Feldbahn600 Napisano 22 Lutego 2022 Autor Share Napisano 22 Lutego 2022 Udało się. Nowe zamocowanie 88-ki. Najważniejsze, że działa w pozycji góra-dól. Usunąłem też stare pozostałości mocowania. Trwają prace nad "ekranem" oraz gniazdem mg i urządzeniami celowniczymi (2 fotka). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 22 Lutego 2022 Share Napisano 22 Lutego 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Feldbahn600 Napisano 2 Marca 2022 Autor Share Napisano 2 Marca 2022 Modyfikacja kolejnego elementu , nie wiem jak się nazywa fachowo. Pierwsza fotka -hachette, drugie zdjęcie: moja przeróbka. Prace trwają nad tym elementem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 2 Marca 2022 Share Napisano 2 Marca 2022 Podglądam, mam takiego też w pudle po telewizorze razem z gazetami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Feldbahn600 Napisano 2 Marca 2022 Autor Share Napisano 2 Marca 2022 Spoko, to masz dwa wyjścia przy montażu: albo złożyć według schematu hachette - uproszczony, albo modyfikować i mieć zabawę . Gdybyś miał za dużo części - ogniw gąsienic i amunicji do 88 - chętnie przytulę każdą ilość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Feldbahn600 Napisano 5 Marca 2022 Autor Share Napisano 5 Marca 2022 Mała kosmetyka. Zmiana 4-uchwytowego mocowania kosza na łuski na 3-uchwytowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Feldbahn600 Napisano 6 Marca 2022 Autor Share Napisano 6 Marca 2022 Od podstaw wykonałem już celownik tzf 9c. Hachette zapomniało o tym elemencie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Feldbahn600 Napisano 7 Marca 2022 Autor Share Napisano 7 Marca 2022 Pierwsze malowania. Celownik w dunkelgelbie. Wykonana także postawa do montażu celownika w wieży i przymiarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 7 Marca 2022 Share Napisano 7 Marca 2022 Szkoda, że nie lecisz z jakąś chronologią, ale co tam - patrzę dalej..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Feldbahn600 Napisano 7 Marca 2022 Autor Share Napisano 7 Marca 2022 Nie da sie chronologicznie niestety, jak wczesniej wspominalem - kupiłem model juz złożony , z małymi brakami części. Rozebrałem go i składam ponownie, ale z uwzględnieniem moich modyfikacji. Dlatego też, najpierw robię wieżę, później biorę się za kadłub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Feldbahn600 Napisano 11 Marca 2022 Autor Share Napisano 11 Marca 2022 Ciąg dalszy pracy przy mechanizmie podnoszenia 88-ki. Wykonałem od podstaw zębatkę przy 88-ce i mechanizm przy korpusie wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 11 Marca 2022 Share Napisano 11 Marca 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 11 Marca 2022 Share Napisano 11 Marca 2022 Fajnie że Tobie się chce to poprawiać i swoje poprawki dorabiać , zawsze to satysfakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Feldbahn600 Napisano 12 Marca 2022 Autor Share Napisano 12 Marca 2022 Satysfakcja jest, to prawda, samemu kombinować, wykonywać. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Feldbahn600 Napisano 23 Marca 2022 Autor Share Napisano 23 Marca 2022 Chwilowo prace idą w wolniejszym tempie. Na chwilę obecną wykonany od podstaw fragment mechanizmu nożnego uruchamiania mg w wieży, zamontowany przy pierścieniu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 24 Marca 2022 Share Napisano 24 Marca 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 24 Marca 2022 Share Napisano 24 Marca 2022 Lubie oglądać takie dłubaniny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 24 Marca 2022 Share Napisano 24 Marca 2022 No przy tej skali to można poszaleć. Podoba mi się to co robisz. Mi się też trafił taki zaczęty egzemplarz tylko, że ja nie wiem co z nim zrobić. Może Twój warsztat zachęci mnie, żeby go skończyć. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Feldbahn600 Napisano 24 Marca 2022 Autor Share Napisano 24 Marca 2022 Dziekuję. Powoli prace przy wieży dobiegają końca i będę przygotowywał ją do malowania. Ale jeszcze parę detali. Przede mną jeszcze kadłub i układ jezdny, więc pracy jeszcze jest.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Feldbahn600 Napisano 25 Marca 2022 Autor Share Napisano 25 Marca 2022 Mam mały dylemacik. Chodzi o element przebiegający wzdłuż "sufitu" wieży. Nie wiem jaka jest jego funkcja w maszynie, ale w prawdziwym egzemplarzu w Bovington, jest on zamontowany, natomiast w "późnym" tygrysie w Saumur już tych "szyn" nie ma. Zbliżając mój model docelowo bardziej do egzemplarza z Saumur, pewnie zrezygnuję z tego elementu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Feldbahn600 Napisano 28 Marca 2022 Autor Share Napisano 28 Marca 2022 Mocowanie mg w wieży wykonane od podstaw. Do budowy wykorzystałem mg które hachette przewidział do zamocowania na koronie wieżyczki dowódcy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Feldbahn600 Napisano 5 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2022 Dziś trochę różu. Tylko w takim kolorze znalazłem pasujący obły element (zatyczka buteleczki) stanowiący obudowę mechanizmu. Oprócz w tego dodana listwa na przewód (między skrzynką a gaśnicą) oraz mała blaszką - ogranicznik uchyłu ruchomej części podłogi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 5 Kwietnia 2022 Share Napisano 5 Kwietnia 2022 Podoba mi się Twoja robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Feldbahn600 Napisano 5 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2022 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Feldbahn600 Napisano 12 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2022 wzmocnienie zewnętrzne osłony kosza dodane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi