pmroczko Napisano 20 Grudnia 2021 Napisano 20 Grudnia 2021 Wygląda dobrze! A co to za pistolet maszynowy? Cytuj
M.A.V. Napisano 20 Grudnia 2021 Napisano 20 Grudnia 2021 (edytowane) Godzinę temu, pmroczko napisał: A co to za pistolet maszynowy? średnio się znam na broni ręcznej ale to mi wygląda archaiczny MP-18 - bo to jedyny jaki kojarzę tego typu ładowany od boku. Tylko on już chyba w czasie II WŚ nie był używany EDIT ------------------- Chociaż może bzdury gadam - musiałby się jakiś spec od broni wypowiedzieć Edytowane 20 Grudnia 2021 przez M.A.V. Cytuj
gren Napisano 30 Grudnia 2021 Napisano 30 Grudnia 2021 Sądzę ze to MP-35 . MP 18 i Mp 34 miały magazynek z lewej strony. wszystkie były używane do końca II wojny MP 18 występował nawet z magazynkiem bębnowo -pudełkowym Cytuj
Zbyszek Napisano 6 Stycznia 2022 Napisano 6 Stycznia 2022 Witam. Czy byłaby szansa na opis jak została pomalowana kolba PMu? Cytuj
Marcin M. Napisano 6 Stycznia 2022 Napisano 6 Stycznia 2022 Bardzo ładnie jak zwykle. Wnętrze pieskowych uszu chyba powinny być jasne. Skąd bierzesz takie ładne podstawki? Cytuj
push-up78 Napisano 6 Stycznia 2022 Autor Napisano 6 Stycznia 2022 (edytowane) 6 godzin temu, Zbyszek napisał: Witam. Czy byłaby szansa na opis jak została pomalowana kolba PMu? A mix farbek żółtych kadmowych jasna oraz brązy raw umber ,van dyke brown.Oleje.Nakładane poziomo bez blendowania.Potem po wyschnięciu dajemy lakier i ewentualnie bruciata jako łosz na sam koniec po wyschnięciu. Edytowane 6 Stycznia 2022 przez push-up78 Cytuj
push-up78 Napisano 6 Stycznia 2022 Autor Napisano 6 Stycznia 2022 2 godziny temu, Marcin M. napisał: Bardzo ładnie jak zwykle. Wnętrze pieskowych uszu chyba powinny być jasne. Skąd bierzesz takie ładne podstawki? Marcin osoba dla,której maluję zamawia gdzieś .Nie wiem u kogo dostaję surowiznę potem lakieruję bejcuję.Mam kolegę co wytacza też jak ma materiał.Są lepszej jakości i droższe.Bo z lepszego drewna.Te są chyba lipowe.Miękkie drewno.Na sztukę są dobre.Jakość gorsza.Ale coś za coś. Piesek wiem można coś było tak lub inaczej zmalować ale korzystam z artboxów a na zwierzakach się nie znam.Często tam są jakieś babole w malowaniu.Co wiem sam maluję lepiej czasem podejrzę i wychodzi jak wychodzi.Nie mam czasu na wertowanie neta w celu sprawdzania umaszczenia bo nawet nie wiem co to za rasa.Czasem to coś do niczego podobne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi