Marek K Napisano 24 Lipca 2022 Share Napisano 24 Lipca 2022 Zamaskuj miejsca na światła , pomaluj na srebrno, poźniej w kolorze i będzie git. Fajne plamki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 24 Lipca 2022 Share Napisano 24 Lipca 2022 Malowanie fest wyszło. Ja bym go trochę potyrał, ale to pozostałość po dziale konserw się u mnie odzywa, nie trzeba się przejmować. Niemniej etap, dla mnie, bardzo przyjemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 25 Lipca 2022 Autor Share Napisano 25 Lipca 2022 8 godzin temu, zaruk napisał: Ja bym go trochę potyrał... Taki mam plan właśnie by go nieco przybrudzić. Nie za bardzo bo myślę że na takim kamuflażu można łatwo przesadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 25 Lipca 2022 Share Napisano 25 Lipca 2022 Całość wygląda bardzo ładnie, a z tego co widziałem np. w Bunrindo Ki-45 (dużo zdjęć), to powłoka lakiernicza samolotów była w dobrym stanie, ślady eksploatacji nie były bardzo duże. Pomijam okopcenia od ruch i wycieki oleju z silnika, ale to też bez przesady, Faktem jest, że niektóre Ki-45 w obronie Japonii to się nieco nalatały, zanim zostały strącone lub uziemione (z tego co wiem, kiedy pojawiły się P-51 Mustang, to część japońskich dwusilnikowców uziemiono, bo bez sensu było wysyłać je na pewne zatracenie, lepiej było je zachowac do ostatecznej bitwy przeciwinwazyjnej), to - przy jakości japońskiej benzyny lotniczej - okopcenia z rur wydechowych musiały być. Natomiast nie przesadzałbym z tym.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi