Moses Napisano 21 Stycznia 2022 Share Napisano 21 Stycznia 2022 W dniu 20.01.2022 o 11:56, kozborn napisał: A tak wygląda to po przymiarce z resztą Zapomniałeś dodać 4' żółtej końcówki śmigieł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 21 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2022 21 minut temu, Moses napisał: Zapomniałeś dodać 4' żółtej końcówki śmigieł Nie bój nic wiem, że jeszcze niedokończone. Ale dziś pewnie i tak się trochę odprężę: sidolux i wash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Stycznia 2022 Share Napisano 21 Stycznia 2022 uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 21 Stycznia 2022 Share Napisano 21 Stycznia 2022 1 godzinę temu, kozborn napisał: Ale dziś pewnie i tak się trochę odprężę: sidolux i wash Myślałem, że rum z colą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Stycznia 2022 Share Napisano 21 Stycznia 2022 Herbata z cytryną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 21 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2022 (edytowane) Jak obiecałem, dziś w rolach głównych występują: Zanim jednak pokryłem wszystko dwoma warstewkami sidoluksu, lekko złagodziłem jeszcze okopcenia - zdecydowałem, że są jednak zbyt wyraźne i przeszkadzało mi to. Góra pokryta jest niebieskim washem, dół to miks jasno i ciemnoszarego. Ciemniejszy dałem też u nasady skrzydeł u góry - chciałem bardziej uwypuklić całość i aby "coś tam się zadziało". Rezultat jest dla mnie umiarkowanie zadowalający. Sądzę, że kolor kadłuba nabrał nieco głębi, w końcu jak by nie patrzeć, całość po starciu washa pokryła się leciutko niebieskim filtrem. Sami oceńcie. FYI karabin jest jeszcze luzem. Docelowo będzie bardziej skierowany w górę. Brzuszek A tutaj rzut na otwarte hamulce i kawałek ogona. Na dziś to tyle. Jutro prawdopodobnie maskowanie owiewki. Edytowane 21 Stycznia 2022 przez kozborn 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Stycznia 2022 Share Napisano 21 Stycznia 2022 Teraz pora na 50shades of brązy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 21 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2022 1 minutę temu, Moses napisał: Teraz pora na 50shades of brązy Skoro nawiązujemy do swoich lektur to zacytuję moją polonistkę z liceum: rozwiń myśl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 Dobrze jest, kalki poproszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 22 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2022 4 minuty temu, barszczo napisał: Dobrze jest, kalki poproszę . Cierpliwości! też na nie czekam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 9 godzin temu, kozborn napisał: Skoro nawiązujemy do swoich lektur to zacytuję moją polonistkę z liceum: rozwiń myśl Preshading to nie wszystko. Troszkę pracy olejami w kolorze brudnym, w miejscach gdzie zbiera się wszelakiego rodzaju syf organiczny, dokończy dzieła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 (edytowane) Edytowane 22 Stycznia 2022 przez Moses 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 22 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2022 4 godziny temu, Moses napisał: Ten u góry efektowny, ale chyba zbyt styrany - takiego nie planowałem, ale te smużki na dolnym dość niczego. Czy możesz zasugerować jakiś sprawdzony samouczek na takie brudzonko? (wspomnę tylko, że pupil jest już po sidoluksie i łoszu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 Górne zdjęcie jest przejarane. Choć nie nadaje się jako wzorzec wyglądu do naśladowania, to jest za to fajną mapą poglądową pokazującą rozmieszczenie śladów eksploatacji. Ale takich efektów o ile mają być realistyczne, nie robi się na podstawie jednego zdjęcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 10 minut temu, greatgonzo napisał: Ale takich efektów o ile mają być realistyczne, nie robi się na podstawie jednego zdjęcia. Przecież nie będę odwałał za kolegę całej roboty z riserczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 Może i pisałem pod twoim postem, ale jednak do Kozborna :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 22 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2022 @Moses @greatgonzo uspokoję Was: w tym wątku, czy chcecie tego czy nie, każdy wpis biorę bardzo serio i osobiście także luuuzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 49 minut temu, kozborn napisał: każdy wpis biorę bardzo serio i osobiście Moimi się tak nie przejmuj, to ma być tylko zabawa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 22 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2022 19 minut temu, barszczo napisał: Moimi się tak nie przejmuj, to ma być tylko zabawa . Żartuję ale nie do końca taka to zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 22 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2022 (edytowane) Jedziemy dalej. Zabawa z maskami. Upierdliwe i tyle. [Edit] W sumie zapomniałem dodać, że wiatrochron będzie zestawowy a nie z vacu - ma po prostu wycięcie na celownik, którego nie było w owiewce z vacu a mnie zwyczajnie nie chce się tego przekłuwać, ryć i kombinować. Czuję, że to by była porażka. Po pryśnięciu interiorem (i czernią na wiatrochronie jak zasugerował @Moses ) skutecznie cofnąłem się do nastoletniości, jako że całość przypomniała mi kupę mojego żółwia. Potem blue gray I mamy całość. Wymaga przeczyszczenia po śladach kleju od masek i patafiksie. Przy zdejmowaniu masek pojawiły się drobniutkie ubytki farby, uzupełnię to po prostu cienkim pędzlem. Tymczasem zakańczam oprzyrządowanie kokpitu. Ten element wieńczy całą małą konstrukcje, ale zamontuje to pod koniec, tuż przed montażem owiewki, z wiadomych względów. No i załataliśmy te paskudna dziurę Jutro pewnie dalsze brudzonko i może zabierzemy się za bombki. A trzeba Wam wiedzieć, że nie cierpię w uzbrojenie Edytowane 23 Stycznia 2022 przez kozborn 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 Pięknie wyszło malowanie budy. A jak leży na kadłubie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 Idziesz bez strachu na kłopotliwe elementy . Szast prast i "kabinka" gotowa. Hello 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 23 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2022 9 minut temu, Baas ArK napisał: Pięknie wyszło malowanie budy. A jak leży na kadłubie? Przede wszystkim kolorek jest dopasowany, a różnie mogło być. I tak musiałem całość lekko przydymić ciemniejszym filtrem. Co do dopasowania do kadłuba, leży nieźle, sądzę, że całość (tzn. cztery elementy) skleję na sztywno i dopiero wtedy zamocuję, w sumie nie wiem, czy dałoby się sensownie inaczej? I chyba rzeczywiście przyda się wtedy trochę odparować CA, tego szkła jest tutaj od cholery i boję się coś zmatowić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 23 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2022 16 minut temu, Hello napisał: Idziesz bez strachu na kłopotliwe elementy . Szast prast i "kabinka" gotowa. Hello Jak gotowe maski to nie aż taka trudność ale dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi