Thalgonis Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 Ciałko, oto warsztat tego... „czegoś” Historycznie: ponoć po stalingradzkich „problemach” szkopy takie coś przygotowały do testów. Ale dowodów na to ani po tej stronie frontu (wschód), ani po tamtej (zachód) nie ma - nic się nie zachowało. Modelarsko: Das Werk jest do d... I jest to już trzeci model, który utwierdza mnie w tym przekonaniu Tyle tylko, że skubańce, mają ciekawe (dla mnie of coz) tematy, więc nie mając wyboru biorę... A potem przypominam sobie podczas pracy nad nim słownik wyrazów obcych i brzydkich Dobra, tyle zostało zrobione - teraz czas na malowanko. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 fajny - taki jakby zupełnie nie z II , a z jeszcze w I WŚ 4 minuty temu, Thalgonis napisał: Das Werk jest do d... i jest to już trzeci model, który utwierdza mnie w tym przekonaniu a co z nimi nie tak? spasowanie do dudy? czy ślady po wypychaczach w dudowych miejscach? pytam bo ciekawy mają zestaw z Würzburgiem (FuSE 62) ---> od czasu do czasu nachodzi mnie ochota żeby go kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 10 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2021 Spasowanie przede wszystkim - niektóre elementy trzeba sklejać ze sobą na dwie raty. Najpierw jedna strona, a jak dobrze wyschnie to dopiero druga - takie są „spaczenia” niektórych elementów, co powoduje ich mocne „sprężynowanie”… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Grudnia 2021 Share Napisano 11 Grudnia 2021 A to nie jest tak, że Das Werk ma przepaki innych producentów? Mam UAZ-a z Das Werk i jest to Trumpeter połączony z voyagerem i DEF-em. Myślę, że tu jest podobnie. Sprawdź czy to nie jest ten sam model co tu z dodanymi częściami pancerza: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 11 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2021 Możliwe (a nawet pewne patrząc na tę instrukcję Dragona) nie zmienia to jednak faktu, w jakim „stanie” są części w środku... Może to niespasowanie spowodwane jest zużytymi formami, chociaż co do jakości odwzorowania szczegółów wszystko jest OK, a w przypadku zużytych form byłoby mydło... PS. na pudełku stoi „w kooperacji z Amusing Hobby”. Pełna historia na SM ukazuje drzewo genealogiczne, sięgające nawet Italerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Grudnia 2021 Share Napisano 11 Grudnia 2021 To juz masz odpowiedź dlaczego jest jak jest w pudełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 11 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2021 12 minut temu, Stojkovic napisał: To juz masz odpowiedź dlaczego jest jak jest w pudełku Że niby praprzodek to italerka? Nie demonizujmy tej firmy za bardzo - robiłem od nich Pumę: cudowne wręcz spasowanie, model idealny konstrukcyjnie. A historycznie SM pokazuje, że model od początku był ich - to inni robili przepaki oryginału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Grudnia 2021 Share Napisano 11 Grudnia 2021 31 minut temu, Thalgonis napisał: Może to niespasowanie spowodwane jest zużytymi formami, chociaż co do jakości odwzorowania szczegółów wszystko jest OK, a w przypadku zużytych form byłoby mydło... już prędzej obstawiałbym jakiś dudowy plastik a więc materiały "po taniości" skoro takie zwichrowania są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 11 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2021 Chyba zrobię wersję ze zdejmowalnym tym górnym grobowcem, to to co jest pod spodem też maźnę na razie podkład black&grey 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 11 Grudnia 2021 Share Napisano 11 Grudnia 2021 Bardzo podoba mi się to przygotowanie do malowania. Pionowe smugi jakby a'la Spotter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 11 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2021 Dzięki Teraz trzeba sobie zawiesić przed nosem banner „Żeby nie zakryś, żeby nie zakryć, żeby nie...” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 11 Grudnia 2021 Share Napisano 11 Grudnia 2021 @Thalgonis- napisałeś o doświadczeniach stalingradzkich i jako ich efekt powstanie tego czegoś. Co to "coś' miało robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 11 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2021 Z tego co znalazłem w sieci: Problemy stalingradzkie „zmusiły” niemców do kombinowania z maszynami do oczyszczania ulic z barykad i tymczasowych budowli. Wykorzystali do tego podwozie projektu Porsche VK4501 (na którym oparto Ferdynandy i Elefanty). Ukończono ponoć 3 takie pojazdy i przygotowano je do przejścia głównych testów. Jednak dane dotyczące ich użycia podczas działań wojennych nie są dostępne. Nie ma również potwierdzonych danych dotyczących przechwycenia tego sprzętu przez wojska radzieckie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 11 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2021 No i takie coś wyszło... Oczywiście jeszcze bez brudzingu... Teraz wypadałoby to mocno obsypać gruzem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 11 Grudnia 2021 Share Napisano 11 Grudnia 2021 Dobre! Będziesz tłukł cegłę i tynk czy zostaniesz przy pigmentach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 11 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2021 Mam gotowca od Modellers World <- BTW. dla mnie lepsze pigmenty niż te migowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 13 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2021 Zolejowałem i trochę podziałałem takim specyfikiem od VMS do chipsów 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Grudnia 2021 Share Napisano 13 Grudnia 2021 taki zebro-kret wyszedł - ale ciekawy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 14 Grudnia 2021 Share Napisano 14 Grudnia 2021 Robal jakis taki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 14 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2021 Dzisiejsze dłubanie - to co pod spodem, czyli niewidoczne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 15 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2021 No i zrobił sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi