marek d Napisano 4 Listopada 2022 Autor Share Napisano 4 Listopada 2022 Podkład: ... jest dobrze, a nawet bardzo. Nie ujawniły się jakieś większe babole. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 15 Listopada 2022 Autor Share Napisano 15 Listopada 2022 Przyciśnięty ciężką robotą .... czasem znajduję trochę czasu na modelik, powoli maluję spód. Sreberko pokazało parę miejsc do poprawki ale dramatu nie ma. W planie jest ten zawodnik sumo: Od lat Hasegawa w tym przypadku pokazuje czerwone pasy na kadłubie I nikt tego nie podważał. Ostatnio pojawiły się w sieci kolorowanki z białymi lub żółtymi pasami choć z tego co wyczytałem nie wyszły jakieś nowe fakty. No i teraz mam problemik. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 15 Listopada 2022 Share Napisano 15 Listopada 2022 Z epoki nic na razie nie znalazłem. Tylko rekonstrukcja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 16 Listopada 2022 Autor Share Napisano 16 Listopada 2022 (edytowane) 9 godzin temu, zaruk napisał: Tylko rekonstrukcja Niestety chodziło mi o kolor pasów funkcyjnych na kadłubie. Nie pasów w kabinie. Dzięki za trud wyszukiwania. Edytowane 16 Listopada 2022 przez marek d 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 16 Listopada 2022 Share Napisano 16 Listopada 2022 (edytowane) Napisane jak wół. No cóż, dwója z czytania ze zrozumieniem. EDIT. Nie tylko Hasegawa tak pokazuje. Koku-Fan także: Edytowane 16 Listopada 2022 przez zaruk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 16 Listopada 2022 Autor Share Napisano 16 Listopada 2022 Godzinę temu, zaruk napisał: No cóż, dwója z czytania ze zrozumieniem. Nie no zapewne to wina wieczornej pomroczności. Godzinę temu, zaruk napisał: . Nie tylko Hasegawa tak pokazuje. Koku-Fan także: No i mam zielone światło. Dziękuję koledze. Qrde bardziej by mi się podobał biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 16 Listopada 2022 Share Napisano 16 Listopada 2022 54 minuty temu, marek d napisał: Qrde bardziej by mi się podobał biały. Gdybym wiedział, to bym się wstrzymał. Ale skoro budujesz relaksacyjnie to odpręż się. Weź głęboki wdech i wybierz z palety taki kolor, jaki Ci odpowiada. Ja, na przykład, wybrałbym fiolet. Bardzo ładne będzie współgrał z zielenią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 16 Listopada 2022 Autor Share Napisano 16 Listopada 2022 (edytowane) Godzinę temu, zaruk napisał: Gdybym wiedział, to bym się wstrzymał. Och nie, wstrzymywanie się jest nie zdrowe i powoduje frustracje. Godzinę temu, zaruk napisał: Weź głęboki wdech i wybierz z palety taki kolor, jaki Ci odpowiada. Tak zrobiłem i wybrałem jednak czerwony, myślę że dobrze się będzie komponował z zieleniną. Milkowy fiolet to tylko po całości, ale to może innym razem. Dziękuję za sugestię. Edytowane 16 Listopada 2022 przez marek d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 16 Listopada 2022 Share Napisano 16 Listopada 2022 Zapowiada się elegancko, a miejsca do poprawek nie rzucają się w oczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 21 Listopada 2022 Autor Share Napisano 21 Listopada 2022 Szukam swojej drogi. Fotka robiona z metra widać nawet rysę pod kabiną. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 Zaczyna się dziać, dalej proszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 2 godziny temu, marek d napisał: widać nawet rysę pod kabiną. Jak pomalujesz to zniknie. Czekam na postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 2 godziny temu, marek d napisał: widać nawet rysę pod kabiną. Rykoszet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 11 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2022 Jako że osiągnąłem moją wydajność z przed paru lat i ukończyłem trzy modele to się obijam. Właściwie to mogę leżeć do końca roku. Mimo to pomalowałem wszystkie oznaczenia które chciałem malować i zamaskowałem je: No to teraz już nie ma wymówek, trzeba będzie pomalować. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 12 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2022 Mówiłem nic nie robić do końca roku. Kompletna porażka. Maski na pasach zbyt długo były na modelu, skurczyły się i jest sporo poprawek. Reszta też do bani. Dno.... szafy. Może mi przejdzie zniechęcenie to go skończę, ale nie obiecuję. Do kroniki: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 12 Grudnia 2022 Share Napisano 12 Grudnia 2022 Marek nie szalej tylko działaj dalej.Male poprawki i będzie spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 12 Grudnia 2022 Share Napisano 12 Grudnia 2022 8 minut temu, marek d napisał: Maski na pasach zbyt długo były na modelu, skurczyły się i jest sporo poprawek. Reszta też do bani. Dno.... szafy. Może mi przejdzie zniechęcenie to go skończę, ale nie obiecuję. Już nie wydziwiaj... Jest bardzo dobrze, parę poprawek i będzie jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 2 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2023 Nadal się nie lubimy z grubasem, no ale trzeba było go wygrzebać z szafy. Góra skrzydeł od kadłuba prawie do hinomaru została zmyta i zmalowana na nowo. Całość nabłyszczona czeka na kilka małych kalkomani. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 2 Stycznia 2023 Share Napisano 2 Stycznia 2023 Marku, biłem się z myślami czy to wrzucać... Ale chyba znalazłem zdradę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 2 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2023 5 minut temu, jachud3 napisał: Ale chyba znalazłem zdradę: ... i jak teraz żyć, no jak Na serio, osłona silnika wisi na plastelinie poglądowo. Wydechy jeszcze nie wklejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 2 Stycznia 2023 Share Napisano 2 Stycznia 2023 Mi chodzi o szczelinę pomiędzy połówkami kadłuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 2 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2023 Hm.. jako autor nie widzę żadnej szczeliny. Być może jakaś nierówność daje taką grę światła na błyszczącym lakierze. Jutro przy świetle dzienny sprawdzę, jeżeli masz rację to wdrożę odpowiednie procedury. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 2 Stycznia 2023 Share Napisano 2 Stycznia 2023 7 minut temu, marek d napisał: jeżeli masz rację to wdrożę odpowiednie procedury. ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 2 Stycznia 2023 Share Napisano 2 Stycznia 2023 18 minut temu, jachud3 napisał: Mi chodzi o szczelinę pomiędzy połówkami kadłuba Kawanishi jest po błyszczącym lakierze. Poleci na to mat i zniknie... 1 godzinę temu, marek d napisał: Nadal się nie lubimy z grubasem, no ale trzeba było go wygrzebać z szafy. Nie wydziwiaj tylko kończ go. Zapowiada się ciekawie. Mnie się aż Tenzan przypomniał i dwa Zera, z Edka i z Hasegawy jak popatrzyłem na te hinomaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 2 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2023 1 minutę temu, HK1885 napisał: Mnie się aż Tenzan przypomniał i dwa Zera, z Edka i z Hasegawy jak popatrzyłem na te hinomaru. No.... masz co robić . 2 minuty temu, HK1885 napisał: Kawanishi jest po błyszczącym lakierze. No wiadomo że błysk wyciąga każdą nierówność czy załamanie. Jak mówiłem; sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi