Vieh_san Napisano 7 Lutego 2022 Autor Share Napisano 7 Lutego 2022 Noo, hmmm ... Bardziej próbuję nitować ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 7 Lutego 2022 Autor Share Napisano 7 Lutego 2022 Dobra, nitowanie tym ustrojstwem zakończyłem. Nie będę go dalej kaleczył tym ;D teraz dorabiam różne otwory itp. to co na zdjęciach jest w trakcie prac . Z drugiej strony jeszcze otwór za wydechem, potem po 3 wytłoczenia przy ogonie z każdej strony i jakoś będę chciał ten statecznik poziomy polepszyć bo Hasegawa daje go gładkiego, a powinien mieć też takie "wypukłe przetłoczenia". Myślę spróbować wyciąć z cienkiego hipsu paseczki i je przykleić po prostu. Klej powinien trochę je nadtopić, a potem przeszlifować i nie powinny być takie kanciaste. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 Ja z tym przyrządem mało co furii nie dostałem...skutecznie zasłaniał to co chce się zrobić. Podziwiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 7 Lutego 2022 Autor Share Napisano 7 Lutego 2022 (edytowane) 3 minuty temu, myszaty napisał: Ja z tym przyrządem mało co furii nie dostałem...skutecznie zasłaniał to co chce się zrobić. Podziwiam... Używam go tak, że patrzę na niego od przodu i staram się utrzymać w linii z paskiem taśmy. Edytowane 7 Lutego 2022 przez Vieh_san Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 Każdy orze, czym może 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 Ja się zasanawiałem gdzie żyją ludzie co mają 3 ręce i 3 oko na czułkach....a to takie proste pchać do siebie...:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor84 Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 Taki mały offtop - nitowanie tym ustrojstwem to aż taki hardcore? Co innego możecie ewentualnie polecić? Niedługo będę musiał sobie coś takiego sprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 7 Lutego 2022 Autor Share Napisano 7 Lutego 2022 2 minuty temu, jawor84 napisał: Taki mały offtop - nitowanie tym ustrojstwem to aż taki hardcore? Co innego możecie ewentualnie polecić? Niedługo będę musiał sobie coś takiego sprawić. Nie mam doświadczenia z innymi bo innych w naszych internetach nie było. Na pewno problemem jest ciężkie podążanie po liniach nim bo po prostu nie widać za bardzo gdzie on się wgryza w materiał. Drugim problemem jest duża średnica tego koła zębatego, ciężko przez to dotrzeć w zakamarki= nie da się, więc trzeba ręcznie dorobić. @myszaty tzn nie do końca "do siebie", tak zdjęcie zrobiłem, ale raczej trzymam element/model w pionie i patrząc od góry jadę nitowadłem z dołu w górę. Albo jeśli część można przymocować do stołu to (jako, że jestem praworęczny) patrzę z lewej, a jadę od prawej do lewej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 (edytowane) No ta gimnastyka przy samolocie mi nie szła, wybitnie... Żona mi potem zamówła na alliexpress galaxy tools: a w m-zone udało się kupić ćwiartki do kątów z rb ( radu brinzan) no to już inna robota...samo nie nituje , ale ułatwia dużo bo zakamarki są dostępne. Edytowane 7 Lutego 2022 przez myszaty 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 7 Lutego 2022 Autor Share Napisano 7 Lutego 2022 O o takie coś by było super, o Aliexpress nie myślałem, bym musiał rzucić okiem na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 Dokładnie RB mini i do tego dodatkowe 3/4 kółka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 7 Lutego 2022 Autor Share Napisano 7 Lutego 2022 @Mitrandir a to można gdzieś u nas dostać? Bo o tych RB słyszałem, ale nigdzie nie mogłem znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 Były w M-Zone, ale powoli RB to białe kruki, bo chyba zaprzestali produkcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 7 Lutego 2022 Autor Share Napisano 7 Lutego 2022 No niestety "brak towaru" ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 Zwykłej rb- mini też nie znalazłem ( w tamtym roku) i dlatego wziąłem tą galaxy. Kątowe pokazały się chyba w połowie roku i poszły jak woda ;-( O, znalazłem te galaxy: https://pl.aliexpress.com/item/4001346517089.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 7 Lutego 2022 Autor Share Napisano 7 Lutego 2022 Dobra, ostatni update na dziś. Spróbowałem zrobić żeberka na stateczniku wyszło jak wyszło, zobaczymy jak będzie po podkładzie. Na nic lepszego nie wpadłem. Dodałem także siłownik tego statecznika. Przyklejone plasterki Zeszlifowane PS. Zamówione z Ali, zobaczymy co to będzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 A może... żywiczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 7 Lutego 2022 Autor Share Napisano 7 Lutego 2022 Nigdzie nie mogę takowego znaleźć, są silniki, koła, itp. ale statecznika nie widzę ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 8 Lutego 2022 Share Napisano 8 Lutego 2022 Armorcast robi zestaw do konwersji A na L. I tam jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 8 Lutego 2022 Autor Share Napisano 8 Lutego 2022 Przygotowania do malowania. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 9 Lutego 2022 Share Napisano 9 Lutego 2022 Robisz z otwartymi drzwiami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 9 Lutego 2022 Autor Share Napisano 9 Lutego 2022 Niee, za bardzo nie ma co pokazać w środku. Nic tam nie dorabiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 9 Lutego 2022 Share Napisano 9 Lutego 2022 To okey, bo musiałbyś antenę przerobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 9 Lutego 2022 Autor Share Napisano 9 Lutego 2022 A którą? Bo szczerze nie wiem o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 9 Lutego 2022 Share Napisano 9 Lutego 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi