TankRed1070 Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Mmmmmm teciaczek-przyjemniaczek. Nic dodać. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 5 Października 2009 Share Napisano 5 Października 2009 Gąski przy kadłubie lekko zielone, czyżbyś zaaerkował go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 5 Października 2009 Autor Share Napisano 5 Października 2009 Gąski przy kadłubie lekko zielone, czyżbyś zaaerkował go? ja i aero, broń Panie Boże!!!!!! (to znaczy, ja to bym i może i nie miał nic przeciwko plujce, ale moja ładniejsza połówa..... oj długie by musiały to być negocjacje, nawet mi się nie chce ich zaczynać biorąc pod uwagę wszystkie plusy i minusy Czyli reasumując.... zajechało mi się pędzlem. W sumie całe podwozie zawsze odpicowuję na samym końcu, jak już model będzie przymocowany do podstawki i będzie za co trzymać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 6 Października 2009 Share Napisano 6 Października 2009 Rafale az trudno uwierzyć, że malujesz pedzlem. Jak radzisz sobie z częścimi metalowymi np. lufami? Napisz coś o tym bruku. Modelik wielce sympatyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 6 Października 2009 Autor Share Napisano 6 Października 2009 Rafale az trudno uwierzyć, że malujesz pedzlem. Jak radzisz sobie z częścimi metalowymi np. lufami?Napisz coś o tym bruku. Modelik wielce sympatyczny Dzięki Piotrek Lufa... najpierw mocno rozrobiony surfacer (to już jest lekki hardkore dla pędzla a później normalnie, farbą. Malowane wzdłuż lufy oczywiście. Bruk to kawałki gotowca vacu TM Diorama. Pomaziany jakimiś szarościami humbrola (z palety Lufftwaffe - mimo, że mają ponad 15 lat dało je radę wykorzystać plus neutral wash MiG'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 6 Października 2009 Share Napisano 6 Października 2009 cud miód. filterek brązowy (sjena lub dark earth) na dół kadłuba i podwozie. z bambetli nie rezygnuj może. super że projekt ożył. a może tak bys się pokusił o desant? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 9 Października 2009 Autor Share Napisano 9 Października 2009 z bambetli nie rezygnuj może. super że projekt ożył. a może tak bys się pokusił o desant? Bambetli nie będzie bo jakoś od początku myślałem o zrobieniu "gołego" tetka, następna trzy czwórka (76/43 "235" z przyczółka) będzie obładowana do granic możliwości. Figurki.... nawet już kupiłem sobie na próbę tankistów z CMK ale jakoś nie mogę się przekonać żeby cokolwiek z nimi zrobić Inna sprawa, że trzeba by sobie jeszcze zafundować jakiś człowieczy zestaw kolorków, kolorki mundurkowe itp. Bleee wiem, marudzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 13 Października 2009 Autor Share Napisano 13 Października 2009 Tak pro forma spytam.... Ten przyjamniaczek po prawej... kombinezon powinien wpadać w niebieski tak u Rafała (załogant trofiejnej pzIV)? Czy mógłby to być spłowiały czarny, czyli szary Jakoś nie mam pomysłu w ogóle na dobranie kolorów wdzianka dla tego pozoranta.... Co z czym wymieszać.... help Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 13 Października 2009 Share Napisano 13 Października 2009 Ja kolorki na figurki mięszam "na oko". Ruskie jak i wszystkie wtedy latali w tym, co fabryki tekstylne wypluły + spłowienie + spranie + smary + brud + błoto, w sumie daje to nieograniczone możliwości. Podejżewam, że ów niebieski był zbliżony do szaroniebieskawego kolorku robotniczych ubrań (arbeitanzug-ów) spotykanych w fabrykach i na budowach. Pewno ten sam materiał (nienajlepszej jakości co udowodnił Gustlik w którymś odcinku 4-pancernych). Maluj czym masz pod ręką! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 17 Października 2009 Autor Share Napisano 17 Października 2009 Jak zwykle kalki mi się z lekka porwały.... Po kilku próbach podmalowania dałem sobie spokój i zostawiłem jak teraz bo skończyłoby się na nowych numerach... Wygląda to tak: Słonka za oknem brak, zdjęcia bure i ponure, pozwoliłem troszkę je sobie rozjaśnić... Nie wiem czy widać ale pobawiłem się odrobinę olejami, delikatnie raczej. Tak czy siak z tym modelem mam już bliżej niż dalej Z załogantem sprawa wygląda zdecydowanie na odwót... Można żywiczną figurkę wrzucić do kreta? Albo inaczej sprecyzuję pytanie. Jak z zakamarków figurki pozbyć się emalii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Słonka za oknem brak, zdjęcia bure i ponure, To najlepsze swiatlo do fotografi tzw. rozproszone, nie ostre A w jesli chodzi o model to super te detale. Jak to mowia: "szkoda malować" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 jasne, że żywicę możesz wrzucić do oczyszczenia - nie wiem czy do kreta ale do cleanluxu na pewno. nie załamuj się - mój załogant ze Shermana kąpał się 3 razy zanim zaczął odpowiednio wygladać. polecam starą szczoteczkę do zębów, można ładnie wyszorować prawie wszystko. czego nie ruszy szzotka można delikatnie usunąć skalpelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 31 Października 2009 Autor Share Napisano 31 Października 2009 (edytowane) ..... This is the end, Beautiful friend, This is the end, My only friend, the end ..... Tiaaa, no prawie koniec, przynajmniej jeśli chodzi o czołg i podstawkę.... Pojawi się jeszcze oczywiście komplet etykietek, no i łepetyna. tak to wygląda... Głowa pana czołgisty się maluje... po raz trzeci... Czołg, prawie nówka, styrany bardzo delikatnie, tak delikatnie, że chyba tego nie złapałem na fotkach.... Prosiłbym o bardzo szczerą podpowiedź odnośnie figuranta, bo jakoś nie jestem do niego przekonany. Zostawić go, wywalić, jeszcze raz pomalować (bleeee nie chce mi się już)... hmmmm? Dłonie jakieś takie ma nieproporcjonalnie duże, Gustlika chyba by nawet nimi zawstydził Edytowane 31 Października 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Bez glowy trudno go ocenic , na razie wyglada jakby pozowal do zdjecia drugiej osobie . Graloby gdyby stal pod rozwalonym Tygrysem , a reszta zalogi oglada lub robi fotki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Fajny. Czołgistę zrób że patrzy w tył jakby na kogoś czekał. Zniweluje to efekt "pozowania". Czołg świetny a styranie w sam raz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 31 Października 2009 Autor Share Napisano 31 Października 2009 tak naprawdę to początkowo obok pozoranta miał stać oparty o czołg aparat fotograficzy ale leń zwyciężył... W aktualnej koncepcji ma mieć w łapce papieroska i patrzeć w sina dal leniwie kontemplując koniec wojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 bardzo ładnie. a moze jakiegoś rozmówcę byś mu dodał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Ładny model. Ma w sobie takie coś co mi sie podoba. Kolor teciaka ciekawy bo taki oliwkowy. Ale szczerze jak spojrzałem na R_Mazzi to już wiedziałem, że to nie bedzie byle co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 To będzie pierwszy Twój pamperek? Bardzo udany czołg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 31 Października 2009 Autor Share Napisano 31 Października 2009 To będzie pierwszy Twój pamperek?Bardzo udany czołg nooo, pierwszy, kiedyś trzeba zacząć Ale raczej nie będzie przyklejony... jak mi obrzydnie to go zdemobilizuję EDIT: z łepetyną: tiaaa, pan pancerny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Zmieściłby się w którymś włazie? Na fotkach wygląda na dużego chłopa (tak z półtorej Gustlika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Ten "twarzowiec" to CMK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 1 Listopada 2009 Autor Share Napisano 1 Listopada 2009 Zmieściłby się w którymś włazie? Na fotkach wygląda na dużego chłopa (tak z półtorej Gustlika) Wzrostowo to on jest tak około 180-190cm. Wygodnie w środku by mu na pewno nie było... Ten "twarzowiec" to CMK? cała figurka to cmk - z zestawu "radzieccy tankiści". Rysy twarzy ma dość charakterystyczne ale nie czułem się na siłach cokolwiek tu poprawiać Malowanie.... tiaaa, pocieszam się, że mogło być gorzej, hmmm a możę nie mogło??? To jest efekt trzeciego podejścia do tego tego ryjka, kompletnie na czuja, po prostu muszę uzupełnić wiedzę w tematyce mordek, no i troszkę popraktykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 No pikny to on nie jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Zapodaj mu wash-a to nabierze delikatności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi