Ficmajster Napisano 14 Stycznia 2022 Share Napisano 14 Stycznia 2022 Czołem tankiści Chwilowa przerwa od skali 1:35 i czas na coś mniejszego...Ponieważ nie przepadam za tą skalą postanowiłem to zmienić. Sam pojazd miał być wykonany na bazie czołgu porucznika Frydrycha ale zbyt późno zorientowałem się że koła są inne i model nie będzie miał już 100% zgodności historycznej. Tak czy siak postanowiłem go pokazać. Pozdrawiam 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek cz. Napisano 14 Stycznia 2022 Share Napisano 14 Stycznia 2022 Ten zestaw ma już tyle lat i cały czas się broni. Model z najlepszych czasów Revella, tak sądzę. Górny bieg gąsienic nienaturalnie napięty ale wiem, że w modelu po prostu tak jest. Malowanie spoko. Jedyne co mi się rzuca w oczy to reflektor, szkoda, że go nie wydrążyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ficmajster Napisano 15 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2022 @marek cz. Następny ten sam model czeka w paczkomacie do odbioru tym razem jest to starsze wydanie tego zestawu. Reflektor będzie wydrążony jak sugerujesz , pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 17 Stycznia 2022 Share Napisano 17 Stycznia 2022 Fajnie wyszedł. Prawa gąsienica pod kołem napędowym ciut dziwnie tylko wygląda. Uchwyty dla desantu można by na druciane wymienić oraz dodać antenę radiostacji, lny holownicze i belkę do wyciągania z błota. Swego czasu robiłem "bliźniaczą" 217-kę tylko że z Unimodels, wiec temat jest mi bliski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 21 Stycznia 2022 Share Napisano 21 Stycznia 2022 Bardzo sympatyczny. Też czeka u mnie w kolejce, ale nie będzie w polskim malowaniu. Gdzieś czytałem, że ten model Revella ma cechy powojennej produkcji T-34/85. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 21 Stycznia 2022 Share Napisano 21 Stycznia 2022 3 minuty temu, GreGG24 napisał: Gdzieś czytałem, że ten model Revella ma cechy powojennej produkcji T-34/85. Nie jest to prawda. Revell to czołg z fabryki 183, produkcja "późno wojenna" (pojedynczy właz w kopułce dowódcy). Oczywiście produkcję kontynuowano też po wojnie. Nasze powojenne "łabędzkie" powstały na bazie tej właśnie wersji. W wojennym WP ta wersja występowała tylko w 1 BPanc. Dokładnie tą samą wersję przedstawia też produkt Unimodels . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 21 Stycznia 2022 Share Napisano 21 Stycznia 2022 Podoba mi się sposób w jaki jest pomalowany natomiast kolor troszkę chyba zbyt oczodający. Oczywiście to moja subiektywna ocena. Gąsienice to chyba największy problem tetka z Revella. Brakuje jednego dwóch ogniwek by wyglądały naturalnie. Ja z reguły dawałem gąski z UMa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 21 Stycznia 2022 Share Napisano 21 Stycznia 2022 Pobrudzić i na podstawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi