myszaty Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 (edytowane) Druga ze zdobytych wydmuszek vacu wyprodukowana przez...uwaga!: OB-RPZiAPKZSZ w Kielcach . Zabawka oczywiście dla dzieci od lat 10... Daty produkcji brak, za to cena 252 zł...drogo.... detal powala: Spoko...damy radę!!! Edytowane 21 Grudnia 2021 przez myszaty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 4 minuty temu, myszaty napisał: OB-RPZiAPKZSZ w Kielcach No! Od razu wszystko jasne Miałem go zrobionego w barwach Austrii. Pomalowany jakimś szarym ławkowym. Pamiętam, że był to mój najlepiej zrobiony i spasowany model vacu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 21 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2021 Ta Austria mnie zaskoczyła przyznam szczerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 Fotka z monografii Jak-11 "Skrzydła w miniaturze" nr 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szupryt Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 1 godzinę temu, myszaty napisał: Druga ze zdobytych wydmuszek vacu wyprodukowana przez...uwaga!: OB-RPZiAPKZSZ w Kielcach . Miałem! Bohatersko wyciąłem z niego kilka części nożyczkami. Dzięki tej zaawansowanej technologii osłona silnika uzyskała kształt wielokąta nieforemnego. Skleiłem parę elementów ze sobą, po czym rzuciłem w cholerę i na tym skończyła się moja przygoda z vacu. Oczywiście jako brzdąc nie widziałem żadnego błędu w swoim postępowaniu, winą obarczając zestaw. Pewnie mruczałem pod nosem jak Obelix: "ale głupi ci pracownicy OB-RPZiAPKZSZ!". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 Mój Jak-11 był w barwach polskich. Bardzo przyjemny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 1 godzinę temu, Staryfajter1954 napisał: Mój Jak-11 był w barwach polskich Miałem taki okres na początku mojej drogi modelarskiej (czyli ponad 30 lat temu) że starałem się by mieć modele z jak największej liczby krajów. Potem mi się odmieniło (a dokładnie po Pokazach Lotniczych w Dęblinie 1995)poszedłem w drugą skrajność i teraz robię już tylko poloniki... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 To nie skrajność, to konsekwentna kolekcja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 5 godzin temu, Grzes napisał: Potem mi się odmieniło (a dokładnie po Pokazach Lotniczych w Dęblinie 1995)poszedłem w drugą skrajność i teraz robię już tylko poloniki... To co takiego stało się w Dęblinie? Też bylem na nich i na tych w 1997 i żadnych skrajnosci u siebie nie zauważyłem. Bardzo fajny zestaw lotniczy był tam, Harriery, Phantomy, Tornada, Viggeny i cała jeszcze masa niepoloników i poloników. Kleję te modele ktore w danym momemcie mi pasują i tyle. I nie ważne czy mają szacho czy Hinomaru albo inna gwiazdę w dowolnym kolorze. A Jaczka-11 też miałem i oczywiscie był ... z czeronymi gwaiazdami. Dlaczego nie polski czy austriacki? Bo go mialem bez kalkomanii, takiego dostałem, a gwiazd CCCP to chyba każdy miał w zapasie hohoho albo jeszcze więcej, z Jaków, Iłów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 1 minutę temu, jmx62 napisał: To co takiego stało się w Dęblinie? Drobnostka - było tam stoisko modelarskie. Obok niego stała gablotka zapełniona zrobionymi modelami. Wśród nich była duża grupa w polskich barwach wojskowych. Pamiętam m.in. Bryzę, Sokoła (zapewne z Broplanu) Mi-2, coś tam jeszcze zapewne było. Tyle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi