Przemos19 Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 poza tym plqastik przeswituje w ilosci pogromnej - jasnej farby trzeba ze 3-4 warstwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Przemos19 chyba pomyliło ci się z jaghtpanzer 4 bo to jest matchbox ten model http://www.aaamodels.co.uk/List_Pics/REVELL/REV_03101_STUG_IV.JPG To na pewno REVELL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Dam te o tu bo może komuś pomoże Malowani gąsienic pastelami suchymi Witaj więc tak potrzebujesz pastele suchą najlepiej brazową i żółtą żeby sobie zmieszać wtedy wychodzi fajny kolor Duży pędzel ,plastikowe pudełko z zamknieciem i wodę. łamiesz pastele na drobne kawalki troche brązowej i trochę żółtej wrzucasz do pojemnika i potrząsasz aż zrobi sie proszek nastepnie bierzesz zakrentkę z butelki nalewasz wody tak z połowę i dodajesz tego proszku pędzlem mieszasz i masz zawiesinę nakładasz to na gąsienice w dużych ilościach,jeżeli gaska ma jasny kolor pomaluj ja najpierw na panzergrau lub na czarno operację możesz powturzyć gdy zostanie ci duzo pustych miejsc. Potem metalizer i suchym pędzlem jeździsz po gąsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 16 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2008 Wielkie dzieki za porady czy takie pastele dostane na Allegro np.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 W każdym sklepie dla plastyków, albo papierniczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 20 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Witam zrobiłem koc z chsteczki i tu pytanie czy jeko gabaryty są odpowiednie do kalie 1:72?? Prosze o ocenę. Podam wymiary jakie mi wyszły srednica 3 mm długośc ok 7mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 No jest lepiej, ale daj więcej fotek. Koc mylę, że może być, ale niech wypowiedzš się specjalici od samoróbek :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 TomaszDudek - jakbys nie wiedzial, Matchbox przed upadkiem wyprodukowal 4 modele w 1/72 - tego Stuga IV, Shermana, T-80 i Abramsa. Tzn w 1994r. były to wzory Revella, ale pod logiem Matchboxa sprzedawane. I były niekoniecznie dobre ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Fotka jest nie ostra ale nawet na niej widać że nie udał ci się suchy pędzel przeczytaj sobie poradnik na forum ja też niejestem w tym za dobry ale możesz po oglądać ja mi to wyszło na moim ba-3 widać na nitach, opony są zrobione suchymi pastelami metodą taka jak w opisie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 20 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Fotka jest nie ostra ale nawet na niej widać że nie udał ci się suchy pędzel przeczytaj sobie poradnik na forum ja też niejestem w tym za dobry ale możesz po oglądać ja mi to wyszło na moim ba-3 widać na nitach, opony są zrobione suchymi pastelami metodą taka jak w opisie . Nie robiłem suchego pędzla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 A te czarne plamy na czołgu to co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 1/72 - tego Stuga IV To jest revell. Detale wanny i koła są takie same jak w pzkpfw IV. Chyba że przeszczepili je do swojego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 http://www.onthewaymodels.com/reviews/RevellAG/stug4prev.htm Polecam zapoznać się z w/w stroną. Jak widać, podwozie Panzer IV nie równa się podwoziu od StuG IV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 24 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2008 A te czarne plamy na czołgu to co ? To mają być odpryski itp.Troche nie wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 29 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2008 najnowsze zdięcia dodałem troche od siebie tj linka zrobiona z cienkich miedzianych grucików oraz ogniwka na wieży i koc który niewiem czy tam pasuje?? Prosze o uwagi i opini dodam ze to pierwszy model i pierwsze malowani itp. Jeszcze sidoluks, wash i brudzenie. I tu moje pytanie jaka kolejność tych czynności??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 29 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2008 najnowsze zdięcia dodałem troche od siebie tj linka zrobiona z cienkich miedzianych grucików oraz ogniwka na wieży i koc który niewiem czy tam pasuje?? Prosze o uwagi i opini dodam ze to pierwszy model i pierwsze malowani itp. Jeszcze sidoluks, wash i brudzenie. I tu moje pytanie jaka kolejność tych czynności??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Jak na pierwszy raz całkiem nieźle ale lina holownicza jest złe położona w realu odrazu by zleciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Szczerze mówiąc Order81 mógłby się bardziej przyłożyć ale takie tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 30 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Szczerze mówiąc Order81 mógłby się bardziej przyłożyć ale takie tam... Wal smiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Nie, wolę się ugryźć w język... Przecież ja też jest w miarę początkujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 31 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Model juz z kalkami i po sidoluxie. A to projekt winietki podejrzany na tym forum podstawka bedzie z gipsu. Prosze o oceny i podpowiedzi co tak co nie. Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Farba wygkląda na przezroczystą. Bandaże bardzo nieładnie pomalowane, a w panterze akurat są dość duże i ich malowanie jest proste. Za to kalki ładnie położone, model czysto sklejony.. A podstawka czyjego pomysłu? :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 31 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Farba wygkląda na przezroczystą. Bandaże bardzo nieładnie pomalowane, a w panterze akurat są dość duże i ich malowanie jest proste. Za to kalki ładnie położone, model czysto sklejony.. A podstawka czyjego pomysłu? :] Bede jeszcze robił washa i brudzenie.Co do farby to moze po sidoluxie tak wygląda ale fakt troche za słabo pomalowane mogłem jeszcze raz pomalowac ale juz mi sie niechce nie lubie poprawek. Podstawka pomysł ściągnięty chyba nawet od Ciebie kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Jeśli chodzi o podstawke to Pantere przekręć o 180 stopni. Teraz drzewa zasłaniają jej najciekawszy profil Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 Witam kolego Order81. Jak tam prace nad panterką i winietką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi