KP.Taurus Napisano 26 Czerwca 2022 Share Napisano 26 Czerwca 2022 Ja również się im nie dziwię. Odszukałem ten obrazek w pierwszych katalogach na 2022 i były obrazki z pełnym oznakowaniem. Tu jak wdać graficy zmodyfikowali ten obrazek na pudełku Bass ArK ma racje, widać końcówkę jednego ramienia kadłubowej gwiazdy. W sumie to znaczący gest ICM i taki subtelny komentarz d o obecnej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 27 Czerwca 2022 Share Napisano 27 Czerwca 2022 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 27 Czerwca 2022 Share Napisano 27 Czerwca 2022 (edytowane) Zdjęcia robione na szybko smartfonem,ogólnie,mocna strona to oszklenie,bardzo czyste,słaba to jamki skurczowe,wszędzie,widać niechlujstwo w wykonaniu,i chyba pośpiech(być może mi się tylko trafił taki okaz),detal przyzwoity,plastik jakiś taki dziwny w dotyku jak by dotykać zamszu,dziwne.Ale ogólnie jestem zadowolony,trochę szpachli i inwencji własnej będzie ok. Edytowane 27 Czerwca 2022 przez Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Czerwca 2022 Share Napisano 27 Czerwca 2022 Podziękował . Trzeba będzie na jakieś polskie kalki poczekać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 3 Lipca 2022 Share Napisano 3 Lipca 2022 W dniu 25.02.2022 o 14:12, wuwumaster napisał: nie wiem czy było, nie moja skala i - wstyd się przyznać - zasadniczo nie zaglądam do działu nowości w 32, ale... był taki czas że Wingnut Wings zapowiedział Lancastera i pokazał pierwsze efekty prac projektowych, Robiło to ogromne wrażenie - zwłaszcza powierdzchnia kadłuba ze spracowanym pofalowanym poszyciem (a ja byłem świeżo po wizycie w Hendon i wnioskach spod Lanc'a - tak naprawde wygląda samolot, a nie gładki kadłub z liniami nitami itd), Słowem, po samolotach pierwszowojennych, zapowiadał się kolejny krok milowy w opracowywaniu modeli redukcyjnych... aż przyszedł Covid a WnW padł... Dziś trafiłem na YouTube filmik - prezentacje nowego modelu Lancastera w 32 prod Border Models: i co widze ? spracowane pofalowane powierzchnie kadłuba, skrzydeł, ilość detalu przekraczająca wyobrażenie.... czyżby WnW nie wszystek umarł? pozdr! ww p.s. jeśli temat już był na tym forum, bądż to wcale nie taka nowość, bądź też jest nie/potwierdzony związek WnW z Border, dajcie znać, chętnie się dowiem czegoś więcej o tym imponującym zestawie. Ja juz nie potrzebuje żadnej prezentacji z YouTube model zagościł dzis u mnie koledzy to cos pięknego ….. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 4 Lipca 2022 Share Napisano 4 Lipca 2022 Pochwal się co tam w środku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 4 Lipca 2022 Share Napisano 4 Lipca 2022 Teraz, wuwumaster napisał: Pochwal się co tam w środku ! …..a tam kilogramy plastiku 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 4 Lipca 2022 Share Napisano 4 Lipca 2022 No właśnie - pofalowana blacha na poszyciu kadłuba i skrzydeł, detale - no rewelacja, widać rękę projektantów z krainy drużyny pierścienia. dzięki za tak szybki odzew ! Pozdr! ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 4 Lipca 2022 Share Napisano 4 Lipca 2022 Teraz, wuwumaster napisał: No właśnie - pofalowana blacha na poszyciu kadłuba i skrzydeł, detale - no rewelacja, widać rękę projektantów z krainy drużyny pierścienia. dzięki za tak szybki odzew ! Pozdr! ww Nie ma sprawy po to jest to forum aby sobie pomagac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 4 Lipca 2022 Share Napisano 4 Lipca 2022 (edytowane) Cholera kusisz,problem nie w kasie tylko jak wytłumaczyć to pudło,mam już około 300 i każe następne grozi rozwodem:).Śliczny detal,nawet kable...,pofalowanie blach to widziałem jak magicy robią sami ryjąc po liniach wyrysowanych ołówkiem . Edytowane 4 Lipca 2022 przez Jaro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 4 Lipca 2022 Share Napisano 4 Lipca 2022 9 minut temu, Jaro napisał: Cholera kusisz,problem nie w kasie tylko jak wytłumaczyć to pudło,mam już około 300 i każe następne grozi rozwodem:).Śliczny detal,nawet kable...,pofalowanie blach to widziałem jak magicy robią sami ryjąc po liniach wyrysowanych ołówkiem . Tylko 300?? Wiec czas na porzadki zacznij od tego pozbądź sie tych ktore sa dosyc stare i maja marne detale poinformuj sie na rynku co wyszło ulepszone i jest warte zamiany ja tak zrobiłem ostatnio sprzedałem 12 modeli i juz zdobyłem polowe na lancastera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 4 Lipca 2022 Share Napisano 4 Lipca 2022 Przednia myśl! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 4 Lipca 2022 Share Napisano 4 Lipca 2022 1 minutę temu, Jaro napisał: Przednia myśl! Wtedy uwierz mi kobieta nie bedzie miała czego sie uczepić znam z doswiadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 4 Lipca 2022 Share Napisano 4 Lipca 2022 Gorzej jak ze sprzedaży zechce dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 4 Lipca 2022 Share Napisano 4 Lipca 2022 (edytowane) Tego Jaka co wstawiłem to foch był dwa dni,ale powiedziałem ze dostałem od pracowników na imieniny:)W sumie to problem był inny,jestem z natury samolociarzem,okrety robiłem z kartonu 1/200,ale ze lubię kupować to zgromadziłem i pancerke,a jak... to i zacząłem flotę 1/350,tak jednorazowo Bismarck,Richelieu,Repulse Worspite,Blucher Strasbourg,Roma Arizona eduardowska i Scharnhorst,no i jak zobaczyła kuriera to babinie nerwy puściły Edytowane 4 Lipca 2022 przez Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 5 Lipca 2022 Share Napisano 5 Lipca 2022 W dniu 4.07.2022 o 00:36, Yamamoto napisał: Ja juz nie potrzebuje żadnej prezentacji z YouTube model zagościł dzis u mnie koledzy to cos pięknego ….. A jak oszklenie, bo wiem że zgłaszają problemy z tym detalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 5 Lipca 2022 Share Napisano 5 Lipca 2022 2 godziny temu, Artur D. napisał: A jak oszklenie, bo wiem że zgłaszają problemy z tym detalem Oszklenie przyszło do mnie w dobrym stanie nie ma złamań czy pęknięć , jednak maja delikatne ryski jakby włoski, na szczescie nie wszystkie.i nie rzucają sie w oczy.pakowane sa w dodatkowe folie wiec przyszły bez uszkodzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 5 Lipca 2022 Share Napisano 5 Lipca 2022 6 godzin temu, Jaro napisał: Tego Jaka co wstawiłem to foch był dwa dni,ale powiedziałem ze dostałem od pracowników na imieniny:)W sumie to problem był inny,jestem z natury samolociarzem,okrety robiłem z kartonu 1/200,ale ze lubię kupować to zgromadziłem i pancerke,a jak... to i zacząłem flotę 1/350,tak jednorazowo Bismarck,Richelieu,Repulse Worspite,Blucher Strasbourg,Roma Arizona eduardowska i Scharnhorst,no i jak zobaczyła kuriera to babinie nerwy puściły Ale ten problem dotyka 85% ludzisk z naszego forum wiec wyrazy wspolczucia i wytrwania ci życze i ja interesuje sie pancerką i okrętami jego cesarskiej mości jakby co tak wiec nie jest tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 6 Sierpnia 2022 Share Napisano 6 Sierpnia 2022 Zoukei mura zapowiedziało wznowienie ta-152 h-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi