zamierzam zrobić Thunderbolta (Has A08), a jeśli powrót do skali 1/72 okaże się czymś trwałym, to i Kate (Has A07). Oba po ok. 35 zł. Warsztat odpalę, jak tylko uporam się z ostatnim szmatopłatem. Do zobaczenia! Bardzo fajny pomysł ! Czekamy na start projektu ! Trzymam kciuki za powodzenie prac z tymi modelami :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi