Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
11 godzin temu, myszaty napisał:

Cyfry 06 są w tym zestawie:

http://www.sagittarius3d.pl/?52,02472-jak-23

No tak! Wiedziałem, że ktoś taki zestaw do wyboru wydał!

Trochę zapomniany Sagittarius. 

Szkoda, że przestali wydawać nowe pozycje, bo mieli ciekawą ofertę. 

Napisano

Cześć

Obserwuje po cichu wątek i kibicuje gdyż sam od jakiegoś czasu mozolnie zmagam się z tym modelem 🙂

Mam kalki ModelMakera, numeru "06" nie bede używał, daj znać czy nadal potrzebujesz , mogę podesłać 🙂

Napisano

Podoba mi się, pamiętaj tylko żebyś na te podwozie uważał i jego osłony, bo tam jest niezłe rzeźbienie tylko po to żeby to w ogóle spasować tak jak chciał producent, nie mówiąc o tym jak powinno być. Co doskonale widać na moim ulepie :szczerbol:

Napisano

Na tę chwilę czekam na przesyłkę od jednego z Forumowiczów z kalkomanią. Co do podwozia to jeszcze nie wziąłem się za nie, chyba dobrze, skorzystam z błędów innych. 😜

• Thanks 1
  • 2 weeks later...
Napisano
35 minut temu, tomekk napisał:

Co do podwozia, to zacząłem korygować pokrywy.

Dzięki za obrazowe zwrócenie uwagi... sporo w swoim poprawiłem i zmieniłem i to widziałem , ale myślałem że da się odpowiednio wkleić.... po Twoim wpisie i szybkich przymiarkach doszedłem do wniosku ze sie jednak .... nie da, ech... 😞

Mało tego, w moim modelu różnica miedzy prawa pokrywa a lewą jest dość znaczna.

Coś czuje ze spróbuje zaprojektować to sensownie w 3d i wydrukować 🙂

Trzymam kciuki za twój model, zasugerowałbym Ci lekko przytłumić wash, może jakimś szarym?

• Like 1
Napisano
15 minut temu, Dzejo napisał:

zasugerowałbym Ci lekko przytłumić wash

A ja - wręcz przeciwnie.

Dodałbym mu jeszcze zacieki od śrubek i innych dupereli.

To ma być samolot stojący w muzeum pod chmurką.

• Like 1
Napisano

O, właśnie zobaczyłem, że prawie razem pisaliśmy.

Wiem, że na zacieki jest czas, ale koledze piałem, że kolor washa jest ok. 

• Like 2
  • 2 weeks later...
Napisano

Samolot jest komplecie, zostały siuwaksy końcowe. Trawnik na podstawce obsiałem, ale słabo wygląda, trzeba poprawić będzie. Zrobiłem przymiarkę całości.

IMG_20221111_182835269_HDR.thumb.jpg.7fbdaa2770495401ecea00b322bd63ed.jpg

IMG_20221111_182818697_HDR.thumb.jpg.c139d163e239ae7341562d853a6457f5.jpg

IMG_20221111_182807535_HDR.thumb.jpg.f97cbdc259f1fda95b5316031237fe6f.jpg

IMG_20221111_182727271_HDR.thumb.jpg.9275e7ff915ad7befb40042563ac52ef.jpg

IMG_20221111_182658456_HDR.thumb.jpg.43cf567b98367b96808264a76fd02d95.jpg

IMG_20221111_182640364_HDR.thumb.jpg.00f193080a4ff227adc3a9d08ada0c6d.jpg

• Like 3
Napisano

Ogólnie będzie dobrze.

Co do trawy - wydaje się nieco za długa.

Jeśli masz, dosiej trochę krótkiej i (jeśli masz) może trochę innych odcieni.

Napisano

Chyba, że pomalujesz tą ziemię tak jak ma to w zwyczaju Night Shift. I fajnie to wychodzi, wszystko na czarno najpierw, co załatwia dużo sprawy dając fajne imitacje cieni, a potem to już wedle uznania.

• Thanks 1
Napisano

jest cos takiego do "czyszczenia " swetrow jak sie zmechaca i tym mozna by te trawe troche skrocic

mam niestety tylko niem wersje i ta nazywa sie Fusselrasierer czyli, krotko mowiac golarka klaczkow

• Thanks 1
Napisano

Bardzo fajnie to zaczyna wyglądać 👍👍👍 

Ja tradycyjne zwracam uwagę na podwozie gł, jest lepiej ale jeszcze nie do końca (przyleganie gł osłony, bliskie położenie górnej klapki):

d9770b94dc81733a2392df5d9b1a73bd.jpg

• Like 1
Napisano

O widzisz, takiej perspektywy oglądania mi brakowało. Powinno dać się odlepić klapy podwozia. Z tego co widać trzeba obie skrócić. Dzięki.

Napisano

Ja powierzchnię pod trawę maluję w odcienie zieleni i ciemnych brązów.

Kolory dobieram wedle potrzeby tego, co się chce uzyskać i jaki kolor trawy się sadzi.

• Like 1
Napisano
15 godzin temu, tomekk napisał:

Dioram nigdy nie robiłem, ale trzeba będzie się podciągnąć w temacie, bo wstyd będzie.

na pewno warto - swietna zabawa

priv

• Like 1
  • 4 weeks later...