socjo1 Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 (edytowane) 24 minuty temu, laskonogi napisał: de facto chyba najlepiej drukowane zwaloryzować o te z blachy Przerost formy nad treścią. Jak zaczniesz odcinać uchwyty na ramiona albo osłonę strzelca, to z dużym prawdopodobieństwem zniszczysz cały element. Te drukowane od Black Cata wyglądają troszkę gorzej, bardziej masywnie niż blaszkowo/toczone, ale to raczej jest zauważalne na makro zdjęciach niż oglądaniu na żywo. Z kolei wyginanie więcej niż 6-8 działek z metalu uważam za masochizm ( i po prostu szkoda mi czasu), więc w takiej sytuacji raczej sięgnę po wydruki. Działaj, działaj Zbyszku! Edytowane 11 Stycznia 2022 przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 1 godzinę temu, socjo1 napisał: . Jak zaczniesz odcinać uchwyty na ramiona albo osłonę strzelca, to z dużym prawdopodobieństwem zniszczysz cały element. no nie szedłem az tak daleko ale np w moim piku podstawa jest okrągła z prześwitami - i w druku jest to zalane - inna sprawa że ni kuta nie wiem jak by takie coś ładnie pod katem zwinąć ( w sensie ja nie umiem ) ale czuje że jak ktoś umie to taka waloryzacja 3d była by na miejscu podobnie z pokrętłami delikatniejsze / ładniejsze sa blaszkowe .... on the end... jasne ze to masochizm a koniec końców pięknie złożone te orlikony wiec chyle czoła co by nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2022 (edytowane) dzięki Panowie za miłe słowa co do pelotek to chyba pierwszy raz od kilku lat użyłem "trzeciej ręki" z lupką - kiedyś wydawało mi się że to bezsensowny zakup bo wbrew pozorom mało poręczny sprzęt, ale jednak czasem się przydaje a najwięcej nerwów miałem jak mi jedna lufka gdzieś odprężynowała na podłogę (zapasu nie było)..... jakby był jakiś dywan to byłaby stracona, ale na szczęście w mojej "jaskini smrodu" mam panele a podłoga świeżo w weekend odkurzona i umyta więc szybko się znalazła i można było kontynuować walkę 14 godzin temu, laskonogi napisał: systematyka jak u paleontologa dobra organizacja to podstawa jakbym lepił non-stop to pewnie nie byłoby potrzebne ale u mnie zawsze kilkudniowe przerwy więc potem już bym nie ogarnął który element jest jaki przy "szczątkowej" instrukcji która ma AŻ 3 STRONY 14 godzin temu, socjo1 napisał: Jak zaczniesz odcinać uchwyty na ramiona albo osłonę strzelca, to z dużym prawdopodobieństwem zniszczysz cały element też mi się tak wydaje bo porównywałem oba warianty (3D mam w Eskimosie) i diabelstwo b.delikatne Edytowane 12 Stycznia 2022 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2022 coś tam podłubałem.... niestety i rozczarowanie zaliczyłem - Kombrig nie dał żadnych kalek, a przecież bandera by się przydała... Miałem plan by się posiłkować zestawową od Taszkienta bo Trumpek zawsze daje zapas, ale niestety gdy wyciągnąłem pudło z szafy to gabaryt okazał się stanowczo za wielki.... powinna być ok 30% mniejsza więc trzeba będzie gdzieś zamówić osobno na razie tak roboczo przyłożone - w następnej kolejności będą fartuchy na lufy robione bo wg fotek w '45 były no i gablota dla pokraka też już jest cdn 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_1981 Napisano 8 Sierpnia 2023 Share Napisano 8 Sierpnia 2023 Wow. Strasznie to małe wszystko. Nie możliwe dla mnie to wszystko jest...Ładnie i czysto. Szacun.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 9 Sierpnia 2023 Share Napisano 9 Sierpnia 2023 (edytowane) Ło panie, ale wykopek, zdążyłem już o nim zapomnieć Myślałem że Zbychu wziął i coś zrobił, a tu takie rozczarowanie Edytowane 9 Sierpnia 2023 przez Szydercza Gała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 17 Października 2023 Share Napisano 17 Października 2023 Cześć, Gablotka robiona jakoś na zamówienie, czy jest to własna produkcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Października 2023 Autor Share Napisano 17 Października 2023 15 godzin temu, GTiStyle napisał: Gablotka robiona jakoś na zamówienie, czy jest to własna produkcja? zakup hurtowy na znanym portalu aukcyjnym na A Firma miałam w ofercie kilka rozmiarów ale nie pamiętam nazwy bo to było ze 2 lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi