Moses Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 Odpusc CA, użyj Ultra Glue od miga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 23 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2022 10 minut temu, Moses napisał: Odpusc CA, użyj Ultra Glue od miga Ale piszesz tak ogólnie czy w kontekście tej owiewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 W kontekście osłony kabiny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 2 godziny temu, Moses napisał: Odpusc CA, użyj Ultra Glue od miga Też od niedawna używam i polecam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 ten Ultra glue to nie jest nasz Wikol czasem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 Nie to nie wikol. Podobny ale wikol to nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 23 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2022 18 minut temu, Moses napisał: Nie to nie wikol. Podobny ale wikol to nie jest Rozumiem, że bez obaw mogę tym maznąć po przezroczystej powierzchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 Zrób próbę . Ja też kupiłem bo był chwalony . Teraz mi jakoś nie pasuje . Ma zalety , to fakt . Dla mnie nie lepsze od tego to co stosowałem poprzednio . Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 (edytowane) Godzinę temu, kozborn napisał: Rozumiem, że bez obaw mogę tym maznąć po przezroczystej powierzchni? Póki nie zaschnie, mozesz zetrzeć go patyczkiem nasączonym wodą, po zaschnieciu mozesz uzyc Leveling Thinnera @Helloa co wcześniej stosowałeś? Edytowane 23 Stycznia 2022 przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 (edytowane) 16 minut temu, Moses napisał: Póki nie zaschnie, mozesz zetrzeć go patyczkiem nasączonym wodą, po zaschnieciu mozesz uzyc Leveling Thinnera @Helloa co wcześniej stosowałeś? W przypadku owiewek zwykły lakier przezroczysty . Te resztki modeli które przeżyły i są na półce u mnie, mają owiewki przyklejone tylko na lakier albo potem na farbę olejną . Klej , szpachla i farba w jednym . Oczywiście powolutku i po troszeczku . Klej o którym mowa powyżej jest też dobry , pod warunkiem , że go idealnie położymy lub idealnie wyczyścimy ewentualny nadmiar . No mi tak nie za bardzo to wychodzi . Jeszcze pół biedy przed malowaniem . On się potem robi jak klej silikonowy , ani uciąć , ani urwać bo plastyczny jest . A wyszlifować taka gumę to już całkiem . Zwłaszcza , że jest do stosowania w trudnych miejscach . Oczywiście oceniam subiektywnie . Każdy umie co umie . Kozborn takie blaszki posklejał czysto , ja na ten przykład nie brałbym się w ogóle już za model w podziałce 1/72 . Pozdrawiam Hello Edytowane 23 Stycznia 2022 przez Hello 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 23 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2022 (edytowane) Panowie, postanowiłem zaryzykować i kapilarne ilości CA załatwiły sprawę z owiewką. Jak widzicie nie wytrzymałem i skusiłem się na kalkomanie... Zwłaszcza, że poszedłem za radą co poniektórych, żeby tu i tam dać trochę brązowego post-shadingu, więc wypadałoby, by i kalki załapały się na jakiś delikatny brudzing. To oczywiście początek, jeszcze ich parę zostało, nie licząc stensilsów. Kalki siadły całkiem dobrze, schnąc weszły w linie podziałowe, ale faktycznie ten Print Scale daje się trochę we znaki. Kalki musiałem dosłownie kąpać w softenerze. Wyjątkowo chciwie czepiały się powierzchni, przesuwanie ich - szczególnie spasowanie kalki ze statecznikiem - nie było łatwe. Ale po bólu. Potem dojdzie jeszcze raz sido i ponownie łosz tu i ówdzie. Edytowane 24 Stycznia 2022 przez kozborn 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 Dobry kierunek, ale monotonnie. Dodaj do brązu ciemnej szarości, albo czerni aby wybrudzić mieszankę. Dodaj na skrzydła gdzie obsługa chodziła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 23 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2022 3 minuty temu, Moses napisał: Dobry kierunek, ale monotonnie. Dodaj do brązu ciemnej szarości, albo czerni aby wybrudzić mieszankę. Dodaj na skrzydła gdzie obsługa chodziła. Spróbuję, ale nie chce przesadzić. Poza tym dojdzie jeszcze trochę kurzu z pigmentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Stycznia 2022 Share Napisano 24 Stycznia 2022 Bardzo ładnie. Osobiście już bym tak zostawił, ale to twój model . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 24 Stycznia 2022 Share Napisano 24 Stycznia 2022 Już na tym etapie bardzo dobrze wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 24 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2022 Mam dylemat: na koniec satyna czy mat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 24 Stycznia 2022 Share Napisano 24 Stycznia 2022 Oryginały były malowane farbą która miała nie odbijać słońca, czyli tzw Non specular. Czyli mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 24 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2022 6 minut temu, Moses napisał: Oryginały były malowane farbą która miała nie odbijać słońca, czyli tzw Non specular. Czyli mat Bardzo mi ta opcja odpowiada dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 24 Stycznia 2022 Share Napisano 24 Stycznia 2022 Bardzo ładnie czuć że budowa tego modelu daje Ci sporo radochy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 24 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2022 7 minut temu, kapsel napisał: Bardzo ładnie czuć że budowa tego modelu daje Ci sporo radochy Ha, rzeczywiście jest dużo frajdy, ale to też w znacznej mierze za sprawą warsztatu - to dla mnie super doświadczenie. BTW sądzę, że po SBD potrzebuję krótkiej przerwy (może tydzień dwa?) nie dlatego, że mam dość, ale czasem boję się, że wpadnę w uzależnienie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 24 Stycznia 2022 Share Napisano 24 Stycznia 2022 Może się mylę ale mam wrażenie, że jesteś psychologiem więc powinieneś sam ocenić? Nie jesteś? To mi się przewidziało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 24 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2022 2 minuty temu, zaruk napisał: Może się mylę ale mam wrażenie, że jesteś psychologiem więc powinieneś sam ocenić? Nie jesteś? To mi się przewidziało. Socjologiem. Ale mocno maczałem paluchy w jednej książce o cyberuzależnieniach. I dostrzegam pewne niepokojące analogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor84 Napisano 24 Stycznia 2022 Share Napisano 24 Stycznia 2022 Bardzo ładnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Stycznia 2022 Share Napisano 24 Stycznia 2022 3 godziny temu, kozborn napisał: Ale mocno maczałem paluchy w jednej książce o cyberuzależnieniach. I dostrzegam pewne niepokojące analogie. Opowiadasz . Jedź dalej bo wena umknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 24 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2022 (edytowane) Dziś wieczór pod znakiem pierdółek, za które wcześniej nie chciało mi się brać Środkowa część hamulca aero plus drobinki mechanizmu podwozia co razem daje... do tego pitot coś co staram się wciąż polubić, czyli bombki... następnie hak, tylne koło plus drobna foto-waloryzacja tuż za nim Na tym etapie coś, na czym zależało mi przy tym modelu najbardziej - prezentuje się tak Jeśli ktoś zastanawia się, czy widać cokolwiek z tego kokpitu, sprzed kilku stron to odpowiedź brzmi nie Byłbym zapomniał! Poduszeczka zagłóweczka. Edytowane 24 Stycznia 2022 przez kozborn 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi