myszaty Napisano 21 Grudnia 2021 Napisano 21 Grudnia 2021 (edytowane) Druga ze zdobytych wydmuszek vacu wyprodukowana przez...uwaga!: OB-RPZiAPKZSZ w Kielcach . Zabawka oczywiście dla dzieci od lat 10... Daty produkcji brak, za to cena 252 zł...drogo.... detal powala: Spoko...damy radę!!! Edytowane 21 Grudnia 2021 przez myszaty 1 Cytuj
Grzes Napisano 21 Grudnia 2021 Napisano 21 Grudnia 2021 4 minuty temu, myszaty napisał: OB-RPZiAPKZSZ w Kielcach No! Od razu wszystko jasne Miałem go zrobionego w barwach Austrii. Pomalowany jakimś szarym ławkowym. Pamiętam, że był to mój najlepiej zrobiony i spasowany model vacu. 2 Cytuj
myszaty Napisano 21 Grudnia 2021 Autor Napisano 21 Grudnia 2021 Ta Austria mnie zaskoczyła przyznam szczerze. Cytuj
Grzes Napisano 21 Grudnia 2021 Napisano 21 Grudnia 2021 Fotka z monografii Jak-11 "Skrzydła w miniaturze" nr 21 Cytuj
Szupryt Napisano 21 Grudnia 2021 Napisano 21 Grudnia 2021 1 godzinę temu, myszaty napisał: Druga ze zdobytych wydmuszek vacu wyprodukowana przez...uwaga!: OB-RPZiAPKZSZ w Kielcach . Miałem! Bohatersko wyciąłem z niego kilka części nożyczkami. Dzięki tej zaawansowanej technologii osłona silnika uzyskała kształt wielokąta nieforemnego. Skleiłem parę elementów ze sobą, po czym rzuciłem w cholerę i na tym skończyła się moja przygoda z vacu. Oczywiście jako brzdąc nie widziałem żadnego błędu w swoim postępowaniu, winą obarczając zestaw. Pewnie mruczałem pod nosem jak Obelix: "ale głupi ci pracownicy OB-RPZiAPKZSZ!". 1 Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 22 Grudnia 2021 Napisano 22 Grudnia 2021 Mój Jak-11 był w barwach polskich. Bardzo przyjemny model. Cytuj
Grzes Napisano 22 Grudnia 2021 Napisano 22 Grudnia 2021 1 godzinę temu, Staryfajter1954 napisał: Mój Jak-11 był w barwach polskich Miałem taki okres na początku mojej drogi modelarskiej (czyli ponad 30 lat temu) że starałem się by mieć modele z jak największej liczby krajów. Potem mi się odmieniło (a dokładnie po Pokazach Lotniczych w Dęblinie 1995)poszedłem w drugą skrajność i teraz robię już tylko poloniki... 1 Cytuj
Moses Napisano 22 Grudnia 2021 Napisano 22 Grudnia 2021 To nie skrajność, to konsekwentna kolekcja 1 Cytuj
jmx62 Napisano 22 Grudnia 2021 Napisano 22 Grudnia 2021 5 godzin temu, Grzes napisał: Potem mi się odmieniło (a dokładnie po Pokazach Lotniczych w Dęblinie 1995)poszedłem w drugą skrajność i teraz robię już tylko poloniki... To co takiego stało się w Dęblinie? Też bylem na nich i na tych w 1997 i żadnych skrajnosci u siebie nie zauważyłem. Bardzo fajny zestaw lotniczy był tam, Harriery, Phantomy, Tornada, Viggeny i cała jeszcze masa niepoloników i poloników. Kleję te modele ktore w danym momemcie mi pasują i tyle. I nie ważne czy mają szacho czy Hinomaru albo inna gwiazdę w dowolnym kolorze. A Jaczka-11 też miałem i oczywiscie był ... z czeronymi gwaiazdami. Dlaczego nie polski czy austriacki? Bo go mialem bez kalkomanii, takiego dostałem, a gwiazd CCCP to chyba każdy miał w zapasie hohoho albo jeszcze więcej, z Jaków, Iłów itp. Cytuj
Grzes Napisano 22 Grudnia 2021 Napisano 22 Grudnia 2021 1 minutę temu, jmx62 napisał: To co takiego stało się w Dęblinie? Drobnostka - było tam stoisko modelarskie. Obok niego stała gablotka zapełniona zrobionymi modelami. Wśród nich była duża grupa w polskich barwach wojskowych. Pamiętam m.in. Bryzę, Sokoła (zapewne z Broplanu) Mi-2, coś tam jeszcze zapewne było. Tyle 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi