orzechu500 Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 Cześć, Chciałem przedstawić najświeższy ulep w postaci T-90A zbudowanego z zestawu Menga. Model bardzo fajny w składaniu, w trakcie malowania, mocno eksperymentowałem z różnymi technikami... jest kilka rzeczy z których nie jestem zadowolony - np rdza na wieży.. jakieś chwilowe zaćmienie umysłu w trakcie malowania tego. Docelowo model stanie na podstawce która jest w toku... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 Też mam ten zestaw w planach. Czymś waloryzowaleś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 23 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2022 Just now, patrykd said: Też mam ten zestaw w planach. Czymś waloryzowaleś? Nie, dodałem gdzie niegdzie przewody pozatym wszystko tak jak było w pudełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 (edytowane) Gąsienice przykurz od wewnątrz bo chyba pominąłeś ten etap. A ogólnie model przyjemny w odbiorze. Edytowane 23 Stycznia 2022 przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 23 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2022 Just now, patrykd said: Gąsienice przykurcz od wewnątrz bo chyba pominąłeś ten etap. A ogólnie model przyjemny w odbiorze. Yhym, fakt, traktowałem je "light dust" ale chyba stracił się w całościowym obrazku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 Dla mnie za bardzo styrany, ale to indywidualna kwestia. No i kolor też jakiś taki - niby zielony, ale odcień... Hmmm... Czym malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 23 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2022 4 minutes ago, mandrivecs said: Dla mnie za bardzo styrany, ale to indywidualna kwestia. No i kolor też jakiś taki - niby zielony, ale odcień... Hmmm... Czym malowałeś? Zestaw do modulacji od Mr hobby. Mam od nich bodajże 4 odcienie "Russian green" wybrałem ten, gdyż cieszy oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 1 minutę temu, orzechu500 napisał: Zestaw do modulacji od Mr hobby. Mam od nich bodajże 4 odcienie "Russian green" wybrałem ten, gdyż cieszy oko. Przecież ten zestaw jest do pojazdów z okresu drugiej wojny. A ruskie zmieniły chyba odcień swojej zieleni od tego okresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 Eksploatacja bardzo fajna ale przy tym zakurzeniu brakuje mi mocniejszego washa, który wydobyłby jeszcze wiele szczegółów i jeszcze trochę pracy olejami żeby ożywić jednostajne malowanie. I chyba jeszcze zajechałeś z rdzą w miejsca gdzie powinna być wykładzina antyradiacyjna. Chyba, że odpadła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 23 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2022 1 minute ago, patrykd said: Przecież ten zestaw jest do pojazdów z okresu drugiej wojny. A ruskie zmieniły chyba odcień swojej zieleni od tego okresu. Pewnie jest tak jak mówisz, nigdy tego nie analizowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 23 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2022 Dostają tam w kośc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 Dla mnie poziom styrania jest ok. Napisałem co rzuciło mi się mocno w oczy. Na czołgach współczesnych aż tak mocno się nie znam więc błędów merytorycznych nie znajdę. Może jeszcze dodam że brakuje mi plam oleju na śladach z wydechu. Bo to rosyjski diesel przecież zawsze pluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 23 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2022 1 minute ago, patrykd said: Dla mnie poziom styrania jest ok. Napisałem co rzuciło mi się mocno w oczy. Na czołgach współczesnych aż tak mocno się nie znam więc błędów merytorycznych nie znajdę. Może jeszcze dodam że brakuje mi plam oleju na śladach z wydechu. Bo to rosyjski diesel przecież zawsze pluje. Fakt, słuszna uwaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 23 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2022 1 minute ago, bulik58 said: Model musi byc ciekawy gdyz w ciagu pierwszych 11 minut bylo 14 odpowiedzi. ... albo taki żenujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 Malowanie to ja powiem jak kto lubi, można testować techniki albo i nie natomiast z tego co widzę to zrobił się z niego niezły lowrider Moim zdaniem ruchome zawieszenie menga nie za bardzo Ci podeszło i pewnie dlatego też wydaje się, że jest za dużo ogniw w gąsienicach. Może warto to jeszcze poprawić przyklejając je na stałe... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 25 Stycznia 2022 Share Napisano 25 Stycznia 2022 (edytowane) Dla mnie bomba, bardzo ładny choć uważam, że za jasny.... Być może kwestia światła. Kolory rosyjskie w zależności od fabryki po warunki eksploatacji miały przeróżny odcien dodając do tego co pewien czas poprawki w garnizonie w kolorze co jest w magazynie.... Loteria! Coś tam brudu bym dorzucił w obręcze kół bo to pierwsze miejsce gdzie się zbiera brud. Wykonanie super moim zdaniem. Widać, że sporo serca włożone w pracę gratuluję! Edytowane 25 Stycznia 2022 przez Bikernytzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 25 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2022 A propos podstawki ... to sobie schnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 27 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2022 Dalszy ciąg pracy nad podstawką - okleiłem i obrobiłem boki, uzupełniłem ubytki, zaszpachlowalem łączenia, dokleiłem ubytki piasku, zrobiłem łaty na asfalcie. Całość do schnięcia a potem podkład i malowanko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 27 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2022 Just now, bulik58 said: Wielki Brat ma na ciebie oko , ciekaw jestem twojej podstawki. Nie zapomnij podzialac z ta rdza Walczę z nią olejami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 27 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2022 7 minutes ago, bulik58 said: Czy to co widac na prawo pod lufa i na blotnika to ma sugerowac piasek ,kurz ? Tak to jest piasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 27 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2022 Sugerujesz jakieś konkretne rozwiązanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 28 Stycznia 2022 Share Napisano 28 Stycznia 2022 (edytowane) Czołg, ciężarówka czy auto brusza się tak samo, wystarczy poobserwować wokół siebie otoczenie(choć teraz jest mokro i zimą). Natomiast z własnych obserwacji na żywo, zawsze pierwsze obręcze kół i tył pojazdu się brudził kurzem trochę przód i oczywiście ślady jak się chodzi po pojeździe-załoga.... Proponuję dodać lekkiego kurzu na przodzie i wieży i będzie zacny A tu coś pomocnego z neta: Edytowane 28 Stycznia 2022 przez Bikernytzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 29 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2022 Dzięki panowie, jak będę malował grunt to coś pokombinuje z czołgiem. Tymczasem graty się suszą a podstawka zagruntowana więc szykuje się jutro pracowity dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 29 Stycznia 2022 Share Napisano 29 Stycznia 2022 Fajny model, dobrze styrany, w moim guście. Oczy powinieneś mu jeszcze wyprostować, powinny patrzeć w tę samą stronę co lufa. Też ten błąd popełniłem i poprawiałem u siebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 29 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2022 1 hour ago, copycat said: Fajny model, dobrze styrany, w moim guście. Oczy powinieneś mu jeszcze wyprostować, powinny patrzeć w tę samą stronę co lufa. Też ten błąd popełniłem i poprawiałem u siebie. Dzięki, oczy są luźne - tak się akurat ustawiły, są ruchome w tym modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi