tornado Napisano 1 Lipca 2006 Share Napisano 1 Lipca 2006 Prawie po miesiecznym leniuchowniu wziołem sie w końcu za nowy odel. Tym razem jest to betoniarka na podwoziu no właśnie jeszcze nie zdecydowałem się na jakieś konkretne podwozie. W każdym razie ma to przypominać coś takiego: Narzie posklejalem trochę zabudowę: i zrobiłem pzymiarkę na sucho: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 1 Lipca 2006 Share Napisano 1 Lipca 2006 Jędruś , co to za zestaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Lipca 2006 Autor Share Napisano 1 Lipca 2006 Jędruś , co to za zestaw? Grzesiu chdzi Ci o zestaw montażowy Jeżeli tak, to zabudowę betoniarki wziołem z tego: a podwozie prawdopodobnie wezę z tego zestawu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 1 Lipca 2006 Share Napisano 1 Lipca 2006 Fajna...z mojej branży... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 1 Lipca 2006 Share Napisano 1 Lipca 2006 hehe , fajnie... A kabina wtedy tez z tego co podwozie? czy jak to żes sobie tam uknuł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Lipca 2006 Autor Share Napisano 1 Lipca 2006 hehe , fajnie... A kabina wtedy tez z tego co podwozie? czy jak to żes sobie tam uknuł? Wzasadzie to głównie kabina i conajmniej połowa podwozia, bo przy ramie trzeba będzie trochę kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 1 Lipca 2006 Share Napisano 1 Lipca 2006 a jakieś foty oryginału , który Cię zainspirował ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Lipca 2006 Autor Share Napisano 1 Lipca 2006 Tak naprawdę postanowiłem skleić betoniarkę gdy zobaczyłem te modele: Natomiast z oryginałów te fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Patison Napisano 1 Lipca 2006 Share Napisano 1 Lipca 2006 No to sobie poskracasz ramę... Ale spoko, to nic strasznego, u siebie w M-54 skracałem, nie ma mowy, żeby cokolwiek poszło nie tak, jeśli równo przytniesz. Pamiętaj tylko, żeby wstawić wzmocnienia z pasków plastiku o szerokości ramy i długości ok. 1cm, wtedy masz pewność, że nic się nie złamie i nie wykrzywi. Aha, no i będziesz przywoził jakieś swoje ciężarówki do Opola? Chętnie obejrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Lipca 2006 Autor Share Napisano 1 Lipca 2006 No to sobie poskracasz ramę... Ale spoko, to nic strasznego, u siebie w M-54 skracałem, nie ma mowy, żeby cokolwiek poszło nie tak, jeśli równo przytniesz. Pamiętaj tylko, żeby wstawić wzmocnienia z pasków plastiku o szerokości ramy i długości ok. 1cm, wtedy masz pewność, że nic się nie złamie i nie wykrzywi.Aha, no i będziesz przywoził jakieś swoje ciężarówki do Opola? Chętnie obejrzę. W skaracaniu i wydłużaniu ramy mam już praktykę, wiec o to się nie obawiam. Natomast po niedzieli muszę wybrać się z aparatem i miarką na betoniarnię i upolować jakieś "reale" coby mieć lepszą dokumentację. Do Opola zgłoszenie juz wysłałem, a zabieram ze sobą 4 trucki. Ps. Wczoraj tzn. w sobotę w TVN 7 w prograie "NA OSI" była relacja z 13 TS w Krakowie. Dzisiaj rano (chyba 8,15) i w poniedziałek o 1 będzie powtórka tego programu, zaraszam do oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 2 Lipca 2006 Share Napisano 2 Lipca 2006 może ja sie nie znam (na pewno nie może) ale czy te dwa zestawy które łączycz nie są w innej skali przypadkem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 2 Lipca 2006 Share Napisano 2 Lipca 2006 na pewno sa, ale nie znasz umiejetnosci Tornada on z tego zrobi jeden pojazd w skali 1/19 nie nie zartuje to tylko o jeden sie roznia to nie tak zle, Tornado zycze powodzonka i bede obserwowal prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Lipca 2006 Autor Share Napisano 2 Lipca 2006 może ja sie nie znam (na pewno nie może) ale czy te dwa zestawy które łączycz nie są w innej skali przypadkem?? Owszem są w innych skalach, betoniarka jest w 1:25 a FH w 1:24, jednak różnica wymiarowa jest tak minimalna że można je ze sobą spokojnie łączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 2 Lipca 2006 Share Napisano 2 Lipca 2006 Ja życzę powodzonka w eksperymentowaniu w takim razie bo inaczej chyba tego nie można nnazwać Trzymam kciuki i będę śledził ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 2 Lipca 2006 Share Napisano 2 Lipca 2006 Myślałem, że będzie problem ze skalą, ale jak mówisz, że nie. To życzę POWODZONKA w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R+ Napisano 3 Lipca 2006 Share Napisano 3 Lipca 2006 No ja również dołanczam sie do listy śledzących powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 3 Lipca 2006 Share Napisano 3 Lipca 2006 Stawiam na Volvo ;) Będę śledził wątek, tematy prawie egzotyczny, ale za to jeden z moich ulubionych. Rozumiem, że beton Ci potrzebny do zalania dołu ze strażakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Lipca 2006 Autor Share Napisano 3 Lipca 2006 Stawiam na Volvo ;)Będę śledził wątek, tematy prawie egzotyczny, ale za to jeden z moich ulubionych. Rozumiem, że beton Ci potrzebny do zalania dołu ze strażakiem Co do betonu to bez przyznaję Ci rację Pewnie wezmę się za niego przy okazji gdy będę malował betoniarkę. Ja też postawiłem na Volvo, pozostaje tylko kwestia kabiny FM - dzienna, z którą wiąże sie kupa przeróbek czy FH - szeroka, którą mam w zestawie a wiec i mniej problemów. Tymczasem trochę obciołąłem, trochę dosztukowałem i wyszły mi takie oto podłużnice ramy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 3 Lipca 2006 Share Napisano 3 Lipca 2006 A co to jest kabina "dzienna"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 3 Lipca 2006 Share Napisano 3 Lipca 2006 Kabina dzienna to jest krótka kabina, niska bez leżanki z tyłu np pierwsza fotka w poście Tornada a wracając do betoniarki to jest bardzo ambitny projekt wymagający dużo przeróbek. Życze powodzenia Zobacze czy mam przednie zawieszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 3 Lipca 2006 Share Napisano 3 Lipca 2006 Tornado, Ty bys lepiej tego strazaka skonczyl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 3 Lipca 2006 Share Napisano 3 Lipca 2006 Dokladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Lipca 2006 Autor Share Napisano 3 Lipca 2006 Tornado, Ty bys lepiej tego strazaka skonczyl... Tak naprawdę to strażak przestał mnie pociągać a uważam że na siłę to nie robota. Tak se myślę że gdy sie wezmę za malowanie Volviaka to za jednym razemi machnę kabinę strażaka. Wracając do betoniarki, jeszcze trochę dzisiaj podłubałem i rama z przednim zawieszeniem prawie gotowa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 3 Lipca 2006 Share Napisano 3 Lipca 2006 Całkiem nieźle ci i dzie ta robótka z betoniarką PS Trochę szkoda, ze nie konczysz strażaka, ale nic na siłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 4 Lipca 2006 Share Napisano 4 Lipca 2006 Kabina tylko dzienna A co do strażaka to jasne, że nic na siłę, my poczekamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi