myszaty Napisano 9 Października 2022 Share Napisano 9 Października 2022 Tak aby nie ciągnąć i komplikować: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Października 2022 Share Napisano 9 Października 2022 11 godzin temu, myszaty napisał: Cyfry 06 są w tym zestawie: http://www.sagittarius3d.pl/?52,02472-jak-23 No tak! Wiedziałem, że ktoś taki zestaw do wyboru wydał! Trochę zapomniany Sagittarius. Szkoda, że przestali wydawać nowe pozycje, bo mieli ciekawą ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 9 Października 2022 Share Napisano 9 Października 2022 Cześć Obserwuje po cichu wątek i kibicuje gdyż sam od jakiegoś czasu mozolnie zmagam się z tym modelem Mam kalki ModelMakera, numeru "06" nie bede używał, daj znać czy nadal potrzebujesz , mogę podesłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 10 Października 2022 Share Napisano 10 Października 2022 Podoba mi się, pamiętaj tylko żebyś na te podwozie uważał i jego osłony, bo tam jest niezłe rzeźbienie tylko po to żeby to w ogóle spasować tak jak chciał producent, nie mówiąc o tym jak powinno być. Co doskonale widać na moim ulepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 10 Października 2022 Autor Share Napisano 10 Października 2022 Na tę chwilę czekam na przesyłkę od jednego z Forumowiczów z kalkomanią. Co do podwozia to jeszcze nie wziąłem się za nie, chyba dobrze, skorzystam z błędów innych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 22 Października 2022 Autor Share Napisano 22 Października 2022 Tadam, tadam, jest kalkomania ! Chciałbym podziękować Koledze @BRAVO112 Co do podwozia, to zacząłem korygować pokrywy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 22 Października 2022 Share Napisano 22 Października 2022 35 minut temu, tomekk napisał: Co do podwozia, to zacząłem korygować pokrywy. Dzięki za obrazowe zwrócenie uwagi... sporo w swoim poprawiłem i zmieniłem i to widziałem , ale myślałem że da się odpowiednio wkleić.... po Twoim wpisie i szybkich przymiarkach doszedłem do wniosku ze sie jednak .... nie da, ech... Mało tego, w moim modelu różnica miedzy prawa pokrywa a lewą jest dość znaczna. Coś czuje ze spróbuje zaprojektować to sensownie w 3d i wydrukować Trzymam kciuki za twój model, zasugerowałbym Ci lekko przytłumić wash, może jakimś szarym? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 22 Października 2022 Autor Share Napisano 22 Października 2022 Wash jest ciemno szary, tak ma być, choć w rzeczywistości tak nie rzuca się w oczy. Idea projektu to zaciapany, zagnity egzemplarz muzealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Października 2022 Share Napisano 22 Października 2022 15 minut temu, Dzejo napisał: zasugerowałbym Ci lekko przytłumić wash A ja - wręcz przeciwnie. Dodałbym mu jeszcze zacieki od śrubek i innych dupereli. To ma być samolot stojący w muzeum pod chmurką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 22 Października 2022 Autor Share Napisano 22 Października 2022 Grzesiu to wszystko jeszcze przed nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Października 2022 Share Napisano 22 Października 2022 O, właśnie zobaczyłem, że prawie razem pisaliśmy. Wiem, że na zacieki jest czas, ale koledze piałem, że kolor washa jest ok. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 29 Października 2022 Autor Share Napisano 29 Października 2022 Przymiarka do podstawek betonowych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 11 Listopada 2022 Autor Share Napisano 11 Listopada 2022 Samolot jest komplecie, zostały siuwaksy końcowe. Trawnik na podstawce obsiałem, ale słabo wygląda, trzeba poprawić będzie. Zrobiłem przymiarkę całości. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Listopada 2022 Share Napisano 11 Listopada 2022 Ogólnie będzie dobrze. Co do trawy - wydaje się nieco za długa. Jeśli masz, dosiej trochę krótkiej i (jeśli masz) może trochę innych odcieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 11 Listopada 2022 Autor Share Napisano 11 Listopada 2022 Będę zamawiał krótszą i różne odcienie. Co do brudzenia to muszę dojrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 11 Listopada 2022 Share Napisano 11 Listopada 2022 Chyba, że pomalujesz tą ziemię tak jak ma to w zwyczaju Night Shift. I fajnie to wychodzi, wszystko na czarno najpierw, co załatwia dużo sprawy dając fajne imitacje cieni, a potem to już wedle uznania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 11 Listopada 2022 Share Napisano 11 Listopada 2022 jest cos takiego do "czyszczenia " swetrow jak sie zmechaca i tym mozna by te trawe troche skrocic mam niestety tylko niem wersje i ta nazywa sie Fusselrasierer czyli, krotko mowiac golarka klaczkow 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 11 Listopada 2022 Autor Share Napisano 11 Listopada 2022 Mam taką golarkę do ubrań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 11 Listopada 2022 Share Napisano 11 Listopada 2022 Tylko żeby ci za bardzo nie wytargała - to mało precyzyjne jest . Ale z tryśnięciem różnymi kolorami może być ciekawy efekt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 11 Listopada 2022 Autor Share Napisano 11 Listopada 2022 Dioram nigdy nie robiłem, ale trzeba będzie się podciągnąć w temacie, bo wstyd będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 12 Listopada 2022 Share Napisano 12 Listopada 2022 Bardzo fajnie to zaczyna wyglądać Ja tradycyjne zwracam uwagę na podwozie gł, jest lepiej ale jeszcze nie do końca (przyleganie gł osłony, bliskie położenie górnej klapki): 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 12 Listopada 2022 Autor Share Napisano 12 Listopada 2022 O widzisz, takiej perspektywy oglądania mi brakowało. Powinno dać się odlepić klapy podwozia. Z tego co widać trzeba obie skrócić. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Listopada 2022 Share Napisano 12 Listopada 2022 Ja powierzchnię pod trawę maluję w odcienie zieleni i ciemnych brązów. Kolory dobieram wedle potrzeby tego, co się chce uzyskać i jaki kolor trawy się sadzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 12 Listopada 2022 Share Napisano 12 Listopada 2022 15 godzin temu, tomekk napisał: Dioram nigdy nie robiłem, ale trzeba będzie się podciągnąć w temacie, bo wstyd będzie. na pewno warto - swietna zabawa priv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 4 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2022 Taka trochę próba generalna. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi