jawor84 Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 Cześć, Przedstawiam Wam mój ostatni ulepek, "granatową" Iskrę z Arma Hobby. Model w skali 1/72, malowany pedzlem, niebieska Hataką. Zrobiony praktycznie z pudła. Samodzielnie wykonałem komorę podwozia przedniego, kilka drobiazgów w kabinie pilotów, przewody instalacji przy goleniach podwozia, lufę działka z igły lekarskiej i kilka mniejszych drobiazgów. Model ma parę baboli z których zdaję sobie sprawę (np. Łączenie wiatrochronu z kadłubem czy kilka błędów przy malowaniu). Zapraszam do oglądania i z góry dzięki za konstruktywną krytykę 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 Ogólnie bardzo spoko tylko trochę mi się nie widzi ta faktura samolotu - mocno chropowata I dobrze by było następnym razem granice kolorów odcinać taśmą, bo widać, żeś powyjeżdżał trochę "za linie" (to na klapie np razi bardzo). Ale ogólnie fajna - bardzo ładnie kalki siadły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 Zbliżenia, jak zawsze, wyciągają niedokładności tu i tam, które na żywo trudno dojrzeć. Dla mnie model na duży plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 (edytowane) Faktura rzeczywiście jakaś taka dziwna To chyba wada materiałowa zestawu bo raczej nie farby. I zapytam o szachownice z dołu (w "szachy" nie gram to się nie znam ) czy aby są dobrze (prawidłowo) ułożone? Bo na kadłubie to wedle przedwojennego rozkazu a z dołu jakby po przewrocie w latach 90-tych A tak poza tym to model spoko. Edytowane 27 Grudnia 2021 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor84 Napisano 27 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2021 Co do faktury modelu to chyba wina satynowego lakieru w sprayu. Położyłem tylko jedną warstwę. Być może druga zminimalizowałby ten efekt. Zestaw rzeczywiście był trochę chropowaty ale dość mocno go przeszlifowałem na początku więc to raczej nie to. Dzięki za sugestię odnośnie maskowania. W następnym modelu na pewno się do tego zastosuje A co do szachownic to wzorowałem się na opracowaniu samolotu z minirepliki i tam szachownice przedstawiono właśnie w ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 1 godzinę temu, abtb napisał: I zapytam o szachownice Wszystko gra. Pilnowaliśmy tego podczas warsztatu. Ale należy się pochwała. Bo nie od dziś wiadomo, że: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 aj a nie dałoby rady wyrównać tego czarnego noska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 (edytowane) A ode mnie minus . Tylko dlatego że kolejny model z galerią zrobioną na stole. Po za tym osłona kabiny do poprawy. Edytowane 27 Grudnia 2021 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor84 Napisano 27 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2021 (edytowane) 59 minut temu, kozborn napisał: aj a nie dałoby rady wyrównać tego czarnego noska? To makro W rzeczywistości nie rzuca się tak w oczy 58 minut temu, Xmen napisał: A ode mnie minus . Tylko dlatego że kolejny model z galerią zrobioną na stole. Po za tym osłona kabiny do poprawy. Ale przetartym Następna będzie taka jak bozia przykazała. Edytowane 27 Grudnia 2021 przez jawor84 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 17 minut temu, jawor84 napisał: To makro W rzeczywistości nie rzuca się tak w oczy kawałek taśmy i sprawa załatwiona No zrób... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi