Evildead Napisano 17 Kwietnia Share Napisano 17 Kwietnia 16 minut temu, Feldbahn600 napisał: Oczywiście warsztat mógłby być bardziej precyzyjny, no ale jak na pierwszy mój taki model, dodatkowo robiony na stole w kuchni to chyba jest ok. Dla mnie satysfakcją jest to, że elementy robię sam, z wykorzystaniem niektórych części z modelu. Widać w sieci że są osoby które robią w podobnej skali z wykorzystaniem części drukowanych w 3D. Części takie są bardzo precyzyjne. Dokładnie to większa satysfakcja jak sam zrobisz, takie oldschoolowe dłubanie, wolę takie warsztaty zdecydowanie 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Feldbahn600 Napisano 21 Kwietnia Autor Share Napisano 21 Kwietnia Pierwsze okablowania przy wrędze i przy mocowaniu emgiety zrobione. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia Kup sobie do okablowania drut ołowiany lub cynowy/lutowniczy. znajdziesz je w różnych grubościach. Druty miedziane do tego się nie nadają, bo to tylko dodatkowa robota. Ja tak czy inaczej polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia Też polecam drut lutowniczy. O wiele mniej roboty niż z miedzią, a efekty lepsze wszędzie tam, gdzie chcemy pokazać giętką instalację - kable, przewody hydrauliczne i pneumatyczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Feldbahn600 Napisano 22 Kwietnia Autor Share Napisano 22 Kwietnia Faktycznie drut lutowniczy jest bardziej plastyczny. Miedzany im grubszy tym trudniej nadawać mu odpowiedni kształt. Pewnie się zaopatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Feldbahn600 Napisano 23 Kwietnia Autor Share Napisano 23 Kwietnia Ciąg dalszy lepienia. Dziś zrobiłem dwa pojemniki (w tym jeden z uchyloną pokrywą), cztery sztuki uchwytów na zapasowe wizjery oraz dwie sztuki podwójnych zasobników na zapasowe lufy do emgiety. Elementy te w wiekszosci znajdują się na wręgu, ale wkleję je do modelu dopiero po złożeniu całości. Wpadłem na pomysł aby imitację wytłoczeń na zasobnikach na lufy zrobić z drucików. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Feldbahn600 Napisano 24 Kwietnia Autor Share Napisano 24 Kwietnia Zostawiamy na razie przednią część kadłuba, wracamy z pracą do przedziału maszynowego. Na początek korekta umiejscowienia gniazd na silniki wentylatorów ( były za wysoko - na górnym zdjęciu). Zlikwidowałem też mocowania przewodów, gdyż będą w innym miejscu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi